NIEUWSBRIEVEN HAL25

zaterdag 27 juni: nieuwe STUDIO CANVAS presentatie - donderdag 11 juni


STUDIO CANVAS IS TERUG!


Maya Link presenteert: 'Als Varkens Konden Vliegen'

Een muziektheatervoorstelling zaterdag 27 juni op het buitenterrein van HAL 25.

Als Varkens Konden Vliegen

Start voorstelling: 21.00 uur
Kaarten: €15,- in onze ticketshop - UITVERKOCHT -


*Er is maar beperkt plaats voor publiek, de zitplaatsen en routing op het terrein zijn volledig volgens de RIVM maatregelen ingericht. 


⫷ Over de voorstelling ⫸

Als Varkens Konden Vliegen is een surrealistisch schouwspel met muziek, drone-acrobatiek, theater en beeldende kunst. Het verhaal start met een ontmoeting van een vrouw met een drone op het strand, na een maandenlange lockdown thuis. In haar gesprek met de drone, die haar aanvankelijk waarschuwt dat ze onvoldoende afstand houdt, probeert ze opnieuw intimiteit te vinden. Wat voor invloed heeft die 1,5 meter daar op?

'Als Varkens Konden Vliegen' is een directe reactie op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen; op het leven in Corona-tijd. Een tijd die we eerder niet voor mogelijk hadden gehouden.

“Een poosje tussen vier muren blijven. Het levert veel op. Van de angst om dood te gaan tot kansen zien voor een nieuw begin. Ik, Maya Link, een strijder voor menselijke vrijheid, blijktoch een hypochonder te zijn."

⫷ Cast en crew ⫸

Maya Link Als Varkens Konden Vliegen
Maya heeft een goed gezelschap verzameld om dit verhaal te vertellen, waaronder een drone als tegenspeler. Een eclectische mix van klassieke muziek, electronica en jazz improvisatie. Performen in een plastic zak of andere objecten zorgen dat alles volgens het "tijdelijk abnormaal" uitgevoerd kan worden en vormen hierin een mooie uitdaging in het spel. Kortom, genoeg ingrediënten voor een tof experiment. Regie is in handen van Marianne Seine van theaterspektakel groep Vis a Vis.

Mis het niet! Wees erbij!

concept, tekst en spel: Maya Link
Regie: Marianne Seine (Artistiek leider Vis a Vis)
Drums: Mees Siderius
Cello: Brendan Walsh
Scenografie: Bart Eysink Smeets
Drone expert / bestuurder: Vince Irie
Techniek: Bart-Jan Oosting
Dramaturg: Ozan Aydogan
Productie: Matthijs Bill Rietveld / Ginger Verhagen
producent: Tamara Roos

Deze voorstelling is onderdeel van het project rondom de artistieke ontwikkeling van Maya Link, Studio Canvas. Dit is voorlopig de laatste presentatie van dit project.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuur Participatie, Alkmaar Maakt Het en Stichting Hollandse Luchten.
www.hal25.nl
www.mayalink.nl