PEESHOW: Milou Mignon

Onder de Sterren

Vanuit haar huis in het bos schreef Milou Mignon aan haar nieuwe album Onder de Sterren. Hierin ontvouwt de zangeres en multimaker een magisch realistische wereld ingekleurd door haar band met percussie, waterphone, gitaar, toetsen/synths, zingende zaag, marimba en meerstemmigheid. Door Milou’s wonderlijke melodieën en vertelkracht ga je mee over de kronkelpaden van Onder de Sterren, waar de mens niets meer is dan de mieren en niets minder dan het sterrenvolk.

In de Peeshow op 3 december brengt ze haar muziek met Jelle Visser (gitaar, toetsen, zang) & Bart-Jan Oosting (marimba, percussie, zingende zaag).

Milou Mignon

Zangeres en multimaker Milou Mignon bespeelt en betovert podia van bostheaters, leegstaande winkelcentra tot circustenten en van radiozenders in Shanghai tot Kaapstad. Door haar vuistregel ‘eerst het verhaal, dan de vorm’, bestaat haar werk uit een brede waaier van performances, installaties, korte films, hoorspelen, podcasts en liedjes als eigentijdse muziekdoosjes. Geïnspireerd is Mignon door de maakdrift van grootmoeders Laurie Anderson, Clarissa Pinkola Estes en Marina Abramovic en door oerzangeressen Edith Piaf, Sarah Vaughan en Fairouz.

Graag en vaak gaat Mignon samenwerkingen en experimenten aan met mede-avonturiers uit alle windstreken, kunstdisciplines en muziekgenres. Samen knutselen ze werelden die niet alleen de mensen en de dingen beter doen begrijpen, maar deze ook voorzien van de nodige glitter.