WEEKOVERZICHT WEEK 38

Eind deze week is er weer reuring in de HAL met voor ieder wat wils. We gaan de diepte in over de groenmens en sluiten luchtig de week af met een borrel. In het weekend pakken we door met een aanvulling voor je kunstzinnige zaterdagmiddag. Zie hieronder de verschillende evenementen voor deze week!

 


TEGENLICHT MEAT UP ALKMAAR

Datum: donderdag 20 september
Tijd: 18.30 – 19.30 eten | 19.30 – 21.30 meat-up | vanaf 21.30 naborrellen
Entree: vrij 
Facebook event

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘De koe, het grazen voorbij’ in Stedelijk Museum Alkmaar (30 juni tot en met 28 oktober) hebben we een speciale Koeien editie van Tegenlicht Meet Up, over de uitzending 'Worsteling van de Groenmens' van 18 maart 2018.

De koe kan voor mensen die groen en duurzaam willen zijn een moeilijk te bevatten obstakel zijn. Gebruik je melk en vlees helemaal niet, beperkt of alleen biologisch. Hoe zet je het in perspectief met andere aanpassingen die er te maken zijn voor een meer duurzame levensstijl. Is het mogelijk om met de gehele bevolking over te stappen op plantaardige voeding, of heeft dat meer gevolgen dan alleen positieve. Het is een worsteling en daar moeten we iets mee.

Er zijn verschillende tegenpolen uitgenodigd om de koe bij de horens te vatten, zoals de researcher van de Tegenlicht uitzending Henneke Hagen, journalist Marcel Maassen, veganiste en econome Wendy Walrabenstein, campagneleider Voeding bij Milieudefensie Bart van Opzeeland, vleeshandelaar Jan Splinter, duurzaam ondernemer David Stomph en lokale politici en veeboeren.

Eten

Voorafgaand aan de Tegenlicht Meet-Up kun je met ons eten. Vers Eten & Drinken verzorgt voor liefhebbers een VEGA of KOE maaltijd. Mee-eten kost €12,50 p.p. en is inclusief een kop koffie. Opgeven voor de maaltijd doe je door een mail te sturen naar christel@museumalkmaar.nl, aan te geven met hoeveel mensen je komt en of je KOE of VEGA wilt. We serveren vanaf 18.30 uur. De gesprekken vinden plaats tussen 19.30 en 21.30 en we sluiten hierna af met een borrel en napraat. 

Wil je mee-eten? Laat het Christel uiterlijk dinsdag 18 september weten! 

 


BIER, BALLEN & BABBELS (VRIJMIBO) 

Datum: vrijdag 21 september
Tijd: 16.00 – 19.00 
Entree: vrij
Facebook event

Ook komende vrijdag zetten we de traditie voort en kan iedereen zich weer bij ons uitleven na een onwijs lange werkweek. We vieren het begin van het weekend in de artistieke sferen van Kunstgalerij de Loper, aan de achterzijde van HAL 25 aan de Zijperstraat. Wij zorgen voor bier en ballen en staan open voor de meest uiteenlopende babbels. Wees welkom!

 


KUNSTVERKOOP GALERIE DE LOPER

Datum: zaterdag 22 september
Tijd: 11.00 – 17.00
Entree: vrij
Locatie: Zijperstraat 20 (achterkant HAL 25)

Zaterdag opent Galerie de Loper zijn deuren voor mensen met kunstzinnige behoeftes. De werken komen van de hand van onze huiskunstenaar Steven Hoes, die ook paraat staat voor conversaties en gedachtewisselingen. De ingang is via de garagedeur aan de achterzijde van HAL 25 aan de Zijperstraat.

Alle evenementen zijn vrij van entreekosten, voor verkoop geldt zoals gewoonlijk: cash only!