NIEUWSBRIEVEN HAL25

NIEUWSBRIEF HAL 25 - WEEK 17 - dinsdag 21 april


TUSSEN HAL & QUARANTAINE 

Je wekelijkse update over alle HAL-genoten in quarantainetijden  


MAYA LINK GAAT DOOR MET STUDIO CANVAS 

Ozan & Maya CANVAS
Foto's: Alex Kat & Jan Willem Groen

Maya Link zoekt weer een nieuwe samenwerking op voor haar project Studio Canvas! Terwijl de wereld op pauze staat stort ze zich opnieuw in het maakproces. Dit keer met acteur, schrijver en verhalenverteller Ozan Aydogan. Op afstand van elkaar bewandelen ze nieuwe wegen. Ze leren elkaar kennen, organiseren online brainstormsessies, schrijven, spelen en maken tot er een nieuwe presentatie van Studio Canvas uit voortkomt. Die is hoogstwaarschijnlijk online, maar zéker niet minder interessant. Studio Canvas gaat door! De datum volgt binnenkort. 

Onlangs bracht Ozan een mooi stuk spoken word uit genaamd 'Prachtige Wezens'. 

NIEUWS

Vers van de HAL-pers! 


JUNIOR IOT ONTWERPT SPATMASKER

Face Shield Junior IOT
Junior IOT helpt in de strijd tegen corona! Met technische kennis en met behulp van machines onderzochten de junioren hoe zij kunnen bijdragen aan het tegengaan van de ziekte. Het resultaat: het spatmasker! Ook wel 'face shield' genoemd. Als antwoord op het tekort aan beschermingsmiddelen zijn de ontwerpen gemaakt met behulp van een 3D-printer en een aantal eenvoudige materialen. Inmiddels zijn in de eerste week al ruim duizend gratis Junior IOT spatmaskers geleverd aan diverse beroepen in de zorg! 

Junior IOT werkt zonder winstoogmerk met als doel de passie voor technologie aan te wakkeren. Wat ze vooral willen is een betekenisvolle bijdrage leveren en daarom bieden zij de maskers gratis aan.

INTERESSE IN HET GEZICHTSMASKER?

Hier lees je meer over hoe het masker precies in elkaar steekt. Door ze te bestellen bij Marco van Schagen heb jij extra bescherming én help je mee het coronavirus in te dammen. Ook kun je bij Marco terecht als je een keer wil helpen met 3D printen. Wil je de makers steunen met een donatie? Via een Tikkie (geldig tot en met 28 april) kun je zelf een vrijwillige bijdrage leveren. 


MANIFEST: 10 JAAR HAL 25! 

Manifest 10 jaar HAL 25

Tien jaar lang HAL 25. Een manifest vol interessante feiten, prachtige foto's, verhalen over hoe het allemaal begon in die enorme leegstaande loods op Overstad, een blik op de toekomst en meer. 

Dit Manifest voor de Eeuwige Tijdelijkheid kan zomaar door jouw brievenbus vallen! Voor €25 steun je ons in deze spannende tijd waarin de hele wereld wankelt. Onze dankbaarheid is groot.

Bestel via -> HAL-winkel 
 


WEBSITE // MAIL // FACEBOOK // INSTAGRAM