Nieuwsbrieven HAL25

CROSSOVERSTAD FESTIVAL - zaterdag 10 juni


Festival CrossOverStad   
Noorderkade Alkmaar
za 10 juni - 12 tot 24 uur

- gratis entree -

Een gratis toegankelijk en bruisend festival; daar wordt de verlaagde Noorderkade voor de Ringersfabriek op 10 juni mee geopend. CrossOverStad is een jong straatfestival dat de dynamiek van Overstad als nieuw cultureel centrum van Alkmaar toont.

Overstad is intussen zo rijk aan culturele initiatieven, jonge makers en vernieuwende projecten. Dit willen we laten zien en meebeleven met een festival. De naam van het festival staat voor de manier van werken; we maken crossovers in het programma. Denk aan Filmhuis Alkmaar die programmeert in de mobiele bioscoop van HAL25 en FabLab de Kaasfabriek die laat zien hoe je skateboards maakt van plastic afval.
Gedurende de hele dag wordt parade gemaakt. We zien en beleven film, video, theater en muziek. Jonge initiatieven als STRAAT! en Kleurrijk laten je zien wat Street Art eigenlijk inhoudt: skaten, beatboxen, freerunning, rap en nog veel meer. Ook geven zij de hele dag workshops.


Overstad is het rafelrandje van de stad en misschien daarom juist wel een plek die ruimte biedt aan creatievelingen. Bijzonder aan het festival is ook dat het ondersteund wordt door de bedrijven die op Overstad gevestigd zijn, en die zelf ook bezig zijn met de ontwikkeling van het gebied, zoals de winkeliersvereniging Overstad, AM Vastgoed, Dobla en BPD. Daar zijn we heel erg blij mee. Zonder hun financiële hulp was zo’n gratis festival niet mogelijk geweest.
Diverse eet- en drinkgelegenheden zijn verspreid over het terrein; een cocktail bij het Stadsstrand, een snelle pasta van de Stadskantine. Of wat dacht je van ‘lustopwekkend’ eten van ProeV?
Neem je longboard maar mee en of neem een kijkje in de tot theater omgebouwde pipowagen. Rond 22:00 wordt het festival afgesloten met de film ‘The Artist’ in de openluchtbioscoop van Filmhuis Alkmaar. Podium Victorie verzorgt de live muziek aan het water.

https://www.facebook.com/crossoverstad/
www.crossoverstad.nl

DATUM ZA 10 JUNI
TIJD 12:00 - 24:00
TOEGANG  VRIJ