Nieuwsbrieven HAL25

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016 - zaterdag 24 december


ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

Op Kerstavond staan bij HAL 25 mooie ontmoetingen centraal. Een avond waar muziek én wereldgerechten de verbindende factor zijn. Dans, praat, lach, eet en drink; met z'n allen maken we er een onvergetelijke Kerstavond van. Deze keer vliegen we naar landen waar we niet naartoe mogen vliegen. Landen met een negatief reisadvies. Een prachtige Kerstnacht met plat vertier en religieuze momenten. Een tafel met oude en nieuwe Alkmaarders vol dranken en spijzen. Vlieg mee!

Centraal staat de gezamenlijke maaltijd voor oude en nieuwe Alkmaarders. Met de TAFEL als verbindings - en ontmoetingsplek bij uitstek. De TAFEL vol met dranken en spijzen. Spijzen die iedereen meeneemt van huis om te delen met de ander. Mensen die elkaar aanspreken en in de ogen kijken. Het geheel gegoten in een theatrale winterjas vol kriebels en stof, zweten en zwoegen, verhalen en stiltes, verwondering en vermaak.

Muziek is er ook uit alle windstreken; van jonge klassiek geschoolde muzikanten van Artiance, een kinderkoor van de Adriaan Roland Holstschool in Bergen, wereldmuziek van de Simpele Zielen tot de beroemde vluchtelingenband Orchestre Partout en DJ BartJan.

Deze maatschappelijk/culturele Kerstnacht is een mengeling van profaan en sacraal, van plat vertier en religieuze momenten. Daarmee proberen HAL 25, De Vrolijkheid en Artiance een brug te slaan tussen de mensen die tijdens Kerstnacht op zoek zijn. Zo zijn er velen die al dan niet uit nostalgie kerken en kloosters afschuimen hongerend naar een stichtelijk woord. Maar ook velen die op de vlucht zijn voor zichzelf of de ander. Mensen op drift, op zoek naar de zingeving, een ontmoeting, wellicht verbinding. Met, voor en door vluchtelingen. Wij allemaal.

PRAKTISCHE INFO:
🌟 VLIEGTICKET aan de kassa (geen reserveringen)
€5,- (kids tot 12 jaar gratis)
🌟 VLIEGTICKET BUSINESSCLASS: aan de kassa
€10,-, je betaalt dan namelijk ook voor een bewoner van het AZC.
🌟 VLIEGTICKET GIFTCARD:
Kan je zelf niet komen maar wil je toch iets bijdragen? Doe dan een donatie: stort 5,- of een veelvoud op NL92 TRIO 0212470965 t.n.v. Bolten o.v.v. Zalige Kerstvlucht. Je naam komt dan op het vertrekbord in de HAL en een bewoner van het AZC kan gratis mee vliegen!

* de bar van HAL 25 is de hele avond open
* neem een hapje mee om te eten en delen (dat is leuk!)
* warm hart, warme kleding; het kan koud zijn op reis
* er is geen pin, dus neem contant mee

* we doen geen reserveringen dus vol is vol


🌟 Locatie:
HAL 25, Pettemerstraat 15 Alkmaar
🌟 Datum:
zaterdag 24 december 2016
🌟 Aanvang:
20:00 - met doorloop tot 24:00 uur

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016 is een productie van HAL 25, UNIT1, Proev, Artiance, de Vrolijkheid, Alkmaar Invites You & mede mogelijk gemaakt door iedereen en Victoriefonds.