Nieuwsbrieven HAL25

REBELSE MEIDEN GEZOCHT - vrijdag 30 maart


Oproep voor alle rebelse meisjes en vrouwen in Alkmaar!

Marlieke Burghouts maakt levend archief: verhalen over en door Alkmaarse vrouwen

Ken jij een vrouw die de leiding nam in een moeilijke situatie? Wie is jouw vrouwelijke voorbeeld, en waarom? Is dat je moeder, je dochter, je beste vriendin? Of ben jij zelf iemand die op durft te staan als iedereen blijft wachten? Choreografe en performer Marlieke Burghouts start in april met de creatie van een nieuwe voorstelling waarvoor ze jouw input nodig heeft.

Marlieke zoekt naar krachtige, verstopte, moeilijke, mooie, rauwe, onaangepaste en aangepaste verhalen van en over vrouwen in Alkmaar. Een levend archief wordt hiermee gecreëerd. De verhalen van Alkmaarse meisjes en vrouwen zullen de soundscape vormen van de voorstelling die vanaf 10 mei uitgevoerd gaat worden bij HAL25.

marlieke10

Marlieke Burghouts is een van de 4 makers van de Productiehal; een initiatief waarbij jonge makers de ruimte krijgen om in Alkmaar een voorstelling te ontwikkelen en te spelen. Zij worden hierin gecoached door ervaren Alkmaarse makers.

Ze is zelf geïnspireerd door een vrouwelijke heldin van lang geleden: Trijn Rembrands, die vocht tijdens het beleg van Spanje. Althans, zo gaat het verhaal. Dit verhaal is vele malen in twijfel getrokken en toch is zij als heldin van Alkmaar benoemd. Een intrigerend verhaal over een vrouw uit 1557 die streed voor haar stad. Dit ambigue en intrigerende verhaal zal de basis vormen van de voorstelling.

Van vroeger naar nu: Marlieke heeft ook jouw verhaal nodig.  Om een rijk archief te vullen van stoere, rebelse, inspirerende vrouwen uit Alkmaar. Iedereen is welkom om haar verhaal te delen.

Marlieke verzamelt haar verhalen in het Creatorium, op het terrein van HAL25, Je mag dan gewoon binnenlopen, maar je kan natuurlijk ook eerst een afspraak met haar maken. Stuur een mailtje naar Marlieke: burghouts.m@gmail.com

Meer info:

www.productiehal.nl

www.marliekeburghouts.com

DATUM 7, 12, 13, 14 APRIL
TIJD 10:30 - 20:00 UUR
TOEGANG VRIJE INLOOP