Nieuwsbrief 12 mei 2017

Tegenlicht Meet Up Alkmaar

Uitdagers en aanpakkers

vrijdag 12 mei van 19:30-01:00 uur

 

Hoe kan je, los van instellingen en overheid, de wereld een zetje in de goede richting geven?

Tegenlicht Meet Up Alkmaar gaat op vrijdag 12 mei 2017 over de tv-uitzending van VPRO’s Tegenlicht ‘Uitdagers & aanpakkers’ (30 april 2017). Aansluitend is er een derde pitchronde van het HAL 2500 Bitterballenfonds, waarmee je kans kunt maken op een flinke pot geld voor je nuttige, nutteloze, briljante idee.
In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit. Via de succesvolle VPRO Tegenlicht-webapp (http://uitdagers.op.vpro.nl) konden bezoekers de afgelopen maanden uitdagers en aanpakkers aandragen. Mensen die met initiatieven in eigen buurt of netwerk de wereld een zetje in de goede richting geven. In VPRO Tegenlicht worden zeven van deze uitdagers en aanpakkers uitgelicht. Welke veranderingen weten zij, los van instellingen en overheid, voor elkaar te krijgen?
Tijdens De Tegenlicht Meet Up in Alkmaar praten we door over deze initiatieven en lichten we enkele lokale én landelijke initiatieven uit. Met onder meer: Marjolein Jonker van Tiny House Alkmaar, Kees Bolten van HAL 25, Nanda van den Ham van SupItUp, Willem Boverhof van Cycloon Fietskoeriers en Marcel van der Drift (Doe Het Niet Zelf).

Kijk hier de uitzending terug: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/uitdagers-en-aanpakkers.html#.

Derde pitchronde HAL 2500 Bitterballenfonds
Deze Tegenlicht Meet Up valt samen met de derde pitchronde van het HAL 2500 Bitterballenfonds. Dat fonds haalde vorig jaar € 2.500,00 op met als doel briljante ideeën voor de stad te ondersteunen. Iedereen is welkom om te komen pitchen (1 minuut sharp) en aanmelden voor 12 mei kan nog. Na de pitches is er muziek en borrel.

Inloop/eten : vanaf 18:00 uur - vooraf opgeven á € 10,00 via info@hal25.nl
Meet Up : 19:00-21:00 uur (met korte pauze)
Pitches : 21:00-22:00 uur
Muziek/borrel : tot 01:00 uur

DATUM VR 12 mei
TIJD 19:30 (eten18)
TOEGANG VRIJ

 


HAL 25 is een wonderlijke combinatie van industriŽle vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid, midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig culturele evenementen plaats, zoals de bekende FILM & FOOD projecten.

dinsdag 3 januari '17

Sponsor van Shuffle Magazine

We beginnen het jaar 2017 goed. HAL 25 is sponsor geworden van Shuffle Magazine. Shuffle Magazine is een productie van Stichting Shuffle. Stichting Shuffle is een organisatie die niet is gericht ...meer »


woensdag 14 december '16

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

ZALIGE KERSTVLUCHT komt er weer aan!!!. We zijn druk met voorbereidingen. Bouwen, inrichten, eten koken, gasten uitnoden, busjes regelen voor pendeldienst naar de AZC's. vrijwilligers zoeken, ...meer »


zondag 22 mei '16

Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks ...meer »


zaterdag 21 mei '16

BITTERBALLENFONDS gaat goed

 2500 BITTERBALLENFONDS - niets is echt moeilijk - Dit fonds is in het leven geroepen op 13 mei 2016 toen HAL 25 exact 2500 dagen bestond. Doelstelling: Doel van het fonds is om mensen ...meer »


woensdag 9 maart '16

Gemeente Alkmaar doet mee!

 Goed nieuws van Gemeente Alkmaar. AIR Creatorium wordt beschouwd als een “inhoudelijk sterk plan … met veel potentie”. De gemeente levert daarom een grote bijdrage aan ...meer »


zondag 6 maart '16

RABO partner bij Creatorium

Rabobank treedt toe tot groep sponsoren Rabobank Alkmaar e.o. gaat AIR Creatorium financieel ondersteunen met een donatie uit het Fonds Coöperatief Dividend. Een ondersteuning waarvoor de ...meer »


zondag 17 januari '16

Geld voor verbouw Creatorium

AIR CREATORIUM Alle deadlines voor december zijn gehaald, de subsidie-aanvragen zijn voor een groot deel verstuurd. Het goede nieuws is dat alvast één Alkmaars fonds zijn vertrouwen ...meer »


dinsdag 29 december '15

Impressie ZALIGE KERSTVLUCHT 2015

December 2015   Fantastische Kerstnacht met ZALIGE KERSTVLUCHT       ...meer »


vrijdag 23 oktober '15

Culturijnen als betaalmiddel

HAL 25 accepteert de nieuwe Culturijnen als betaalmiddel De Culturijn is een lokale, digitale cultuurmunt, waarmee leerkrachten van scholen en culturele partners onderling kunnen handelen. Culturijnen ...meer »


maandag 14 september '15

Filmbeelden Kunst tot de Nacht

 Charmante impressie van Kunst tot de Nacht 2015 in de hal.   ...meer »


HAL 25 – Pettemerstraat 15 – 1823 CW Alkmaar – HAL 25 is een productie van UNIT1 en de gemeente Alkmaar