We hebben een ontheffing en daar moeten we gebruik van maken.
Iets met frituur, muziek en avontuur.

Wees welkom van 13:00 tot 17:00 voor iets?

Entree = op de stoep en gratis.

Het is alweer tijd voor Luchtlab nummerrr 7! Niet bij HAL 25 maar bij onze buren Fabrique Unique! Op zaterdag 6 april om 20:00 is het weer tijd voor Luchtlab in het intieme theater van Unieke Zaken op Pettemerstraat 35. Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van Hollandse Luchten. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat een nieuwe voorstelling of ander artistiek experiment wordt getoond aan publiek. Deze keer is de beurt aan theatermaker Chloe Harris en schrijver Aron Goossens.

Chloé Harris studeerde in 2023 af aan de Regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Chloé regisseert voornamelijk teksttheater van hedendaagse schrijvers. Ze houdt van personages in een absurde en vervreemdende wereld, die balanceren tussen feit en fictie. Aron Goossens studeerde in 2021 af aan Writing for Performance van de HKU. Hij schrijft vaak tragikomische stukken. Zo probeert hij zware thematiek met humor toegankelijk te maken. Aron Goossens en Chloé Harris leerden elkaar kennen als student en vonden een gedeelde interesse voor het creëren van filmisch theater en een fascinatie voor de duistere kant van menselijk gedrag. Ze bespraken thema’s als depressie, moord en mislukking. Voor Luchtlab zullen ze experimenteren met het eerste materiaal van hun nieuwe voorstelling NIEMANDSLAND.

Niemandsland gaat over drie vrienden die een stuk onontgonnen land vinden dat ze zien als een kans om een nieuwe samenleving te creëren. Ze stichten een ‘micronation’ waar ze hun ideale samenleving kunnen inrichten. Het stuk onderzoekt de balans tussen het construeren van persoonlijke werkelijkheden en de confrontatie met kwetsbaarheid. Het daagt uit of onze idealen standhouden tegen overweldigende krachten en het bevraagt universeel menselijk gedrag en de gevolgen van machtsdynamiek.

Zaterdag 6 april

Deur open 19:30 , Aanvang 20:00

Fabrique Unique, pettemerstraat 35, Alkmaar

Welkom terug bij ETALAGE! ! ! De spraakmakende show die iedereen vijf dagen per week boeit! Onze kandidaten gaan wéér spelen voor een schat aan prijzen van maar liefst 50.000ƒ! Kandidaat Ingeborg doet mee aan de bekende spelshow Etalage! en raakt in conflict met de glamoureuze presentatrice Hansje Klammedal, die haar niet zomaar laat gaan.

De absurde en vervreemdende film Etalage! is een korte film van 20 minuten door negen derdejaars studenten van de HKU. De film is opgenomen in HAL 25 in Alkmaar en daar zal op 5 april ook de première plaatsvinden.


Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan alvast de teaser en volg De Etalage op Instagram! Vrijdag 5 april, 19:30 uur – Bij HAL 25 in Alkmaar!


Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de première te komen van de film Etalage! Naast de film is er ook een randprogramma waar de acteurs van de film aanwezig zullen zijn. Meld u snel aan via deze link! Tot dan!

 • Credits:
 • Sem van de Graaf: Concept, scenario, director of photograpy, editor
 • Roos Driesen: Regiseur
 • Meike Derksen: Acteur, Grime, kostuum, PR
 • Lisa van de Wiel: Acteur, Grime, kostuum
 • Zenzi Alwart: Acteur, Grime, kostuum
 • Tessa Boon: Decor, licht
 • Hidde Oppers: Muziek, Geluid
 • Tess Kruijer: Productie, PR, opnameleider
 • Moreen Crandel: Productie, PR, continuïteitscoördinator
 • Milan Breebaart: Muziek
 • Kees Moore: Voiceover
 • Met dank aan:
 • HAL 25
 • Tessel Schmidt (Begeleiding)
 • Harm van Geel (Begeleiding)
 • Anne de Veij (Begeleiding)
 • Peter en Yvonne Crandel (Catering)
 • Opa Jan en Oma Lia van Schagen (Eigenaar auto)

Het goedkoopste festival in de duurste tijden keert terug!

