Nieuwsbrieven HAL25

UITVAART JOS PEPERKAMP - vrijdag 9 november


Afscheid Jos Peperkamp in HAL 25

De Alkmaarse kunstenaar, edelsmid en levensgenieter Jos Peperkamp is op zijn geliefde eiland Kos overleden. 

Jos Peperkamp

Foto: Rick Akkerman 

Jos studeerde in zijn jonge jaren af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en startte al op jonge leeftijd zijn carrière als goud- en edelsmid aan de Mient in Alkmaar en werd in korte tijd nationaal bekend om zijn prachtige en vaak bijzondere werken. Hij won vanaf eind jaren tachtig bijna jaarlijks awards tijdens de Nationale Diamant Concoursen. Van eerste prijzen tot aan nominaties. Later opende hij aan de Bergerweg in de voormalige nachtclub de Berger Meermin een spectaculaire galerie met als aandachtspunt enorme stalen vlinders in de tuin.

Later betrok hij een atelier bij galerie Rogier Jonk op het Plein in Bergen. Pakweg een jaar geleden vertrok hij weer naar zijn geliefde Griekse eiland Kos. Daar overleed hij afgelopen week aan een hartstilstand tijdens zijn werk. Zijn dochter Lyone vertelde dat hij aangetroffen werd met een klein klompje goud in zijn hand. Hij is dus met recht als edelsmid in het harnas gestorven op 68-jarige leeftijd. 

Jos laat drie kinderen na. Nick, Jessica en Lyone Peperkamp. Hij zal door velen, binnen en buiten Alkmaar worden gemist. Een sieraad is heengegaan.
 

DATUM & TIJD

Gelegenheid tot afscheid nemen is op vrijdag 9 november van 19.00 tot 21.00 uur in de HAL. De uitvaart is in besloten kring.

 

✝ R.I.P. Jos 

 


Let op! HAL 25 = cash only