Peep performance – THE RAVE

HAL TAKE-OVER

Expanding Liberation

Een rituele rave, live techno, performers, een draaivloer, een After. Het komt allemaal samen in PEEP PERFORMANCE The Rave. In deze nieuwe editie van PEEP PERFORMANCE brengt Annica Muller performance, peepshow en tantra filosofie samen in een vernieuwd genre. 


PEEP PERFORMANCE The Rave
is een circulaire rave van creatie en destructie; hardcore en sensitief, underground en kosmisch, bevrijdend en smorend, spiritueel en dierlijk, naakt en mysterieus, genadeloos en kwetsbaar, celebratie en crematie. Aanschouw de cyclus waar alles uit ontstaat en naar wederkeert. In een zoektocht naar de expressie van hun seksualiteit openen de performers de deuren naar vrijheid. Ga voorbij aan de status quo, omarm de obstakels en doorbreek stigma’s. Dat wat verscholen ligt in de duisternis komt op speelse wijze aan het licht.

“There is nothing 
That is not Sacred.”

PEEP PERFORMANCE is in beweging. De basis; een draaivloer waarop vrouwelijke en non-binaire performers steeds opnieuw een intiem onderzoek met zichzelf en elkaar aan gaan. PEEP PERFORMANCE staat in het teken van ‘Expanding Liberation’; een simpele, directe vertaling van de essentie van tantra. 

“The only constant 
is change.”

21:00 arrival

21:30 the rave

22:45 the after

Foto’s door Bas de Brouwer

Meer over de makers
Annica Muller laat zich inspireren door alles wat ze tegenkomt, van hoge kunst tot glimmende kitsch. Ze neemt haar publiek mee in haar theatrale onderzoek dat het midden houdt tussen performance mime en teksttoneel. Dat deed ze eerder in ‘Burning Butterfly’ (2019) en ‘Yogi Anni’ (2021) waarmee ze de Amsterdam Fringe Award won en werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Credits 
concept, regie, performer Annica Muller
performers Adina Macpherson, Merel Severs, Leila van Wetten, Robin Nimanong
muziek Robert Dender, Harold Koopman (Knipøg)
scenography Sacha Zwiers
kostuums Saskiarocks (Grow) 
lichtdesign Benno Barends
curator The After Mohamed Boujarra (Simomo)
dramaturgie Kees Roorda
coaching Anne Maike Mertens
zakelijke leiding Tamara Roos
productie Emma de Smit
ontwerp Laura Kalter
beeld Arjen Dienske

  • Mede mogelijk gemaakt door Sexyland World, Theater Bellevue, HAL 25, Gemeente Alkmaar, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Dioraphte, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Provincie Noord-Holland, Victoriefonds en het KBC Fonds.

TICKETS // VRIJDAG 23 JUNITICKETS // ZATERDAG 24 JUNI