Halternatief – TWENTYFIVE JAZZ: The Sidewinders

TWENTYFIVE JAZZ is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 19 maart hebben we een geweldige band: The Sidewinders! Pure blue note Jazz in een klassieke quintet bezetting.

Souljazz. The Sidewinders uit Amsterdam en omstreken spelen niets liever en draaien de platen van hun helden grijs. Muziek uit begin jaren zestig, toen moderne jazz funky werd onder invloed van gospel, latin en boogaloo. Horace Silver, Lee Morgan, Hank Mobley en anderen maakten er naam mee op het beroemde Blue Note label. The Sidewinders spelen hun beste nummers en eigen nummers geïnspireerd op deze sound. In de klassieke kwintetbezetting van trompet, tenorsax en ritmesectie. 

De sensatie die souljazz vijftig jaar geleden teweegbracht, brengen The Sidewinders terug live op het podium. Straight, snappy en swingend. Ze speelden in clubs, café’s en strandtenten in Nederland, maar ook in Parijs en op Cuba. De groove zo strak als de broekspijpen. De solo’s even puntig als de schoenen!

Matthijs Willemsen: trompet
Eldert van Oosten: tenorsax

Bart van Os: (wurlitzer) piano

Marijn Mees: contrabas

Kees van Herk: drums

Support DJ’s:
– Stevo
– Jazz Juggler
– Il Disco

Check de Sidewinders website en Facebookpagina voor meer informatie, geluidsfragmenten en foto’s

www.sidewinders.nl
www.facebook.com/sidewindersNL

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30