Dit keer op 31 maart, eerste paasdag! Tijd voor alweer de derde editie van RECESTIVAL! Paaseieren gezocht, dagje met de fam, meubelboulevard afgeslenterd zonder resultaat? Sluit je zondag dan nog maar even af met een flinke berg bands, kunst, dj’s, eten, drinken en meerrrr! Net zoveel te doen als de betere festivals, maar dan betaalbaar!

– Maar wat is er dan te doen op dit betaalbare dagje? –

♦ 16:00 – Deuren van de HAL geopend!
♦ 17:00 – Stone Free
♦ 18:00 – Lust
♦ 18:30 – Stinkrat
♦ 19:00 – Allus
♦ 20:00 – Bluewaffle Sauerkraut
♦ 21:15 – The Captain
♦ 22:00 – Miss Isa
♦ 23:00 – Countersound
♦ 00:00 – ???

– Wat nog meer dan? –
♦ ART EXPO VAN LOKALE KUNSTENAARS
♦ ETEN
♦ DRINKEN
♦ CHILL
♦ MEER BLIEPBLOEP

– Wat kost da? –
Bepaal je zelf via het volgende keuzemenu! De ervaring is niet anders, alleen de inhoud van je portemonnee zal het merken.

De opties:
3,00 – Budget Ticket (Een ticket! Maar dan goedkoop!)
6,00 – Regular Ticket (Een ticket!)
9,00 – Support Ticket (Zorgen ervoor dat budget tickets mogelijk zijn)
15,00 – Ik kan het missen Ticket (Zorgen dat we dit vaker kunnen doen)

Scoor deze tickets HIERRR!

Machtig mooi nieuws voor alle fans van PWH Live in Noord-Holland! Op 3 maart is het zover: de meest spectaculaire sports entertainment live show van Nederland maakt een glorieuze comeback in HAL 25, Alkmaar!

Bereid je voor op een avond vol ongelofelijke actie, spanning en sensatie, want de beste worstelaars uit binnen- én buitenland gaan de strijd met elkaar aan in de ring! Mis deze adrenalinekick niet en zorg dat je erbij bent!

Deze show is geschikt voor alle leeftijden!

Tickets zijn nu hierrr verkrijgbaar, natuurlijk is er ook een korting voor de kids!

Heb jij goed opgelet dit jaar? In welke stad is de grootste bad eend ter wereld lek gegaan?

Test je kennis met je team in onze eindejaars Quiz Night op donderdag 14 december. Meld je team aan via een pm op de Scrapyard Instagram of Facebook.

Of gewoon aan de bar!

Have you paid attention this year? In which city did the largest rubber duck in the world leak? Test your knowledge with your team in our end-of-year Quiz Night on Thursday 14th December. Register your team via pm or at the bar.

De kreeft zit krap is de tweede voorstelling van het collectief Op Blote Voeten. Het is een bewegingsvoorstelling over de cyclus van de kreeft. Dat je kwetsbaar moet kunnen zijn om te groeien.

Reserveer je kaartjes snel voor deze voorstelling en paradeer die voetjes de HAL in!

Reserveren kan via deze mail: collectiefopblotevoeten@gmail.com
De voorstelling is voor alle leeftijden en alle talen.

Mede mogelijk gemaakt door:
Norma Fonds + het Prinsbernhardcultuur Fonds


Op 17 November 2023 organiseren de Ronde Tafels 6 & 190 Alckmaer de derde editie van “Alkmaar Proeft Bier”

De grootste bierproeverij van Nederland! Hét evenement Van Alkmaarders, Voor Alkmaarders!

De avond start om 17:30 (inloop vanaf 17:00) met een voortreffelijk 6 gangen diner. Bij elke gang wordt er een speciaal geselecteerd, bijpassend, bier geserveerd. Tijdens het diner leer je je smaak ontplooien en krijg je meer gevoel bij welk type bier er goed past bij welke type gerecht.

Tijdens het informele diner zijn er diverse optredens en is er een veiling om extra geld op te halen. En alles voor het goede doel: Stichting Muziekids!

Houd deze website goed in de gaten voor de laatste updates! 

De gemeente Alkmaar organiseert op 1 november de Jongeren Democratiedag in HAL 25! Tijdens deze dag kunnen jongeren in gesprek gaan met gemeenteraadsleden en jongerenorganisaties over thema’s die belangrijk zijn voor hen.

