Nieuwsbrief 23 juli 2017

KAASDRAGERS EN KUNSTENAARS

Op zondag 23 juli 2017 presenteert het Creatorium om 19:00 uur in HAL 25 de theatrale perfomance MAGNETOCEPTIA - TIP THE SCALES IN A GAMBLER’S FAVOR van Dewi de Vree en Patrizia Ruthensteiner. Dewi en Patrizia hebben een maand gewoond en gewerkt in AIR Creatorium in Alkmaar. Magnetoceptia is het bijzondere samenwerkingsproject van deze kunstenaars uit Den Haag en Wenen waaruit steeds nieuwe performances ontstaan.

Tip the Scales in a Gambler’s Favor
Magnetoceptia’s nieuwste voorstelling heet TIP THE SCALES IN A GAMBLER’S FAVOR en is ontwikkeld in Creatorium in juni 2017. Dit keer hebben de kunstenaars zich laten inspireren door de lokale traditie van de kaasmarkt. Elementen van de kaasmarkt zullen gecombineerd worden met zelfgemaakte elektronische instrumenten en kostuums. Het idee is om het spel van de kaasmarkt via radiografische antennes de ruimte in te sturen en hiermee de Alkmaarse kaastraditie voor het eerst te presenteren buiten de fysieke grenzen van Alkmaar. Hoe klinkt de kaasmarkt in het buitenaardse? We gaan erachter komen tijdens deze theatrale performance: een mix van science fiction, poëzie en de sfeer van oude sprookjes.

preview: https://vimeo.com/221323677

Dewi de Vree en Patrizia Ruthensteiner
Dewi de Vree is een multimedia kunstenaar die zich bezighoudt met de sensuele ervaring van fysieke experimenten. Wat haar fascineert in haar optredens, installatie
s en performances is de interactie tussen mens en machine. Patrizia Ruthensteiner is een interdisciplinaire kunstenaar uit Wenen die beeldende kunst, performance, geluidskunst, mode, theater en videokunst gebruikt om grensoverschrijdende kunstprojecten te realiseren.

Creatorium
CREATORIUM is een artistieke onderzoeksplek in Alkmaar met als doel het werk van jonge kunstenaars inhoudelijk en formeel uit te diepen of een nieuwe richting te geven. Aan de selectie van de kunstenaars ligt een afgebakende opdracht ten grondslag. In 2016/2017 worden vier kunstenaars uitgenodigd om zich elk een maand lang te vestigen in Alkmaar Overstad. Artist In Residence. Als tijdelijke ‘bewoner’ van het Creatorium gaan zij in het publieke domein aan het werk in en met Overstad, met haar gebruikers, met haar bewoners, met haar bezoekers. Dit locatie gebonden werkproces levert een zgn. site-specific werk op. Dit werk vindt zijn uiteindelijke plek ergens in Overstad tijdens de eindpresentatie.

DATUM ZO 23 JULI
TIJD 19:00 UUR
TOEGANG VRIJ

 


HAL 25 is een wonderlijke combinatie van industriŽle vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid, midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig culturele evenementen plaats, zoals de bekende FILM & FOOD projecten.

dinsdag 3 januari '17

Sponsor van Shuffle Magazine

We beginnen het jaar 2017 goed. HAL 25 is sponsor geworden van Shuffle Magazine. Shuffle Magazine is een productie van Stichting Shuffle. Stichting Shuffle is een organisatie die niet is gericht ...meer »


woensdag 14 december '16

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

ZALIGE KERSTVLUCHT komt er weer aan!!!. We zijn druk met voorbereidingen. Bouwen, inrichten, eten koken, gasten uitnoden, busjes regelen voor pendeldienst naar de AZC's. vrijwilligers zoeken, ...meer »


zondag 22 mei '16

Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks ...meer »


zaterdag 21 mei '16

BITTERBALLENFONDS gaat goed

 2500 BITTERBALLENFONDS - niets is echt moeilijk - Dit fonds is in het leven geroepen op 13 mei 2016 toen HAL 25 exact 2500 dagen bestond. Doelstelling: Doel van het fonds is om mensen ...meer »


woensdag 9 maart '16

Gemeente Alkmaar doet mee!

 Goed nieuws van Gemeente Alkmaar. AIR Creatorium wordt beschouwd als een “inhoudelijk sterk plan … met veel potentie”. De gemeente levert daarom een grote bijdrage aan ...meer »


zondag 6 maart '16

RABO partner bij Creatorium

Rabobank treedt toe tot groep sponsoren Rabobank Alkmaar e.o. gaat AIR Creatorium financieel ondersteunen met een donatie uit het Fonds Coöperatief Dividend. Een ondersteuning waarvoor de ...meer »


zondag 17 januari '16

Geld voor verbouw Creatorium

AIR CREATORIUM Alle deadlines voor december zijn gehaald, de subsidie-aanvragen zijn voor een groot deel verstuurd. Het goede nieuws is dat alvast één Alkmaars fonds zijn vertrouwen ...meer »


dinsdag 29 december '15

Impressie ZALIGE KERSTVLUCHT 2015

December 2015   Fantastische Kerstnacht met ZALIGE KERSTVLUCHT       ...meer »


vrijdag 23 oktober '15

Culturijnen als betaalmiddel

HAL 25 accepteert de nieuwe Culturijnen als betaalmiddel De Culturijn is een lokale, digitale cultuurmunt, waarmee leerkrachten van scholen en culturele partners onderling kunnen handelen. Culturijnen ...meer »


maandag 14 september '15

Filmbeelden Kunst tot de Nacht

 Charmante impressie van Kunst tot de Nacht 2015 in de hal.   ...meer »


HAL 25 – Pettemerstraat 15 – 1823 CW Alkmaar – HAL 25 is een productie van UNIT1 en de gemeente Alkmaar