Crosstown Murals – 27 en 28 mei 2023
beide dagen van 12:00 – 18:00 uur toegankelijk!
 

Op deze 2 dagen wordt 1500 m2 wandoppervlakte wordt getransformeerd tot grootste openlucht kunstwerk van Alkmaar. Ruim 25 creatieve makers/graffiti kunstenaars gaan live aan de slag, van oldskool jaren 80 graffiti tot hedendaagse streetart en mural kunstenaars. Maar daar blijft het niet bij!

– Workshops voor jong en oud:  DIY streetart stickers, graffiti voor kids, spraycan pimpen, urban sketching, skateboards pimpen.

– Expositie over de geschiedenis van de Alkmaarse graffiti (ism Regionaal Archief)

– Inspiratie talks & panelgesprek over legal walls en ruimte voor graffiti in stedelijke omgeving. Met unieke kunstwerken en objecten uit de begintijd.

– expositie van Urban Art, graffiti kunst, tekst-based Art, bijzondere spuitbussen collectie en graffiti magazines.

– Graffiti films i.s.m. Het Moment

– Mediacollege Amsterdam studenten gaan aan de slag met 3D graffiti en guerrilla streetart op het terrein en infiltreren op Overstad.

– Breitner academie studenten geven rondleidingen en tonen educatieve film en materiaal.

+ DJ’s, food en drinks

Samenwerking tussen Artiance, Joepla producties en Hal25.

Partners: Mediacollege Amsterdam, AHK Breitner Academie, Regionaal Archief, Het Moment, skatepark STRAAT, SPOT, SLASH kunstwerkplaats.

Lieve festivalganger,

Het waren roerige maanden sinds we in februari weer open mochten. Een ramvolle agenda, nieuwe projecten opstarten, oude projecten slopen, hoop nieuwe gezichten, uitverkochte evenementen, maar ook zeer tegenvallende ticketverkopen. We hebben het allemaal meegemaakt.

Deze periode heeft ergens ook zijn tol geeist en we merken dat de menselijke energie er op dit moment even niet is. Daardoor hebben we besloten dit event niet door te laten gaan. We willen namelijk de artistieke kwaliteit kunnen leveren die jullie van ons gewend zijn en anders gewoon NIET!

Geen zorgen, er zullen nog vele feestjes volgen. Er staan zelfs al nieuwe projecten klaar zoals de ‘HAL TAKE-OVERS’ en onze nieuwe ruimte ‘DE BOUWPLAATS’ om jullie geest te prikkelen (grijns).

Alle ticketkopers krijgen deze week een mail m.b.t. de restitutie van hun tickets. No worries, we betalen alles 100% terug.

Thanks voor jullie oneindige support <3

En vergeet niet: WEGENS SUCCES GESLOTEN!

HAL te koop? Na een woelige en ontregelende publiekscampagne waarin het einde van HAL 25 nabij leek, is het tijd voor een feestelijke ontlading: We zijn niet verkocht! Wij bouwen de komende jaren lekker door aan de mooiste broedplaats van Alkmaar en nodigen jou uit om mee te doen.Ondanks alle zelfgecreëerde geruchten zijn we springlevend en is HAL 25 nog steeds de fijnste plek in de stad voor artistieke reuring, experiment, jonge makers en mooie feesten. Dat zijn we voorlopig van plan te blijven en willen we vieren.Kom op 25 juni met ons eten, drinken, dansen en bouwen aan deze plek voor cultuurvreters, artistiek gespuis en levensgenieters.

BUITEN – onder de spanten: 16.00 – 22.00 (alle leeftijden)
BINNEN – club: 22.00 – 02.00 (18+)

PROGRAMMA
16.00 – 17.00: DEGROOT (Thomas de Groot)

17.00 – 18.00: DJ DNS

18.00 – 19.00: Miss Tahloulay May

19.00 – 19.30: Blaaskaak

19.30 – 20.00: YANK

20.00 – 21.00: Zena Rae

21.15 – 21.45: Blaaskaak

21.45 – 22.00: Performance Kitty Karma By Annica Muller

22.00 – 22.30: Knipog

22.45 – 01.30: DJ DEXTER/ Il Disco

TICKETS
– Schreeuwende Meeuwen €2,50 (UITVERKOCHT)
– Voorverkoopie (incl. club) €12,50
– Losse clubticket €10
– Jonge mensies (13 t/m 17 jaar) €7,25
– Zeer jonge mensies (0 t/m 12 jaar) vrij entree

