Nieuwsbrieven HAL25

KAASDRAGERS IN HAL 25 - zondag 23 juli


KAASDRAGERS EN KUNSTENAARS

Op zondag 23 juli 2017 presenteert het Creatorium om 19:00 uur in HAL 25 de theatrale perfomance MAGNETOCEPTIA - TIP THE SCALES IN A GAMBLER’S FAVOR van Dewi de Vree en Patrizia Ruthensteiner. Dewi en Patrizia hebben een maand gewoond en gewerkt in AIR Creatorium in Alkmaar. Magnetoceptia is het bijzondere samenwerkingsproject van deze kunstenaars uit Den Haag en Wenen waaruit steeds nieuwe performances ontstaan.

Tip the Scales in a Gambler’s Favor
Magnetoceptia’s nieuwste voorstelling heet TIP THE SCALES IN A GAMBLER’S FAVOR en is ontwikkeld in Creatorium in juni 2017. Dit keer hebben de kunstenaars zich laten inspireren door de lokale traditie van de kaasmarkt. Elementen van de kaasmarkt zullen gecombineerd worden met zelfgemaakte elektronische instrumenten en kostuums. Het idee is om het spel van de kaasmarkt via radiografische antennes de ruimte in te sturen en hiermee de Alkmaarse kaastraditie voor het eerst te presenteren buiten de fysieke grenzen van Alkmaar. Hoe klinkt de kaasmarkt in het buitenaardse? We gaan erachter komen tijdens deze theatrale performance: een mix van science fiction, poëzie en de sfeer van oude sprookjes.

preview: https://vimeo.com/221323677

Dewi de Vree en Patrizia Ruthensteiner
Dewi de Vree is een multimedia kunstenaar die zich bezighoudt met de sensuele ervaring van fysieke experimenten. Wat haar fascineert in haar optredens, installatie
s en performances is de interactie tussen mens en machine. Patrizia Ruthensteiner is een interdisciplinaire kunstenaar uit Wenen die beeldende kunst, performance, geluidskunst, mode, theater en videokunst gebruikt om grensoverschrijdende kunstprojecten te realiseren.

Creatorium
CREATORIUM is een artistieke onderzoeksplek in Alkmaar met als doel het werk van jonge kunstenaars inhoudelijk en formeel uit te diepen of een nieuwe richting te geven. Aan de selectie van de kunstenaars ligt een afgebakende opdracht ten grondslag. In 2016/2017 worden vier kunstenaars uitgenodigd om zich elk een maand lang te vestigen in Alkmaar Overstad. Artist In Residence. Als tijdelijke ‘bewoner’ van het Creatorium gaan zij in het publieke domein aan het werk in en met Overstad, met haar gebruikers, met haar bewoners, met haar bezoekers. Dit locatie gebonden werkproces levert een zgn. site-specific werk op. Dit werk vindt zijn uiteindelijke plek ergens in Overstad tijdens de eindpresentatie.

DATUM ZO 23 JULI
TIJD 19:00 UUR
TOEGANG VRIJ