De Oksel Van De Slang

Een filmvertoning met heel veel Braziliaanse vibes!

Je neemt de documentaire August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid. Doet er een Braziliaans menu bij, gooi daar bovenop een Q&A met de maker van de film. Sluit het af met een dans tijdens een Braziliaanse band. Als toetje combineer je alles ook met August Willemsen’s favoriete cocktail aan de caipirinha bar en dit alles onder de aanwezigheid van de Eerste Bergensche Boekhandel. Niet genoeg gehad? Geen probleem! DJ Maya Papaya zorgt ervoor dat het nog lang gezellig blijft!

August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid:

  • Gedreven door een fascinatie voor Portugese taal en Braziliaanse literatuur, reisde August Willemsen vaak naar Brazilië. Tijdens zijn reizen gedurende 1967-1984 doet hij meeslepend verslag van zijn belevenissen in het ongeëvenaarde boek “Braziliaanse brieven”. De brieven zijn tijdloos door de literaire zeggingskracht waarmee hij zijn confrontaties verwoordt. Het contact met en tegelijk afstand tot het land vol tegenstrijdigheden doet iets fundamenteels met hem. De brievenroman inspireert de filmmaker Frederieke Jochems hem achterna te reizen en te onderzoeken wat hem trok naar dit immense land – en wat hij hier ontvluchtte. Huist er een Braziliaanse ziel in de charmante literator?
  • Parool: ‘De film schetst een fascinerend en bij tijd en wijle ontroerend beeld van de schrijver’
  • NRC: ‘Het is vooral die diepe liefde voor taal die beklijft na het zien van ‘August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid”.

Trek in toepasselijk eten voor de film? Koop dan een Braziliaans menu + film ticket. Het eten overslaan? Koop dan de reguliere ticket via de ticketlink.

Altijd handig:
18:00 – Braziliaans menu
20:00 – Film vertoning
21:30 – Q&A
21:45 – TRIO CAPIM ft. Daniel de Moraes, Brechtje Kraan & Bart Fermie
23:00 – DJ Maya Papaya

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door het Filmhuis Alkmaar en het KBC fonds.

Geproduceerd door Franjo Amsterdam, met bijdragen van Nederlands Filmfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Stichting Het Nieuwe Zuiden.

In Filmhuis Alkmaar kun je terecht voor de beste nieuwe arthousefilms, filmparels van over de hele wereld én urgente documentaires. Ook kan je genieten van terugkerende specials, zoals Muziek & Film, Boek & Film, Movies that Matter, wekelijkse  voorpremières en niet te vergeten: zomerse buitenvertoningen in augustus bij HAL 25!