Kledingruil in de Kunstfabriek op het HAL 25 Terrein!

Neem je kleding mee voor een 2e leven! Van 19:00 tot 22:00

De ENGINE OFF afterparty! Van het ene muziekale avontuur naar de andere, op de enige echt DOZO (donkere zolder) van HAL 25 host Young Ahmed de meest sompigste beats en snijdende electro!

Young Ahmed is een jong collectief van DJ’s en producers van elektronische, bass-heavy muziek. Ze draaien een lekker diverse mix van dub, electro, house, techno en alles wat daartussen zit!

Heb je al een kaartje voor de ENGINE OFF voorstelling van zaterdag 6 mei? Dan kan je met dat kaartje gratisss de afterparty bijwonen!

HEE DANSER/MOVER!

Woon jij in Alkmaar of omgeving en ben je professioneel of gevorderd amateur danser of mover en heb je ervaring in een van de volgende stijlen: 

moderne dans, streetdance, acrobatiek, paaldans, aerial, parkour, of soortgelijk?

Wees dan volgende week welkom bij een van de gratis workshops bungee dance in HAL25! De workshop is meteen de auditie voor het project OverBruggen: https://alkmaarprachtstad.nl/evenementen/alkmaar-ontzet-450-jaar/overbruggen  

Nieuwsgierig naar bungeedance? Zie www.bungeeangel.com

HOE MELD IK ME AAN VOOR DE WORKSHOP/AUDITIE? 

Meld je voor 25 maart aan met een mailtje getiteld ‘Auditie’ naar: overbruggen1@gmail.com

Vermeld daarin:

1. Je naam, leeftijd (16-40 jaar), gewicht, lengte (in verband met de bungee)

2. Jouw dans- of bewegingsvorm.

3. Hoe lang je al bezig bent / voor professionals: je CV. 

4. Als je video hebt van jouw dans of andere bewegingsstijl, stuur een link! 

3. Beschikbaarheid op de datums (27, 28, 29 maart tussen 18.00-21.00 uur in HAL25)

Je ontvangt een bevestigingsmail met de uiteindelijke datum en tijd. 

Ps. Als je na de auditie wordt geselecteerd om aan het project mee te doen, volgen twee trainingsdagen begin april (data volgen), ter voorbereiding op de repetities in juni. 

We hopen van je te horen! 

Helen Pokrovska (choreograaf) & Lonneke van Heugten (dramaturg)

— ENGLISH—

We are looking for dancers/movers! 

Are you living in Alkmaar or surroundings? And are you a professional or advanced amateur dancer/mover in one of the following styles:

contemporary, streetdance, pole dance, acrobatics, aerial, parkour, or similar?

Then we warmly invite you to the free workshops bungee dance on 27 & 28 & 29 March between 18.00-21.00h in HAL25! The workshop is also the audition for the project OverBruggen: https://alkmaarprachtstad.nl/evenementen/alkmaar-ontzet-450-jaar/overbruggen  

About bungeedance: www.bungeeangel.com

HOW TO PARTICIPATE IN THE WORKSHOP/AUDITION:

Send an email to overbruggen1@gmail.com titled ‘Audition’. Info we need from you:

1. Name, age (16-40 yo), weight, height (needed for bungee). 

2. Your dance/movement style.

3. Advanced amateur or professional (for amateurs please send for how long you have been dancing; for professionals – CV).

4. If you have a video of you dancing/moving, please include. 

5. Which dates you are available for the workshop/audition (27/28/29 March between 18.00-21.00h in HAL 25).

You will receive a confirmation e-mail with the date and time. 

Ps. When you are selected after the auditions, you will be invited for 2 training days in the beginning of April (dates to be confirmed). At these training days you will learn deeply bungee technique to be ready for the creation period in June. 

Hope to see you there! 

Helen Pokrovska (choreographer) & Lonneke van Heugten (dramaturg)

Met dank aan Ontwikkelbijdrage Alkmaar Maakt Het!, KBC Fonds en 450 Jaar Alkmaars Ontzet.

Een ontmoeting tussen Klassieke muziek, Opera en absurdistisch teksttheater. Een theatraal concert waarin je geest met je aan de haal gaat. 

Met drie zangers en drie acteurs werken theatermaker Quintijn Relouw en pianist Koenraad Spijker samen in ENGINE OFF. In drie hoofdstukken maakt het publiek een fysieke en mentale reis door van een grote opgeblazen buitenkant, naar een complexe en bedrieglijke binnenwereld.

ENGINE OFF is een muzikale reis dwars door het menselijk gestel heen. Via Beckettiaanse taferelen en een ruwe mash-up van Mozart en Ligeti is Engine Off een zoektocht naar grip, voelen en innerlijke rust.

Deze productie is ontwikkeld in samenwerking met HAL25, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Toneelacademie Maastricht. Mede mogelijk gemaakt door cultuurfonds Alkmaar Maakt Het.

ENGINE OFF is gemaakt door Quintijn Relouw en Koenraad Spijker. De performers zijn afkomstig van het conservatorium in Den Haag en de Toneelacademie in Maastricht.

TICKETS // ZATERDAG 6 MEITICKETS // ZONDAG 7 MEI

HAL 25 TAKE-OVER wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en het KBC Fonds

Meer muzikale prikkels na ENGINE OFF?
Je ticket voor zaterdag 6 mei is ook geldig voor de afterparty in HAL 25! Meer informatie over de DOZO after met Young Ahmed vind je hierrrrr.

