Nieuwsbrieven HAL25

TEGENLICHT MEET UP ALKMAAR TALKS - zondag 13 mei


Vers van de pers: Tegenlicht Meet Up Alkmaar programmeert een serie talks tijdens IMPULS Kunstmanifestatie! 

IMPULS is een driedaags off-grid festival met dit jaar als thema: ruimte. Alles draait om ter plekke maken, creëren en doen. Er zijn performances, installaties, tijdelijke architectuur en nog veel meer. Meer info en aanmelden:facebook.com/impulsalkmaar of hal25.nl.

talk

En er zijn dus talks, op zondag 20 mei tussen 14.00 en 16.00 uur. Om discussie los te maken over het gebruik en de waarde van ruimte. Het zijn er drie:

Theo Tegelaers, curator bij TAAK, een collectief dat kunstprojecten in het publieke domein initieert
Als antwoord op de bezuinigingen op de kunstsubsidies richtte Theo in 2012 TAAK op. TAAK is geïnteresseerd in de sociale en artistieke vragen die spelen binnen de openbare ruimte en het publieke domein. Door kunstenaars te laten werken tussen verschillende kennisvelden, dragen zij onverwachte, kritische zienswijzen aandragen op onderwerpen die iedereen aangaan, zoals gezondheidszorg, stedelijkheid, ecologie en identiteit. Meer:taak.me/over

Bert Kramer, ontwerper en kritisch denker over (publieke) ruimte
Bert Kramer wakkert graag discussie aan over publieke ruimte en maakt installaties die daar aan bijdragen. Ruimte is in principe niks, tot we er context aan geven. Dan creëer je opeens waarde, en wat is dat dan? Die ruimte kan een kunstwerk zijn, architectuur, maar ook een compleet gebied, of een land. Een aantal installaties van Bert zijn het hele IMPULS-weekend te bewonderen. Meer: bertkramer.com.

Jesse Jop Jorg, stadmaker en oprichter WeTheCity en WeThePeople
Jesse probeert steden menselijker te maken, door burgers op een andere manier te laten kijken en gebruik te laten maken van de publieke ruimte. Op welke manier kunnen bijvoorbeeld bottom-up interventies bijdragen aan de stad? “Je zou de stad kunnen zien als een canvas dat door de bewoners zelf kan worden ingekleurd.” Meer: wethecity.nl en stedenintransitie.nl/interview/de-stad-is-van-iedereen
Na afloop van de talks kun je in het speciaal daarvoor ingerichte IMPULS Café vragen stellen, verder praten, ruzie maken, gewoon een drankje drinken met de sprekers, andere deelnemers van het festival en natuurlijk met onze eigen ruimtegoeroe himself: Kees Bolten van HAL 25. 

Het TLMUA-programma is van 14.00-16.00 uur - of zo lang als iedereen puf heeft om door te discussiëren. 

Tot zondag 20 mei!