STOEREN MANNEN & VROUWEN

Op het buitenterrein van HAL 25 bevind zich de ''MAAKINDUSTRIE''. Stoere mannen en vrouwen met eigen werkplaatsen. Van timmerlui tot lassers, van 3d-printers tot kunstenaars, van eigen business tot cocreatie en allemaal onderdeel van de HAL-familie.  

FABLAB DE KAASFABRIEK

De Kaasfabriek3D PRINTFABRIEK

De Kaasfabriek is dé plek in Alkmaar waar je dingen maakt en makers van alle leeftijden ontmoet. Ze bieden de ruimte, kennis, vaardigheden en voorzieningen om samen te werken, te experimenteren, te leren en kennis te delen. In de Kaasfabriek maak je gebruik van de nieuwste machines, zoals 3D printers, lasersnijders, vinylsnijders, portaalfresen & meer. 

▸ Website
▸ Facebook
▸ E-mail
 

IOT ELECTRONICA WERKPLAATS

TECHNISCH RUIMTESTATION

Afgelopen twee jaar is de Junior IOT Challenge in Alkmaar uitgegroeid tot iets super moois. Marco van Schagen heeft dit opgetuigd als inspirerende reactie op "dat kan niet" en "zo doen we dat nooit" rond techniek in het onderwijs, en als logisch vervolg op wat in Alkmaar onvermijdelijk móet ontstaan. Heel passend vanuit de makerscultuur van de Kaasfabriek, uitgebroed op het terrein naast HAL 25, en opgestuwd door landelijke techniek inspiraties rond Smart City en Internet of Things.

Wat twee jaar geleden is begonnen met een achtweekse bouw-workshop is ondertussen voor deze juniors een wekelijkse high-tech inloop geworden. En de stapel projecten en losse spulletjes wordt steeds groter. 

Loop op een zaterdagmiddag ook eens binnen! 

▸ Website
▸ E-mail
 

VUUR IN STAAL  

DE MAN DIE ALLES AAN ELKAAR LASTVuur in Staal - Gerbrand Dros

Van installaties voor theater en kunstenaars tot kachels en hekwerken. Creatieve inbreng om zo het eindresultaat tot een hoger plan te tillen.

De kachels in en rondom HAL 25 houden je warm. Gerbrand maakte de grote zijdeuren van DE HAL, de containerbar binnen en de grote hotgestookte container hot-tub buiten. Voor particulieren maakt hij hekken, schuifdeuren, pergola’s, tuinkachels, pizza-ovens, vuurschalen, camperkachels, meubels en reparaties, je kan het zo gek niet bedenken.

Ook biedt hij de gelegenheid om workshops te volgen. Leer de basis van het lassen of vervul je technische wens. sleutelhangers uit koper knippen, boren en schuren. Las met vrienden tijdens een vrijgezellenfeest een barbecue in elkaar en gooi er een heel schaap op. Ga door het roestige stof en ontdek je verborgen skills! 

SAMENWERKINGEN 
▸ Compagnie Daad    
▸ Karavaan 
▸ Circus Rammelbak
▸ Tamara Roos producties
▸ Artiance
▸ Pizza-ria & de krokante korstjes  

▸ Facebook
▸ E-mail 
 

TIMMERBEDRIJF KEES VERDONK   

Timmerbedrijf Kees VerdonkVAN TIMMERWERK TOT MOBIELE FOODKARREN 

De houtafdeling op het buitenterrein van HAL 25. Kees Verdonk is inzetbaar op allerlei fronten, zoals: timmerwerk , restauratie, meubels, assistentie van kunstenaars wat betreft houtwerk of hout in combinatie met andere materialen. Daarnaast heeft Kees een aantal eigen projecten, zoals het ontwikkelen van mobiele foodkarren of andersoortige installaties en sculpturen voor festivals. 

▸ Website
▸ Facebook
▸ E-mail
 

KUNSTENAAR STEVEN HOES 

Kunstenaar Steven HoesEXPERIMENTELE KUNST

Steven Hoes is in 2016 afgestudeerd op de HKU (klank ontwerp). Inmiddels bouwt hij schaftketen om tot discotheek, karaokebar of waarzegkamer. Hij maakt eigen licht- & geluidinstallaties, geluid en beeld voor video's en live acts, doet sound-design, experimenteert met motoren en kan een conceptuele en creatieve invulling geven aan evenementen.

En soms... soms gaan dingen ook kapot. 

▸ E-mail
▸ Website

MUZIEK & GELUID
▸ Bandcamp
▸ Soundcloud

BEELD

▸ Youtube
 

STEVEN DE PEVEN 

Steven de Peven (klein)VOOR AL UW FESTIVAL DIENSTEN

De man die dingen verzint, dingen voor de mensheid. Hij is theatermaker, DJ, bouwt festivalinstallaties, heeft een gezonde dosis Vlaamse humor, runt een fanclub en is inmiddels verworden tot HAL-man. Sommige zullen hem kennen als Steven de Peven, sommige als DJ Awanto 3 en sommige gewoon als Steven van Hulle. Hij heeft een knus container onderkomen op het buitenterrein, waar hij festivalinstallaties test & uitprobeert. 

Introductievideo 

E-mail
▸ Website fanclub

 

STUDIO MAAKT

Studio MaaktLOW-HIGH-TECH

Deze Studio Maakt mooie, praktische en bruikbare dingen. Design zeg maar. Van harnassen tot armbanden en alles wat daar tussenin zit. Studio Maakt eigenaar en edelsmid Duco gebruikt technieken van 3000 jaar oud, maar werkt ook met moderne 3d-printers. Oftewel een low-high-tech containerwerkplaats op het buitenterrein van de HAL voor al het verfijnde werk. 

E-mail
▸ Website
▸ Youtube