Nieuwsbrieven HAL25

NIEUW BROODFONDS IN ALKMAAR - donderdag 5 april


HAL 25 START BITTERBALLENFONDS 2.0

Bitterballenfonds 2.0

Dat regel je gewoon zelf

Niet wachten op wat er wordt aangeboden, maar gewoon beginnen. Na de sidderende finale van het Bitterballenfonds, vorig jaar tijdens Kunst tot de Nacht, beleeft het fonds dit jaar een comeback. Dit keer als het allereerste broodfonds van Alkmaar. Een financieel vangnet voor onverzekerde, zelfstandige HAL-broeders en zusters die plotsklap niet kunnen werken door ziekte of anders. Waarom? Omdat je het gewoon zelf moet regelen. 

Een broodfonds zorgt voor inkomsten in tijden van ziek en zeer. Niet voor iedereen, dat zou te utopisch zijn. Het zorgt voor haar leden, zzp'ers. Als je in loondienst bent kun je zo vaak ziek zijn als je wilt. Als zzp'er voel je dat meteen in je portemonnee. Een dag niet gewerkt is een dag niets verdient.

Daar kun je je toch voor verzekeren? 

Tuurlijk. Voor iedere angst is er een verzekering in Nederland. Voor heel veel zzp'ers is zo'n verzekering niet te betalen. De enige optie is om het dan samen met je makkers te regelen: in een broodfonds.

In Nederland zijn inmiddels 331 broodfondsen in 133 plaatsen. Daar zijn 14.700 mensen bij aangesloten. Daar komt dus 1 nieuw fonds bij! Het Bitterballenfonds van HAL 25. De makers van de Hal gaan daarmee voor zichzelf én voor elkaar zorgen. Zonder geld aan de strijkstok, zonder gedoe, zonder ergens geld aan te betalen waar je eigenlijk niets aan hebt.

In 2 weken tijd al 15 deelnemers 

Er wordt hard gewerkt om de groep groot genoeg te krijgen zodat de pot groot genoeg wordt. En daarna is het natuurlijk een kwestie van eindeloos vergaderen, geheel volgens de HAL 25 methode. Met elkaar aan de ronde tafel, onder het genot van een borrel,, een bitterbal en een goed verhaal, de stand van zaken doornemen.

Wie weet ben jij wel de volgende die gevraagd wordt voor het Bitterballenfonds 2.0. 

* meer info bij HAL 25