HALTERNATIEF – DE MAACKERS

Een kunstige avond vol met (interactieve) muzikale improvisaties en diverse performatieve acts/ installaties. In de latere uurtjes kan er gedanst worden op een lekkere technoset!

DE MAACKERS bestaat uit Maja Brouwer (keys), Carmela Michailidis (dwarsfluit), August Vervuurt (drums) en Floor Dijkstra (vocals). Ze zitten in het eerste jaar van het Utrechts conservatorium en ze doen de opleiding musician 3.0. Ze houden zich veel bezig met improvisatie, ontwikkeling van hun muzikaliteit maar ook het algehele artiest zijn.

Improvisatie staat centraal deze avond, dus verwacht het onverwachte!

Ze zullen deze avond met twee beproefde methodes werken, kobranie en freeplay. Kobranie is een vorm van gedirigeerd improviseren. Door middel van bepaalde tekens kan een speler “aan” en “uit” worden gezet en kan ook worden bepaald of hij/zij bijvoorbeeld iets ritmisch of juist iets melodisch doet. Maar er is nog veel meer mogelijk. 😉 De andere, meer vrije vorm, is free play. Zonder kaders of een van te voren vastgestelde richting muziek maken. Waarbij de muzikanten goed naar elkaar luisteren en op elkaar anticiperen: écht samenspelen.