Opening KunstReserveBank op Zuidas

HAL 25 feliciteert de KUNSTRESERVEBANK
met haar officiële opening

Op 1 mei a.s. zal de Kunst Reserve Bank officieel worden geopend. Hiermee is de langverwachte start van deze nieuwe coöperatieve bank op de Zuidas in Amsterdam een feit. Vanzelfsprekend gaan wij hier een klein feestje van maken.

Iedereen is vanaf 17:00 uur welkom op het hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan.

Tijdens de voorbereidingsfase stond de inmiddels beroemde geldpers in HAL 25. Rond Oudejaar verdween deze pers op mysterieuze wijze uit de HAL maar dook later op in Friesland, als Oudejaarsstunt.

Openingsperformance

Bill DrummondDe befaamde Britse kunstenaar Bill Drummond heeft de eerste serie van vier reservemunten ontworpen. De kunstenaar, muzikant, schrijver en producent geldt als één van meest enigmatische en invloedrijke figuren van de Britse cultuur. Wij zijn bijzonder verheugd dat Drummond speciaal zal overkomen uit London om de allereerste munt te slaan.

Drummond’s performances zijn doorgaans besloten of spelen zich af in de anonimiteit. Maar ter gelegenheid van de opening van de Kunst Reserve Bank zal hij bij hoge uitzondering één van zijn publieke performances uitvoeren. Hiervoor heeft hij exact 100 deelnemers nodig. Iedereen kan meedoen, want er zijn geen bijzondere vaardigheden nodig.

Wilt u meedoen aan deze unieke gebeurtenis dan kunt u zich met dit formulier opgeven.

De performance begint om 17:30 uur en zal ongeveer 15 minuten duren.

Speciale aanbieding: voorverkoop eerste munt

Alle leden, donateurs, sponsors en vrijwilligers die hebben meegeholpen met het opbouwen van de bank kunnen de allereerste munt in de voorverkoop tegen een gereduceerde koers verkrijgen.

Aanvangskoers wordt straks € 100
Speciale aanbieding bij voorinschrijving: € 85 (incl. BTW)

Bestel nu deze munt

U kunt ook de hele serie van Bill Drummond bij voorverkoop aanschaffen. Dit is natuurlijk een geweldige kans om de complete serie van de eerste vier reservemunten te bemachtigen. U betaalt vooraf een vaste lage koers en heeft geen stress over koersschommelingen of het mogelijk uitverkocht zijn van één van de vier munten uit de serie.

Normale prijs bij koers van € 100: € 400
Speciale aanbieding bij voorinschrijving: € 325 (incl. BTW)

 

Bestel nu deze serie

Let op: er worden slechts 50 munten bij voorinschrijving verkocht dus weer er snel bij! De overige 50 munten zijn vanaf 2 mei tegen de normale koers bij het hoofdkantoor op de Zuidas te verkrijgen.
Over de bank

Nog even ter herinnering hoe de Kunst Reserve Bank het werkt:

Iedere maand ontwerpt een kunstenaar vier nieuwe munten.
In vier opeenvolgende weken wordt telkens één van de vier ontwerpen uitgegeven in een oplage van 100 stuks. Om speculatieve aankopen te voorkomen, worden er per dag slechts 20 munten geslagen en gewisseld.
De munten worden gewisseld tegen een dagkoers die wordt bepaald door de handel in de online dealing room van de bank.
De aankoopkoers is gegarandeerd en bij terugwisselen ontvangt men tevens 10% rente (op jaarbasis, niet samengesteld).

Kortom: een echte munt met echte waarde!