De Jongeren Democratiedag

De gemeente Alkmaar organiseert op 1 november de Jongeren Democratiedag in HAL 25! Tijdens deze dag kunnen jongeren in gesprek gaan met gemeenteraadsleden en jongerenorganisaties over thema’s die belangrijk zijn voor hen.

De Jongeren Democratiedag wordt voor de tweede keer georganiseerd door de gemeenteraad van Alkmaar om jongeren te betrekken bij de politiek en op een interactieve wijze te laten participeren. In plaats van praten over jongeren is het belangrijk om ook vooral in gesprek te gaan met jongeren.

Naast het gesprek met de raadsleden en de jongerenorganisaties is er ook een leuk muzikaal programma Zanger Lucas Nicholas zal de Jongeren Democatiedag openen en de band Fonky zal de avond eindigen. Natuurlijk zijn er ook de nodige hapjes en drankjes aanwezig om er een gezellig avond van te maken.

Heb jij ideeën, vragen of zorgen over participatie, veiligheid, diversiteit, cultuur en sport, huisvesting en milieu in Alkmaar, of ben je geïnteresseerd in politiek? En ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Dan is deze avond de perfecte kans om hierover in gesprek te gaan met jongerenorganisaties en de gemeenteraadsleden van de gemeente Alkmaar. 

We starten om 19.00 uur en het is om 22.00 uur afgelopen.
De toegang is gratisssss!