Roelink werkt toe naar het moment dat hij als kunstenaar niet meer de plastic materialen mag en/of kan gebruiken als hedendaags materiaal om kunst te maken. De acties met de titel; JUST STOP OIL, steunt hij dan ook, omdat deze onze huidige plastic cultuur van olie gebruik een spiegel voorhoudt. Elke plastic zak die wij kopen in de winkel om onze nieuwe aankopen in mee te nemen herinnert ons er aan; onze verslaving aan aardolie. 

De presentaties met titel “Gestolde aardolie” rond en in HAL 25 tijdens de TAKE OVER spelen hier op in. In de buitenruimte van HAL25 ontgaan de vele plastic collages, van 3 X 4 Meter, niet. De collage-installatie, gemaakt van al die plastic zakken en ‘single use’ plastic, verwelkomt elke bezoeker. Ze hangen in het midden aan de gebinten waaronder je kan lopen. De wind speelt met de installatie. De zon geeft een glas en lood effect. Op de laatste spant hangt een werk waar scholieren aan mee hebben gewerkt. Actie – reactie was het thema. Door op elkaar te reageren krijg je een ontwikkeling, een cultuur en/of een kunstwerk. Het proces zelf is belangrijk. 

Bij het betreden van HAL 25 zelf loopt de bezoeker aan tegen een grote ruimtelijke installatie. Alle bezoekers van HAL 25 worden uitgenodigd om de installatie met de titel; THE PLASTIC SOUP binnen te treden. Roelink; “Ik ben een individuele maker die de interactie met het publiek, van jong tot oud, graag opzoekt. Hoe ervaar jij die enorme plastic massa waarbinnen je even helemaal vergeet waar jij bent. Je betreedt een ruimte waar je helemaal vergeet dat jij je bevindt in HAL 25. Weg getrokken in een andere wereld waar je mag nadenken in de plastic soup. Wij hebben onszelf gevangen, in ons zelf gecreëerde probleem van plastic. Mooi en lelijk tegelijkertijd. Welke positie neem jij in? Hoe sta jij in het leven? Hoe ervaar jij dit gegeven?

Op het podium draait een performance film die rond de Mekong rivier is opgenomen tijdens; NO DAM. Het plastic probleem is een wereldprobleem. Roelink; ‘Binnen de film zie je dat ik het plastic dat ik aan de waterkant heb gevonden van de rivier op mijn gezicht plak. De film laat een performance-moment rond de Mekong rivier zien en een performance-moment op de Ubonrachathanee University.

Foto gemaakt door Rob Moorees

25 TAKE-OVER wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en het KBC Fonds

Expanding Liberation

Een rituele rave, live techno, performers, een draaivloer, een After. Het komt allemaal samen in PEEP PERFORMANCE The Rave. In deze nieuwe editie van PEEP PERFORMANCE brengt Annica Muller performance, peepshow en tantra filosofie samen in een vernieuwd genre. 


PEEP PERFORMANCE The Rave
is een circulaire rave van creatie en destructie; hardcore en sensitief, underground en kosmisch, bevrijdend en smorend, spiritueel en dierlijk, naakt en mysterieus, genadeloos en kwetsbaar, celebratie en crematie. Aanschouw de cyclus waar alles uit ontstaat en naar wederkeert. In een zoektocht naar de expressie van hun seksualiteit openen de performers de deuren naar vrijheid. Ga voorbij aan de status quo, omarm de obstakels en doorbreek stigma’s. Dat wat verscholen ligt in de duisternis komt op speelse wijze aan het licht.

“There is nothing 
That is not Sacred.”

PEEP PERFORMANCE is in beweging. De basis; een draaivloer waarop vrouwelijke en non-binaire performers steeds opnieuw een intiem onderzoek met zichzelf en elkaar aan gaan. PEEP PERFORMANCE staat in het teken van ‘Expanding Liberation’; een simpele, directe vertaling van de essentie van tantra. 

“The only constant 
is change.”

21:00 arrival

21:30 the rave

22:45 the after

Foto’s door Bas de Brouwer

Meer over de makers
Annica Muller laat zich inspireren door alles wat ze tegenkomt, van hoge kunst tot glimmende kitsch. Ze neemt haar publiek mee in haar theatrale onderzoek dat het midden houdt tussen performance mime en teksttoneel. Dat deed ze eerder in ‘Burning Butterfly’ (2019) en ‘Yogi Anni’ (2021) waarmee ze de Amsterdam Fringe Award won en werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Credits 
concept, regie, performer Annica Muller
performers Adina Macpherson, Merel Severs, Leila van Wetten, Robin Nimanong
muziek Robert Dender, Harold Koopman (Knipøg)
scenography Sacha Zwiers
kostuums Saskiarocks (Grow) 
lichtdesign Benno Barends
curator The After Mohamed Boujarra (Simomo)
dramaturgie Kees Roorda
coaching Anne Maike Mertens
zakelijke leiding Tamara Roos
productie Emma de Smit
ontwerp Laura Kalter
beeld Arjen Dienske

  • Mede mogelijk gemaakt door Sexyland World, Theater Bellevue, HAL 25, Gemeente Alkmaar, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Dioraphte, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Provincie Noord-Holland, Victoriefonds en het KBC Fonds.

TICKETS // VRIJDAG 23 JUNITICKETS // ZATERDAG 24 JUNI

SORPRESA

The name says it all; a night full of surprising weirdness you won’t experience in daily life. Sorpresa takes you in to a time-lapse we can’t put in words. Prepare for a euphoric and memorable journey. We will pass through this moment together. Let’s feel, smell, hear, see and taste the unexpected.

An artistic club with immersive installations, hidden dance floors and surprising performances.

Practical information:
Get in time: between 20:00 and 21:30.
After 21:30 the doors will be closed.

25 TAKE-OVER wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland, KBC Fonds, Victoriefonds, Alkmaar Maakt Het en Amsterdams Fonds voor de Kunst.