Een visueel en poëtisch beeldverhaal!


Rijdend theaterspektakel op de grens van verbeelding en realiteit.
BOAT gaat over het wel en wee van twee vissers. Tijdens hun zoektocht naar vis krijgen de viswijven ‘Greet en Griet’ te maken met allerlei problemen die je op zee kan verwachten. Om te voorkomen dat de twee zussen tussen wal en schip belanden moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten.
Een absurdistisch verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke dosis humor worden opgeschud.

Gratis toegankelijk!

Concept & ontwerp: Linda Anneveld
Spel: Elze van den Akker, Kitty Vries, Linda Anneveld
Techniek & decor: Hein Drost, Gerbrand Dros, Kees Verdonk
Kostuums: Linda Anneveld
Componist: Matthijs Hagen
Regie: Vincent de Rooij

Een ontmoeting tussen Klassieke muziek, Opera en absurdistisch teksttheater. Een theatraal concert waarin je geest met je aan de haal gaat. 

Met drie zangers en drie acteurs werken theatermaker Quintijn Relouw en pianist Koenraad Spijker samen in ENGINE OFF. In drie hoofdstukken maakt het publiek een fysieke en mentale reis door van een grote opgeblazen buitenkant, naar een complexe en bedrieglijke binnenwereld.

ENGINE OFF is een muzikale reis dwars door het menselijk gestel heen. Via Beckettiaanse taferelen en een ruwe mash-up van Mozart en Ligeti is Engine Off een zoektocht naar grip, voelen en innerlijke rust.

Deze productie is ontwikkeld in samenwerking met HAL25, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en de Toneelacademie Maastricht. Mede mogelijk gemaakt door cultuurfonds Alkmaar Maakt Het.

ENGINE OFF is gemaakt door Quintijn Relouw en Koenraad Spijker. De performers zijn afkomstig van het concervatorium in Den Haag en de Toneelacademie in Maastricht.

TICKETS // ZATERDAG 6 MEITICKETS // ZONDAG 7 MEI

See Your Heart As A Rhythm – vervangend programma!

See Your Heart As A Rhythm – vervangend programma!

Wegens ziekte van Jasper Stadhouders zijn we genoodzaakt het programma van vanavond aan te passen… Maar niet getreurd; Joske Koning staat gewoon op de vloer!

Zij neemt je mee in haar onderzoek over de liefde en alle vormen die wij mensen verzinnen om een relatie aan te gaan en te behouden. Joske draagt voor uit ‘come as you are'(Emily Nagoski) en ‘vagina biography'(Naomi Wolf), deelt de mooiste erotische gedichten en meer lekkers om in de stemming te komen.

Daarna starten de partyqueens Maya en Stefnitz de afterparty!

Samenwerking Poppodium Victorie

Deze voorstelling betekent ook de eerste samenwerking tussen poppodium Victorie en HAL 25. En wordt door de 2 organisaties samen mogelijk gemaakt.

HAl-baas Ervin Skelic vindt samenwerking met andere culturele organisaties in de stad belangrijk:

“Poppodium Victorie en HAL 25 kunnen elkaar heel goed aanvullen. Vooral voor kleinere en meer experimentele programmering is dat keihard nodig. Het is nieuw en onontdekt, dus je moet meer doen om publiek bekend te maken met het aanbod. We trekken nu samen met Victorie op in de productiekosten en in de marketing bij de voorstelling van Joske.”

After party

Na de voorstelling is er een gratis toegankelijke afterparty met Maya en Stefnitz.

Maya laat je dansen en ronddobberen in een verwarrende cocktail van samba, cumbia, en meer muziekstijlen die rond de evenaar schuren. Ze is niet vies van disco en als het moet voegt ze er een vleugje bubbeling aan toe om je eigen Hollandse houterigheid te doen vergeten.

Stefnitz mixt een brouwsel van rollende ritmes en prikkelende percussie met uitstapjes naar tropische bass, breaks en psychedelische elektronica afgetopt met een snufje acid disco. 

Zet deze twee party queens bij elkaar en het kan zomaar opeens volledig uit de hand lopen.

Praktische info

Tijd: 20.30 – 00.00
Deuren open: 19.30
Voorstelling: 20.30 – 21.20
Tickets: €14,50 incl. fee

Deze show speelt twee keer, om 14:00 & 17:00 uur.

