Noord-Hollands Bierfestival

De 16e editie!

Al sinds 2005 is het Noord-Hollands Bierfestival het podium voor brouwers uit onze provincie en genieten de bezoekers van de aangeboden bieren.

Het Noord-Hollands bierfestival vindt plaats in HAL 25!

Een mooi festival, want dit festival brengt de biercultuur van de provincie Noord-Holland onder de aandacht – en Noord-Holland is in Nederland de provincie met de meeste brouwerijen. Voor even is Alkmaar hoofdstad van onze bierprovincie, dankzij het Noord-Hollands Bierfestival, georganiseerd door de bierconsumentenvereniging PINT.

DE BROUWERS EN DE BIEREN
Dit jaar bestaat de line-up uit 24 brouwerijen.
Met een aantal primeurs bijvoorbeeld: Roode bier (het tweede merk van brouwerij Bierverbond), Buurtje Bier die met een exclusieve Saison komt.
Ook het tweejarige jubileum van brouwerij LOST laten we niet niet ongemerkt voorbij gaan.
Over het algemeen zijn de brouwerijen op het festival vaak klein, jong en lokaal en voor sommige brouwers is het hun eerste keer, dat geldt bijvoorbeeld voor Fruity Monkey uit Den Helder en brouwerij Piek uit Assendelft.
Andere brouwers, bijvoorbeeld Dampegheest uit Limmen of Blitz uit “hometown” Alkmaar zijn voor trouwe bezoekers dan weer bekende namen.

THE FOODCOURT & DE BIERGARTEN
Van al het bier proeven krijg je trek en daar is uiteraard aan gedacht.
Liefhebbers van pizza kunnen terecht bij L’Orsa waar verse pizza’s uit een echte Amerikaanse schoolbus worden geserveerd.
Ben je meer van de Barbecue dan zit je bij heren de van Dos Banditos gebakken want de heren serveren pulled pork, kipsaté in 2 varianten & hotdogs.
Gaat je voorkeur uit naar Vegan? Geen probleem want de Vegan Foodtruck van HAL 25 is ook dit jaar weer aanwezig!
Bij de Foodcorner van the Scrapyard zijn heerlijke bittergarnituren verkrijgbaar.

  • Vr. 9 juni: 16:00 – 23:00
  • Za. 10 juni: 12:00 – 22:00

Kaarten zijn nu te koop via www.nhbf.nl