De Jongeren Democratiedag wordt voor de tweede keer georganiseerd door de gemeenteraad van Alkmaar om jongeren te betrekken bij de politiek en op een interactieve wijze te laten participeren. In plaats van praten over jongeren is het belangrijk om ook vooral in gesprek te gaan met jongeren.

Naast het gesprek met de raadsleden en de jongerenorganisaties is er ook een leuk muzikaal programma Zanger Lucas Nicholas zal de Jongeren Democatiedag openen en de band Fonky zal de avond eindigen. Natuurlijk zijn er ook de nodige hapjes en drankjes aanwezig om er een gezellig avond van te maken.

Heb jij ideeën, vragen of zorgen over participatie, veiligheid, diversiteit, cultuur en sport, huisvesting en milieu in Alkmaar, of ben je geïnteresseerd in politiek? En ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Dan is deze avond de perfecte kans om hierover in gesprek te gaan met jongerenorganisaties en de gemeenteraadsleden van de gemeente Alkmaar. 

We starten om 19.00 uur en het is om 22.00 uur afgelopen.
De toegang is gratisssss!

Kom in gesprek met jongeren, beleidsmakers, wethouders en professionals over inclusie!

De stem van de jongeren.

JPRA is een jongerenplatform voor en door jongeren van 16 t/m 27 uit de regio Alkmaar. Met alle problemen die jongeren ervaren, is het ontzettend belangrijk voor jongeren om hun stem te laten horen. Wij vinden dat als je óver ons praat, je ook mét ons moet praten. Wij weten als geen ander wat er onder jongeren speelt en geven daarom input op beleid dat ons aangaat.

Meld je aan via deze link!

🚨 BREAKING NEWS 🚨

Pro Wrestling Holland komt op 12 november 2023 terug naar Alkmaar voor een rematch! 💥

Met een groeiende landelijke naamsbekendheid is het weer tijd om HAL 25 compleet op z’n kop te zetten met een onvergetelijke live show! 🎉🔥

Mis deze kans niet om getuige te zijn van PWH Live, waar jong en oud samenkomen voor een avond vol adrenaline, spektakel en onvoorspelbare actie! 😱💪

🎟️ Tickets voor PWH Live in HAL 25 zijn nu beschikbaar! Wees er snel bij, want dit wordt een BANGER van een show! 🎟️💥

Kom je met de koters? Dan krijg je korting! Check hierrr de ticket opties!

ALLES IS DUUR! Dat klopt! Daar gaan we wat aan doen!

Leuke dingen in het leven beginnen al aardig onbetaalbaar te worden, voor een festivalbezoek moet je al bijna een hypotheek afsluiten. Daarom organiseren we iets betaalbaars voor iedereen! Een micro festival avond met muziek, kunst, cultuur, malligheid en vibes!

Op zaterdag 16 september vieren we in HAL 25 Alkmaar het RECESTIVAL!

Met in de mix, 60’s surfrockband de Steamsurfers, Beats en hiphop van Roxmana + special guests, dansbare rockers Krappe Sokken, moshbare punk met Counter-Sound en de groovende beuk techno van Dopå. Combineer deze cocktail met lokale kunst, cultuur en natuurlijk een drankje en je hebt een festival ervaring in een avondje stappen! Meer info is onderweg!

Tickets? Kost weer geld zeker?
Jazekerrrr! Maar hoeveel? Dat bepaal je zelf!
Er is keuze uit 4 verschillende tickets, geef uit wat je uit kan geven.

De opties:
2,50 – Budget Ticket (Een ticket! Maar dan goedkoop!)
5,00 – Regular Ticket (Een ticket!)
7,50 – Support Ticket (Deze tickets zorgen ervoor dat budget tickets mogelijk zijn)
10,00 – Ik kan het missen Ticket (Deze tickets zorgen dat we dit vaker kunnen doen)

Time-table:

18:30 – deuren open
19:30 – Steamsurfers
20:30 – Roxmana
21:00 – ???
21:30 – Krappe Sokken
22:15 – ???
22:45 – Counter-Sound
23:30 – Dopå

Tot zaterdag 16 september!

Het Recestival wordt mede mogelijk gemaakt door: KBC Fonds, Herrie, The Scrapyard, De Behangfabriek, Raptor events, Shitstorm, MANA en HAL 25.