Een opbeurend muziekprogramma van ervaringsdeskundigen die hun doodservaring kunnen navertellen…

Neobassist Rob Boonzajer Flaes, acteur Toon Agterberg, cabaretier en muzikant Eddie B. Wahr, pianist Paul Prenen, multitalent Kees van de Vooren en accordeonist Terts Brinkhoff hebben elkaar gevonden als ervaren hemelpoortbestormers. Hun in totaal 300 jaar muzikantenervaring wordt er binnen het uur doorheen gejaagd.

“Betere raad kunt u niet krijgen!” zullen de krantenkoppen onvermijdelijk luiden. Bovendien: wat hebt u te verliezen? Erger zal het nooit worden… U wordt verwacht!

Drank, hapjes en sfeervolle bediening staan op u te wachten. Er mag gedanst worden. Dansmeester Toon staat voor u klaar!

Adriaan van Dis over De Navertellers:

De Navertellers weten zo lichtvoetig over hun kwalen te verhalen dat mijn eigen mankheid vleugels kreeg die avond in de Roode Bioscoop. Zes mannen verkennen virtuoos de grenzen van verval en dood. Klagen doen ze niet. Nee, ze zingen en spelen ondanks hun half geheelde botbreuken, chemokuren en pillen het gips van het plafond. Ik keek en luisterde met open mond, en raakte vooral ontroerd. Deze ouwe jongens hebben allemaal de dood in de ogen gekeken en na zo’n ervaring leef je beter. Een getuigenis die ze gul met hun publiek delen. Vijf sterren.”

DE PEESHOW

30 bouwtoiletten, omgebouwd tot unieke privécabine, een mini-kunstwereld an sich. Uitkijkend op een groot, ronddraaiend podium waar artiesten in 360° optreden. Dat, is DE PEESHOW. De enige in zijn soort! Kruip je cabine binnen en de show kan beginnen… Een originele avond uit in HAL 25!

NATJES & DROOGJES

Voorafgaand en na afloop van de show kun je biologisch & vega(n) eten en drankjes halen bij de HAL-bar en de Schaftkeet op het HAL-Terras! Eten en drinken mag je meenemen naar het theater.

De King Sisters spelen twee keer:

Koop hier tickets voor 16:00 uur
Koop hier tickets voor 20:00 uur.

Drie zussen staan op een kaal, zwart vlak. Met enkel hun stemmen en een schoolbordkrijtje als instrument leggen ze de zenuw van hun collectief bloot. Hun familierelatie is er per definitie één waarin balans moet worden gevonden tussen harmonie en conflict, elkaar scherp aanspreken en ruimte geven. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Met hun stemmen openen ze een onvoorspelbare, associatieve muzikale wereld.

KING SISTERS

King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning. Alle drie hebben ze hun eigen specialisme en achtergrond: theater, muziek en performancekunst.

Drie kunstdisciplines ontmoeten elkaar in de creatieve ruimte van het HAL-terrein.

Met muziek van Wendy Boots, choreografie en dans van Sanne Clifford, dansers Sandra Kramerova, Anastasia Kostner en Teresa Santos en kunst van Talitha Schiffer ontstaat er ter plekke een machtig interessante performance op het HAL-terras. Ondertussen wordt het publiek uitgenodigd mee te doen.

Het resultaat? Strijk neer op het terras en ervaar het zelf!

Vanaf 14:00 uur is er werk in uitvoering, met om 15:00 uur & 16:30 uur een performance.

Speeltijden:

zaterdag 3 juli 20:00

zondag 4 juli 14:00 en 16:00

Vijf jonge en beginnende theatermakers van de AHK Theaterschool maken een voorstelling over alles willen maar niets doen, over dromen maar niet durven, over opstaan maar blijven liggen en over volmondig ja zeggen.

Gemaakt en gespeeld door: Emily van Zoonen, Pien Koot, Elke de Graaff, Jamie Huisman en Lobke van Kommer.

Volg De Jaarclub op Instagram!

Over de voorstelling

Het leven is sowieso beter als je niet op de grond ligt

Het beest graaft op een ochtend een klein gaatje in mijn schedel en wurmt zich naar binnen, het heeft me gevonden. Het graast een beetje hier en daar. Een stuk cel. Een stuk zenuw. Een beetje bloed.

Het beest praat en leert me de woorden bang en angst en niet en nee en doe maar niet en blijf maar staan. Je doet niet meer mee. 

PEESHOW

Dit is een PEESHOW-voorstelling! Denk je nou: eh, Peeshow?! Wat is dat? Het enige echte ronddraaiende bouwtoilettentheater van Alkmaar! Beleef de voorstelling vanuit jouw eigen privécabine (door een kunstenaar omgetoverde bouwtoilet). Bekijk alle info op onze PEESHOW-pagina.

