Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks over Tiny Houses komt HAL 25 met een eigen oplossing. Niet praten, maar doen! Onder dat motto worden veel ‘problemen’ in HAL 25 opgelost en het alternatieve wonen in een Klein Huis wordt de volgende.
Reden voor deze bijzondere stap? Dat zijn er een aantal. De belangrijkste is echter het opschudden en aanjagen van het lokale politieke debat. Nog voor de zomer een Klein Huis realiseren op het buitenterrein van HAL 25. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Waar HAL 25 de lokale overheid op zijn eigen unieke manier mee wil confronteren is de overvloed aan regels die ons leven moet regelen. Bouwbesluiten, welstandscriteria, bestemmingsplannen, allerhande verordeningen én de politieke discussies niet te vergeten. Het maakt alle overheden traag als dikke stront.

Hoe langer hoe meer worden de veranderingen die nodig zijn om onze wereld terug te winnen op de regelgevers, vanuit de samenleving gestart. Mensen nemen het heft in eigen hand en beginnen actief hun omgeving weer meer vorm te geven. Kleine Huizen is hier een goed voorbeeld van en HAL 25 zet de eerste stap.

Op woensdag 1 juni 2016 om 9.00 uur betrekt Christel van Schagen/tekstwinkeltje.nl haar Tiny woon/werkplek aan de Pettemerstraat 15. Omdat het MOET en omdat het KAN.

HAL 25 – deze problemen konden wel eens veel oplossingen veroorzaken (Anuka)