NIEUWSBRIEVEN HAL25

DODE VADERDAG - VIER HET LEVEN - maandag 4 juni


Zondag 17 juni is het weer vaderdag. Jonge kinderen hebben een zelfgemaakt cadeautje of verwennen papa met een ontbijtje op bed. Oudere kinderen gaan langs bij hun vader met een bos bloemen of misschien een flesje wijn. Maar wat als je vader er niet meer is? Dode Vaderdag is een eenmalig ritueel als variant op Vaderdag. Op 17 juni wordt er bij HAL 25 een moment gecreëerd om onze dode vaders te herdenken en het leven te vieren! Met eeuwenoude rituelen en gloednieuwe technieken. Een dag voor iedereen met een vader, dood of levend.

Entree: vrij
Tijd: 15:00 - 20:00 uur 
Facebook event


Dode Vaderdag

Programma

- De centrale act is een 10 stoelen-installatie met een Virtual Reality-belevenis voor jong en oud; The Last Chair. Een film over de laatste levensfase van Fred, die zijn gezinsleven in Alkmaar verruilde voor een afgezonderd bestaan in Frankrijk. Dit 360-gradenproject laat het publiek zo een stille getuige zijn van de laatste levensfase, en van een kalmte die je tegenwoordig weinig meer tegenkomt. The Last Chair ging in premiere op IDFA DocLab 2017 en was al te zien op festivals in Dubai (DIFF), Thessaloniki (TDF), New York (Tribeca), Toronto (HotDocs), Tel Aviv (DocAviv), Shanghai (Fresh Pitch), etc.
Website film: http://thelastchair-vr.com
Tijden: elk half uur start een vertoning
 
Kosten: €5,- per kaartje

- Beeldend kunstenaar Jan Mors bouwt een lichtkapel, ‘Memento Vivere’, waar je middels het ontsteken van een kaarsje voor jouw geliefde even stil sta bij het leven. Of breng een foto mee van je vader en hang hem als eerbetoon aan de fotomuur. Zo bouw je mee aan een monument voor onze voorvaders.
Kosten: €1,- per kaarsje

- Het publiek wordt verwend met schijnbaar afgelikte rituelen ontleend aan de joods-christelijk-islamitische tradities

- Eten en drinken aan lange tafels en dansen op live-muziek met mede-vaderlozen zijn daarbij leidend, de soep, pannenkoeken en patat worden geserveerd door keukenprinses Hannah

- Live muziek is er van Milou Mignon & Robbi Meertens en DJ Micha streelt zijn vinylcollectie

Dode Vaderdag is een co- productie van Tamara Roos Producties & HAL 25  i.s.m. The Last Chair VR

Let op: geen PIN aanwezig & geen verkoop van tabak