Iedere maand in het PEESHOW Theater: Hallywood 25! Met elke editie een nieuwe maker die de avond invult met een voorstelling of performance. Deze keer: Circus Andersom.

Tijden

1e voorstelling: 19:00 – 20:30
2e voorstelling: 21:30 – 23:00

Circus Andersom: Rat van Voortuin

Een zinnenprikkelende mix van geannuleerde Circus Andersom-projecten op de fysieke as van eenzaamheid en intimiteit. Een uitdagend gewone mengelmoes van Wellness Nietes, Gewenste Intimiteiten, Out-of-the Boxclub, UIT JE HOKJE, Intuïtieve Mensbenadering, Penis Dialogen, Entreeritueel, Telefoonontlasting en Mensenpraat.

072doc: Special Snowflake

In het voorprogramma van Circus Andersom draait de vijfde en voorlopig laatste mini-docu van het nieuwe Alkmaarse filmproject 072doc. Special Snowflake, over jeugdzorg, is de eerste documentaire van filmmaker Nihal Gozutok. In haar eigen omgeving ziet ze maar al te vaak dat jongeren die in aanraking komen met jeugdzorg zich onbegrepen voelen en meteen het stempel ‘anders’ krijgen – met alle gevolgen van dien. Ze interviewde Mike van der Velde, die het Alkmaarse initiatief Wij Zijn Broer runt. Hij heeft heel andere aanpak die duidelijk een succes is bij veel jongeren. Ook komen twee jongeren aan het woord die door Mike zijn opgevangen en nu hun leven weer helemaal op de rit hebben.

Nihal en de hoofdpersonen uit haar film zijn bij de vertoningen aanwezig om na de film na te praten met het publiek en vragen te beantwoorden. 

Meer over Circus AndersomDoris Vervuurt presenteert in het PEESHOW Theater haar afstudeervoorstelling van de Toneelacademie Maastricht: HOWL. Een samenwerking tussen broer en zus, muziek en theater, componist en regisseur, Mees & Doris Vervuurt.

HOWL

YOURE ALL BEING HERE. YOU’RE HERE RIGHT NOW AND THAT’S WHAT MATTERS, THAT YOU’RE HERE RIGHT NOW. 
LOOKING AT ME.
AND I AM HERE.
AM I?’

Vier spelers zoeken naar bevestiging van hun bestaan. Ze proberen een antwoord te vinden op de vraag: Heb ik een ander nodig om mij te laten weten dat ik besta?   

De makers

Renée de Graaff – Acteur
Ezra Koppejan – Acteur
Rick van der Steen – Acteur
Barend Spaan – Sound design
Isadora Tomasi – Acteur
Doris Vervuurt – Regisseur
Mees Vervuurt – Componist
Zita de Vos – Productie

Met dank aan: Tibor Dieters (poster), Bart van de Woestijne (coach) en Toneelacademie Maastricht, ATD, AHK, HKU en HAL 25.

HOWL is te zien om 16:00 en 20:00 uur.

De voorstelling speelt om 19:00 en om 21:00 uur in het PEESHOW Theater.

Burning Butterfly XL is een solovoorstelling van Annica Muller over het nachtelijke leven in stripclub La Luna. Een eigentijdse en theatrale vertelling, die balanceert tussen fictie en docu. Schoonheid en lelijkheid van het geromantiseerde maar grillige nachtleven krijgen vorm.
Een zoektocht naar identiteit en liefde langs de paden van destructiviteit, verslaving en verlossing. Burning Butterfly XL werpt een rauwe blik op man-vrouwverhoudingen, seksualiteit en macht.

De voorstelling is gebaseerd op autobiografische verhalen en interviews met ex-collega’s uit de striptease branche.

Foto’s: Jean van Lingen

Lichtontwerp Rembrandt Pieplenbosch 

Technische productie Jasper Kayser

Geluidsontwerp Marius Mensink 

M.d.a. Saskia van der Klei

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door het Kees Bolten Cultuurfonds.

‘Kun je breken met je moeder?’ Deze vraag onderzoekt Joske Koning in haar indringende soloperformance DogWoman. Vanuit de intrigerende setting van een atelierruimte opent ze het gesprek rond het maatschappelijk taboe op breken met je ouders.
Kan de band verbreken? Wat voor effect heeft breken op je?

Met spannende en vlijmscherpe teksten en eerlijk maar genuanceerd spel, beneemt ze haar toeschouwer de adem.

Een kwetsbare solo over de band tussen moeder en dochter.

De voorstelling speelt om 16:00 in het PEESHOW Theater.