OPEN CALL: HAL 25 TAKE OVER

Culturele broedplaats HAL 25 geeft z’n sleutels weg!

HAL 25 in Alkmaar is op zoek naar vernieuwende, onderscheidende en kunstzinnige projecten die onze broedplaats een paar dagen compleet over willen nemen en die een aanvulling zijn op het cultuuraanbod van de stad. 

Wat is HAL 25?

HAL 25 is al 12 jaar de culturele broedplaats van Alkmaar. Een grote loods met een vloeroppervlak van 2000m2 en een maximale capaciteit van 1000 bezoekers. Gelegen vlakbij het station is het een plek voor een zeer divers publiek; van jong tot oud, van bierliefhebbers tot kunstvreters. HAL 25 biedt ruimte voor cultuur en experiment. Diverse kunstenaars hebben op het terrein hun werkplaats. 

Wie zoeken we?

Makers van alle disciplines, zowel collectieven en gezelschappen als individuele makers. Dus filmmakers, muzikanten, DJ’s maar ook beeldend kunstenaars, schrijvers, dansers, theatermakers en performers.

Wat zoeken we?

Een theatrale bokswedstrijd, een 72-uur durende filmmarathon, een 14.000m3 grote kijkdoos, jij bepaalt. Publieksgerichte voorstellingen, belevingen of exposities die een aanvulling zijn op het bestaande cultuuraanbod in de stad. Dit mag een nieuw werk of idee zijn, maar ook een productie die nog niet in Alkmaar heeft gestaan of voor onze locatie aangepast wordt.  

We zoeken projecten die de mogelijkheden van HAL 25 optimaal benutten. Denk dus groot. 


Selectie

Een commissie van 4 mensen uit de kunst en marketing maken een selectie vanuit de volgende criteria: 

 • Artistieke en zakelijke/financiële kwaliteit van het plan: Is het vernieuwend en interessant? Is het een aanvulling op het cultuuraanbod van de stad? Is het haalbaar? 
 • Inzicht van de maker in onze specifieke locatie en populatie, en ideeën om zich hiertoe te verhouden of op te reageren.
 • PR en communicatie: hoe wordt bestaand en nieuw publiek bereikt? Hoe wordt gecommuniceerd over het project? 
 • Diversiteit in opleidingsachtergronden en portfolio van de 4 makers/collectieven. Bij voorkeur stellen we een mix samen van verschillende kunstdisciplines uit verschillende hoeken van het land.
 • Potentiële duurzame bijdrage van deze maker aan het culturele aanbod van Alkmaar

Hoe gaan we aan het werk?

 • Schrijf je plan op maximaal 3 A4 waarbij jij HAL 25 overneemt met een bruisende, bijzondere, vervreemdende, experimentele of belangrijke publieksbelevenis. Je zorgt hiermee voor een creatieve impuls aan de levendigheid en diversiteit in de stad. Benoem ook in wanneer je beschikbaar bent voor de uitvoering tussen november 2022 – augustus 2023. Voeg de Cv’s van de belangrijkste uitvoerenden toe. 
 • Stuur je plan uiterlijk 16 september in. 
 • In de week van 26 september nodigen we enkele makers uit voor een kennismaking en een gesprek over het plan. 
 • Uiterlijk 14 oktober selecteren we 4 plannen. Wanneer je wordt geselecteerd ontvang je een bedrag van €2500,- voor je artistieke kosten (aanvulling mogelijk op basis van je begroting). Ook de opbrengst uit de kaartverkoop is voor jou. Zo nodig kun je dit zelf nog aanvullen met extra fondsen. 
 • Daarbij bieden we jou het gebruik van onze locatie, onze mensen en onze spullen. We denken met je mee en zijn inzetbaar tijdens de uitvoering. Je mag alle faciliteiten van de HAL gebruiken en/of inzetten. Dit betekent onze techniek, decors en props, horeca, minibioscoop en werkplaats de Kunstfabriek.
 • In totaal staat de HAL 3 dagen tot je beschikking. Dat is inclusief opbouw en afbouw.
 • Je organiseert een beleving die openbaar toegankelijk is voor publiek. Het bepalen van de toegangsprijs gaat in overleg en is afhankelijk van je plan. De beleving is niet gevaarlijk of discriminerend.

Wat krijg je van ons?

 • 1 week exclusief gebruik van werkplaats De Kunstfabriek voor eventuele voorbereiding en bouw.
 • 3 dagen exclusief gebruik van HAL 25, incl. je opbouw en afbouw.
 • Waar nodig ondersteuning bij de uitwerking van een financieringsplan, communicatieplan en organisatieplan.
 • Uitwisseling met andere makers voor inspiratie en samenwerking
 • Inzet HAL 25-socials, website en ticketverkoopsysteem
 • Inzet van technicus, techniek, props en locatieleider tijdens de uitvoering

Meer info

Wil je meer weten over HAL 25? Check onze website www.hal25.nl of via onze socials.

Stuur je plan uiterlijk 16 september naar tamara@hal25.nl. Uiterlijk 14 oktober maken we de selectie bekend. Vragen? Stuur een mailtje naar producent tamara@hal25.nl

De HAL 25 TAKE OVER wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en het KBC Fonds.