Tickets te koop via:  https://hal25.stager.nl/web/tickets/111191951

HAL 25 is al jaren hofleverancier van Koninginnen- & Koningsdagen en biedt, voor jong en oud, een gezellig alternatief aanbod voor de binnenstad. Een groot festivalterrein waar je buiten kunt dansen & sjansen en binnen rustig kunt eten & keten. Jouw alternatieve vrijmarkt. Weer of geen weer!

Tijd & Datum: woensdag 27 april (koningsdag), 14.00 – 20.00 uur 

ENTREE = VRIJ

PROGRAMMA
(wordt voortdurend aangevuld)

♛ MUZIEK
▸ Live band: Banda Matatu
Afro caribbean grooves: Een mix van afrobeat, chakacha en afro jazz
▸ DJ Il Disco
Hip hop, Soul, Jazz, Funk
▸ DJ Clay
Salsa koning
▸ DJ Baardmans
Vergeten vinyl, alle stijlen
▸ DJ Maya Papaya
Psychedelische cumbia, braziliaanse samba, sexy disco en een nog grotere eclectische mix van allerlei stijlen van over de hele wereld

♛ KINDERACTIVITEITEN 
▸ Prijsschieten bij Rickie in De Schiettent
▸ Grafitti workshop van 14.00 – 18.00 door Joepla producties. 
▸ Dingen verbinden tot het leeft van 14.00 – 18.00 door kunstenaar Steven Hoes.
▸ Schminken door Maria del Carmen

♛ KUNST
▸ Expositie Archibald Aki – “Point de fuite”

♛ ETEN
▸ PROEV!


Let op! Geen verkoop van tabak. Geen honden & eigen consumpties toegestaan

Wegens verwachte drukte op het terras hebben we deze zaterdag een aantal werkstudenten van uitzendbureau De Kromme Vork ingehuurd.

De menukaart is uitgebreid met sensationele specials en de bediening zal er uiteraard voor zorgen dat alles tot in de puntjes van de vork is verzorgd.

Kom langs, beleef het “nieuwe eten en drinken” en dompel u onder in de gastvrijheid.

Aanstaande zondag op het HAL-Terras: Tappin-It Collective!

Tappin-It Collective bestaat uit Doortje Peters en Robin Lie. Hun voorstellingen zijn een mix van tap, fysiek spel en muziektheater.

Live op het terras spelen ze previews uit hun nieuwste voorstelling IRMA. In IRMA gaat Tappin-It Collective op zoek langs de grenzen van communicatie. IRMA is een muzikale en dansante taal die iedereen en niemand spreekt tegelijkertijd.

Goed om te weten: op zondag 19 september is Tappin-It Collective ook te zien in de PEESHOW van HAL 25!

Toine ‘Dutch Bushman’ Klaassen zijn interactieve performance-installaties maak je het beste ter plekke mee. Eigenlijk moet je het gewoon op je af laten komen.

Om even weg te komen uit het alledaagse denken, je te prikkelen en om het onderbewuste aan te wakkeren doet hij performancerituelen die een stroom van voortdurende beeldende indrukken op gang brengen.

Laat je onderdompelen in een tijdloze sfeer, waarin je alles wat je al kent achter je kan laten. Met volle overgave en betrokkenheid deelt de ‘Dutch Bushman’ zijn performance met het publiek.

Maak het mee, op het achterste HAL-Terras!

Drie kunstdisciplines ontmoeten elkaar in de creatieve ruimte van het HAL-terrein.

Met muziek van Wendy Boots, choreografie en dans van Sanne Clifford, dansers Sandra Kramerova, Anastasia Kostner en Teresa Santos en kunst van Talitha Schiffer ontstaat er ter plekke een machtig interessante performance op het HAL-terras. Ondertussen wordt het publiek uitgenodigd mee te doen.

Het resultaat? Strijk neer op het terras en ervaar het zelf!

Vanaf 14:00 uur is er werk in uitvoering, met om 15:00 uur & 16:30 uur een performance.