Je leest het goed, dit jaar wordt de HAL overgenomen! Deze creatieve TAKE OVER gebeurd niet eenmalig, maar staat meerdere keren op de planning van 2023! Na een succesvolle open call zullen 4 talentvolle makers een paar dagen het pand overnemen.

HAL 25 was op zoek naar vernieuwende, onderscheidende en kunstzinnige makers die onze broedplaats een paar dagen compleet over willen nemen en die een aanvulling zijn op het cultuuraanbod van de stad. Na een selectie procedure zijn er 4 intense, unieke, beeldende en beukende projecten uit gekomen. Deze makers krijgen de sleutel, hulp vanuit de HAL en een basishonorarium om het project goed uit te kunnen voeren.

Wie neemt de HAL over?
De variatie in projecten is groot, maar de passie erachter is nog groter. Daarom presenteren we met trots de geselecteerde projecten.

6 EN 7 MEI // Quintijn Relouw // ENGINE OFF
Met drie zangers en drie acteurs werken theatermaker Quintijn Relouw en pianist Koenraad Spijker samen in Engine Off. In drie hoofdstukken maakt het publiek een fysieke en mentale reis door van een grote opgeblazen buitenkant, naar een complexe en bedrieglijke binnenwereld. Engine Off is een muzikale reis dwars door het menselijk gestel heen. Via Beckettiaanse taferelen en een ruwe mash-up van Mozart en Ligeti is Engine Off een zoektocht naar grip, voelen en innerlijke rust.

 

2 JUNI // SORPRESA
Een unieke ervaring door de hele HAL vanuit alle zintuigen, samengesteld door vier unieke makers: Else de Bruin, Silvie Konings, Ella Gil en Emma de Smit. Zij werken samen vanuit verschillende disciplines en vooral de gedeelde fascinatie als kunstenaar, belevingsspecialisten en avonturiers.
Sorpresa is een unieke ervaring die je niet in het dagelijks leven zal tegenkomen.

 

23 EN 24 JUNI // Annica Muller // THE RAVE
The Rave is een circulaire rave van creatie en destructie; hardcore en sensitief, underground en kosmisch, bevrijdend en smorend, spiritueel en dierlijk, naakt en mysterieus, genadeloos en kwetsbaar. Via de zoektocht naar de expressie van hun seksualiteit openen de performers de deuren naar vrijheid.

 

7, 8 EN 9 JULI // Robert Roelink // GESTOLDE AARDOLIE
Een betrokken en rebelse beeldend kunstenaar. Vanuit de haat-liefde verhouding met plastic maakt hij juist met dit hedendaags materiaal schilderijen, collages, beelden, installaties en performances.

Ervaar de HAL vanuit andere ogen, prikkel je zintuigen en maak de TAKE OVER van dichtbij mee.

De HAL 25 TAKE-OVER wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en het KBC Fonds.