PEESHOW: Benjamin de Boer

Albumrelease The Promise

Twee jaar lang sleutelde componist en contrabassist Benjamin de Boer aan zijn debuutalbum, The Promise. De muziek voor dit album schreef hij tijdens zijn master aan Codarts, waar hij lessen jazzcomposities, klassiek contrabas en jazz-zang volgde. Hij schreef een muzikale voorstelling waarin hij zijn klassieke vaardigheden als contrabassist kwijt kon, maar ook zijn liefde voor pop en rock.

The Promise

Het resultaat is een overdonderende muzikale reis die zich over de meest uiteenlopende muzikale landschappen heen strekt. Werkelijk alles komt voorbij: van bonzende 808-baslijnen tot abstracte klassieke klanken en verstilde solowerken voor contrabas en zang.

De verschillende delen van het album beelden samen een persoonlijke reis uit: een zoektocht naar creativiteit. In een wereld waarin de succesverhalen van de een en de verwachtingen van de ander je om de oren vliegen is het soms makkelijk om dat kleine, lieve, creatieve stukje van jezelf kwijt te raken. Hoe verdwaald ben je als je dat verliest? Hoe vind je jezelf weer terug? In The Promise wordt deze zoektocht muzikaal uit de doeken gedaan en behandeld in zeven verrassende en diverse composities.

Tijden

Kom op 11 juni luisteren naar de muziek van Benjamin, live in De PEESHOW. Er zijn twee concerten om 19:00 en om 21:00 uur.

Spelers

Daniel Lee – Viool

Jascha Bourdon – Cello

Sophie Schreurs – Klarinet

Ovidi Marti Garasa – Saxofoon

Cem Karayalçin – Gitaar

Benjamin de Boer – Contrabas en zang

Agata Kruszewska – Percussie en drums

Foto: Julia Bo Heijnen

Website