DE BOUWPLAATS

Een plek waar kunstenaars de ruimte krijgen om vluchtige projecten te ontwikkelen tot vruchtbare beginsels. Hier vinden vrije vogels, artistieke vernieuwers, en andere zaadjesplanters ruimte in het oog van de storm van HAL25. De Bouwplaats biedt tussenruimte en -tijd voor verstilling en samenballing van creatieve energieën. Vanuit de leegte en het beton bouwt iedere artistieke bouwer eigenhandig of met vereende krachten een kunst- of performance vorm. Het publieksmoment krijgt in samenspel en overleg met de redactie/curatoren steeds een andere gestalte. De Bouwplaats is een vruchtbare speeltuin voor artistiek experiment en ontwikkeling, waar zaadjes kunnen ontkiemen zonder te worden weggevaagd in de maalstroom van grote events en productie drang.   

“Pas op de PLAATS!” en BOUW

De Bouwplaats biedt vrije ruimte voor individuen, collectieven of nieuwe samenbouwers om in een tussenruimte en -tijd van een dagdeel tot twee dagen een eigen proces en vorm te creëren. 

De redactie ondersteunt met hun expertise de bouwers in het vormgeven van een publieksmoment.  

De redactie nodigt vanuit hun lokale, nationale en internationale netwerken (beeldende kunst, geluidskunst, woordkunst) kunstenaars, artistiekelingen, creatieven en conceptenbouwers uit om een voorstel in te dienen bij het Bouwloket bouwplaats@hal25.nl 

Wat aan De Bouwplaats ontspruit, kan aansluiting vinden bij de programmering en commerciële klussen bij HAL25. Hierdoor krijgt niet alleen de kunstenaar een kans om door te bouwen voor een groter publiek, maar bouwt HAL25 aan haar netwerk. 

De Bouwplaats kan zo functioneren als creatieve voedingsbodem die lagen daarboven voedt met frisse ideeën, naïviteit en avontuur. 

Voor de stad Alkmaar vormt De Bouwplaats een ambitieus artistiek podium, dat  disciplinaire en andere grenzen overstijgt, met een aanzuigende werking voor makers en spontane inspirerende ontmoetingen, waar samenwerkingen uit voort kunnen vloeien.

Door de flexibiliteit van kunstenaars in te zetten, kunnen we in de leegte springen die bij HAL 25 ontstaat.

Meer Bouwplaats

Stuur een mailtje