Filmhuis presents: Filmfestival alkmaar

Filmfestival

Van donderdag 3 t/m zondag 6 november organiseert Filmhuis Alkmaar de derde editie van Filmfestival Alkmaar (FFA) met gevarieerd programma. Het Panoramamprogramma bestaat uit 24 films van de crème de la crème van de internationale cinema. Een deel van de films zal bij HAL 25 te zien zijn!

Het volledige filmprogramma vind je op de website van Filmhuis Alkmaar. 

RANDPROGRAMMA

Natuurlijk kun je tijdens Filmfestival Alkmaar voorafgaand, tijdens en na afloop van de films drankjes en hapjes nuttigen bij HAL 25. Daarnaast bieden we een uitgebreid randprogramma. Voor iedereen is het vrij om te kijken. Je hebt hiervoor geen ticket nodig. Dus loop die deur plat!

Donderdag
De Nachtvlinder verzorgt een poëtisch randprogramma waarin intrigerende aroma’s en ervaringen je verbeelding prikkelen. Tussen 18.00-18.45 uur mini poëtische wijnproeverij (doorlopend, steeds 10 minuten in kleine groepjes) met non-alcoholisch alternatief, door Casper Vuurmans (sommelier/filosoof) i.s.m. Apollonia (live woordkunst), en van 20.45-21.15 dans van Anastasia (van de groep Kismet).

Vrijdag
Maak kennis met het nieuwste project uit de koker van HAL kunstenaar Steven Hoes: De Egyptische Boom. De eerste boom met wielen, stroom, ondersteunend geluid en kantelbaar voor tunnels en bruggen. Op dit moment zit de boom vast in de HAL. Met jouw hulp krijgen we de boom misschien wel van haar plek en kan ze aan haar bijzondere reis beginnen. Na de laatste film zal Bliepbloep de muziek verzorgen voor de nazit.

Zaterdag
Muzikale orgasmes tijdens de after-party. Na het film kijken, kan je de spieren los gooien op de rollende beats die uit de speakers blazen. Herr Alt draait een DJ-set en DJ Serkö zal de afsluitende act zijn met vinyl only.

Zondag
Brunchshow extraordinaire met lekker hapjes en een visueel spektakel van Kees Verdonk, die 3 Dixie-bios films zal afspelen waarin de omgeving van HAL 25 de hoofdrol speelt.

Zie voor meer informatie: Filmhuis Alkmaar