Luchtlab

GLUREN BIJ DE BUREN!

Het is alweer tijd voor Luchtlab nummerrr 7! Niet bij HAL 25 maar bij onze buren Fabrique Unique! Op zaterdag 6 april om 20:00 is het weer tijd voor Luchtlab in het intieme theater van Unieke Zaken op Pettemerstraat 35. Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van Hollandse Luchten. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat een nieuwe voorstelling of ander artistiek experiment wordt getoond aan publiek. Deze keer is de beurt aan theatermaker Chloe Harris en schrijver Aron Goossens.

Chloé Harris studeerde in 2023 af aan de Regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Chloé regisseert voornamelijk teksttheater van hedendaagse schrijvers. Ze houdt van personages in een absurde en vervreemdende wereld, die balanceren tussen feit en fictie. Aron Goossens studeerde in 2021 af aan Writing for Performance van de HKU. Hij schrijft vaak tragikomische stukken. Zo probeert hij zware thematiek met humor toegankelijk te maken. Aron Goossens en Chloé Harris leerden elkaar kennen als student en vonden een gedeelde interesse voor het creëren van filmisch theater en een fascinatie voor de duistere kant van menselijk gedrag. Ze bespraken thema’s als depressie, moord en mislukking. Voor Luchtlab zullen ze experimenteren met het eerste materiaal van hun nieuwe voorstelling NIEMANDSLAND.

Niemandsland gaat over drie vrienden die een stuk onontgonnen land vinden dat ze zien als een kans om een nieuwe samenleving te creëren. Ze stichten een ‘micronation’ waar ze hun ideale samenleving kunnen inrichten. Het stuk onderzoekt de balans tussen het construeren van persoonlijke werkelijkheden en de confrontatie met kwetsbaarheid. Het daagt uit of onze idealen standhouden tegen overweldigende krachten en het bevraagt universeel menselijk gedrag en de gevolgen van machtsdynamiek.

Zaterdag 6 april

Deur open 19:30 , Aanvang 20:00

Fabrique Unique, pettemerstraat 35, Alkmaar