Maakindustrie

Op het buitenterrein van HAL 25 bevind zich ''DE MAAKINDUSTRIE''. Stoere mannen en vrouwen met eigen werkplaatsen. Van timmerlui tot lassers, van 3d-printers tot kunstenaars, van eigen business tot cocreatie en allemaal onderdeel van de HAL-familie.  

FABLAB DE KAASFABRIEK

De Kaasfabriek3D printfabriek

De Kaasfabriek is dé plek in Alkmaar waar je dingen maakt en makers van alle leeftijden ontmoet. Ze bieden de ruimte, kennis, vaardigheden en voorzieningen om samen te werken, te experimenteren, te leren en kennis te delen. In de Kaasfabriek maak je gebruik van de nieuwste machines, zoals 3D printers, lasersnijders, vinylsnijders, portaalfresen & meer. 

Contact:

Website
Facebook
E-mail

IOT ELECTRONICA WERKPLAATS

Technisch ruimtestation

Afgelopen twee jaar is de Junior IOT Challenge in Alkmaar uitgegroeid tot iets super moois. Marco van Schagen heeft dit opgetuigd als inspirerende reactie op "dat kan niet" en "zo doen we dat nooit" rond techniek in het onderwijs, en als logisch vervolg op wat in Alkmaar onvermijdelijk móet ontstaan. Heel passend vanuit de makerscultuur van de Kaasfabriek, uitgebroed op het terrein naast HAL 25, en opgestuwd door landelijke techniek inspiraties rond Smart City en Internet of Things.

Wat twee jaar geleden is begonnen met een achtweekse bouw-workshop is ondertussen voor deze juniors een wekelijkse high-tech inloop geworden. En de stapel projecten en losse spulletjes wordt steeds groter. 

Loop op een zaterdagmiddag ook eens binnen! 

Website
E-mail

CREATORIUM

Het CreatoriumLaboratorium voor tijdelijke kunstinterventies 

Het Creatorium is een samenwerkingsverband tussen oude en jonge kunstenaars, kunststichtingen, partners van HAL 25 en opleidingen nationaal en internationaal.

Creëren en cremeren, scheppen en vernietigen. Het is een creatieve cyclus. Van tabula rasa tot verbrande schepen. Vanuit de verschroeide aarde groeien verrassend mooie gewassen.

Boven het Noorzeekanaal is de culturele wind schraal en guur. Een stuk braakliggend Holland, dat nodig moet worden omgeploegd en bemest en bezaaid. Om deze kaalslag tegen te gaan starten we midden in Alkmaar een project intensieve cultuurbouw. Alkmaar doet het!

In de loop van de tijd zal daar een stuk braakliggende grond door kunstbemesting langzaam maar zeker vrucht gaan dragen en uitgroeien tot rijke cultuurgrond in het hart van Alkmaar met zijn uitstraling naar de regio; het Creatorium.

Het Creatorium biedt jonge kunstenaars in opleiding een stuk grond, om daar in een korte tijd een project te laten groeien. Na deze periode worden proces en resultaat getoond in een door de kunstenaar te organiseren schouw. Hierna wordt de akker omgeploegd voor de volgende zaai- en oogst ronde.

Het Creatorium kun je tevens ook huren! Ga voor meer info naar de knop verhuur.  

Website
Facebook

VUUR IN STAAL  

De man die alles aan elkaar last Vuur in Staal - Gerbrand Dros

Van installaties voor theater en kunstenaars tot kachels en hekwerken. Creatieve inbreng om zo het eindresultaat tot een hoger plan te tillen.

De kachels in en rondom HAL 25 houden je warm. Gerbrand maakte de grote zijdeuren van DE HAL, de containerbar binnen en de grote hotgestookte container hot-tub buiten. Voor particulieren maakt hij hekken, schuifdeuren, pergola’s, tuinkachels, pizza-ovens, vuurschalen, camperkachels, meubels en reparaties, je kan het zo gek niet bedenken.

Ook biedt hij de gelegenheid om workshops te volgen. Leer de basis van het lassen of vervul je technische wens. sleutelhangers uit koper knippen, boren en schuren. Las met vrienden tijdens een vrijgezellenfeest een barbecue in elkaar en gooi er een heel schaap op. Ga door het roestige stof en ontdek je verborgen skills! 

Samenwerkingen met:  

- Compagnie Daad    
- Karavaan 
- Circus Rammelbak
- Tamara Roos producties
- Artiance
- Pizza-ria & de krokante korstjes  

Website
Facebook
E-mail 

TIMMERBEDRIJF KEES VERDONK   

Timmerbedrijf Kees VerdonkVan timmerwerk tot mobiele foodkarren 

De houtafdeling op het buitenterrein van HAL 25. Kees Verdonk is inzetbaar op allerlei fronten, zoals: timmerwerk , restauratie, meubels, assistentie van kunstenaars wat betreft houtwerk of hout in combinatie met andere materialen. Daarnaast heeft Kees een aantal eigen projecten, zoals het ontwikkelen van mobiele foodkarren of andersoortige installaties en sculpturen voor festivals. 

Website
Facebook
E-mail

KUNSTENAAR STEVEN HOES 

Kunstenaar Steven HoesExperimentele kunst

Steven Hoes is in 2016 afgestudeerd op de HKU (klank ontwerp). Inmiddels bouwt hij schaftketen om tot discotheek, karaokebar of waarzegkamer. Hij maakt eigen licht- & geluidinstallaties, geluid en beeld voor video's en live acts, doet sound-design, experimenteert met motoren en kan een conceptuele en kunstzinnige invulling geven aan evenementen.

En soms... soms gaan dingen ook kapot. 

E-mail
Website

Muziek & geluid:

Bandcamp
Soundcloud

Beeld:

Youtube