Op 6 en 7 april brengt KILO KILO de sickste vintage items naar HAAL 25! Voor maar €25,- per kilo kan jij met volle tassen naar huis! Ook kun je kijken tussen de kraampjes met creatieve ondernemers, spijkerbroek hangen voor gratis vintage en je vrienden verslaan met old-school arcade games. Pak die tickets nu voor maar €2,- en shine met onze gezeefdrukte tote-bag! πŸ€©πŸ›

In het kort:
πŸ“† 6 & 7 april
πŸ€‘ € 25 per kilo
🎟 € 2,- entree
πŸ‘Ύ Arcade games
πŸ‘— All day restock
🀠 Tijdstip: za 11:00 – 18:00 ; zo 11:00 – 17:00

Een woonboulevard verwerkt in HAL 25! Op 2e paasdag openen we de deuren voor het typische uitje tijdens de paasdagen, de twist? Je komt kijken en niet kopen!

Meestal is dat ook het geval bij het gemiddelde woonboulevard bezoek, maar nu kan je het prima combineren met live muziek van niemand minder dan Alfon Oekie! Iets ondernemen met de kids? Roxmana knutselt een volledig kartonnen dorp in elkaar waar iedereen aan mee mag helpen. Op het dorpsplein staat DJ collectief Bliepbloep, waar de kids zelf kunnen inhaken met herrie makende instrumenten.

Ook van de partij, een art expo van diverse kunstenaars! Een beetje geschiedenis meepakken? Nieuwe planten scoren of omruilen? Dat fixt Plantastico! Bezoek dan het HAL museum waar diverse objecten tentoongesteld worden!
Objecten van waarde? Dat hangt van het verhaal erachter af!

Een dagje struinen voor het hele gezin, hapjes en drankjes zijn natuurlijk ook te scoren! Wat moet dit allemaal kosten? Voor de kids helemaal niks! De ouders betalen 5 euro of meer! Net wat je ervoor over hebt!

Tickets opties:
Kids = Gratis!
Budget ticket = €5,00
Regular ticket = €7,50
Ik kan het missen ticket = €10,00

Deze vrijdag ben je weer welkom in Stadsoase 25 voor de ontspannende combinatie van een sauna en muzikale jam! Vanaf 20:00 kan er muziek gemaakt worden in een heerlijk ontspannen setting!

Deze Koningsnacht is er een combinatie van dubs in de HAL! Woeste amen breaks in combinatie met chille Jamaicaanse heavy bass! Shamba Lion en Future Breaks slaan de handen in een voor een zwaar dansbare en chille Koningsnacht! Genieten van dansbare relaxte Jamaicaanse beats met de betere MC’s? Dat kan op het HAL terras met het Shamba Lion Soundsystem. Toe aan wat wobbelige beats en wilde drops? Geen probleem, die zijn te vinden binnen in de HAL bij de stage van Future Breaks!

Wat is er te vinden op deze Koningsnacht?

Shamba Lion Soundsystem:
β™› LODDY CULTURE
β™› GEKKO SOUND
β™› SHAMBA LION

Future Breaks
β™› FLEXUSZ
β™› RAYVEN LUX
β™› CREEK
β™› MIND THEORY
β™› BUSSIN
β™› ONYX

Deuren gaan open om 18:00 en sluiten weer om 01:30. Scoor je tickets hierrr voor slechts 8,50!

HAL 25 is al jaren β™› hofleverancier β™› van Koningsdag in Alkmaar! Jong en oud, een gezellig HALternatief aanbod voor de binnenstad! Een groot festivalterrein waar je buiten kunt dansen & sjansen op muziek uit alle windstreken, binnen rustig kunt eten & keten en leuke workshops voor alle leeftijden!

Nieuw dit jaar: Een open podium & een bonte kinderparade, versier jezelf, of een ander en doe mee!

Bagger weer of prachtig weer? Geen probleem! Het aanbod is zowel binnen als buiten!

Het volledige programma komt asap online!
De poorten zijn geopend van 13:00 tot 20:00, entree is gratissss!


De GAARKEUKEN biedt elke vrijdag gezonde warme maaltijden voor een bodemprijs van slechts 5 euro. Dit om de sociale cohesie te versterken in de samenleving van vandaag. Mensen uit alle lagen van de bevolking ontmoeten elkaar aan de eettafel en krijgen zo verbinding!

Kom langs om GAARKEUKEN ALKMAAR zelf te proeven en te ervaren!
Elke vrijdag open van 17:00 tot 20:00 uur, de keuken start om 18:00 uur. OP IS OP + VOL IS VOL!

Betaling van 5 euro is handje contantje.

Je kunt niet alleen voor jezelf een warme hap bestellen, maar ook voor een (onbekende) volgende klant die op dat moment even wat krapper bij kas zit.

Deze uitgestelde happen gaan o.a. naar de klanten van de voedselbank.

Tot vrijdag!

ALLES IS DUUR! Dat klopt! Daar gaan we wat aan doen!

Leuke dingen in het leven beginnen al aardig onbetaalbaar te worden, voor een festivalbezoek moet je al bijna een hypotheek afsluiten. Daarom organiseren we iets betaalbaars voor iedereen! Een micro festival avond met muziek, kunst, cultuur, malligheid en vibes!

Op zaterdag 16 september vieren we in HAL 25 Alkmaar het RECESTIVAL!

Met in de mix, 60’s surfrockband de Steamsurfers, Beats en hiphop van Roxmana + special guests, dansbare rockers Krappe Sokken, moshbare punk met Counter-Sound en de groovende beuk techno van DopΓ₯. Combineer deze cocktail met lokale kunst, cultuur en natuurlijk een drankje en je hebt een festival ervaring in een avondje stappen! Meer info is onderweg!

Tickets? Kost weer geld zeker?
Jazekerrrr! Maar hoeveel? Dat bepaal je zelf!
Er is keuze uit 4 verschillende tickets, geef uit wat je uit kan geven.

De opties:
2,50 – Budget Ticket (Een ticket! Maar dan goedkoop!)
5,00 – Regular Ticket (Een ticket!)
7,50 – Support Ticket (Deze tickets zorgen ervoor dat budget tickets mogelijk zijn)
10,00 – Ik kan het missen Ticket (Deze tickets zorgen dat we dit vaker kunnen doen)

Time-table:

18:30 – deuren open
19:30 – Steamsurfers
20:30 – Roxmana
21:00 – ???
21:30 – Krappe Sokken
22:15 – ???
22:45 – Counter-Sound
23:30 – DopΓ₯

Tot zaterdag 16 september!

Het Recestival wordt mede mogelijk gemaakt door: KBC Fonds, Herrie, The Scrapyard, De Behangfabriek, Raptor events, Shitstorm, MANA en HAL 25.

Op een mooie zomeravond buiten genieten van een fijne road movie! Klinkt helemaal goed toch? Daarom organiseert het Filmhuis Alkmaar op donderdag 17 t/m zondag 20 augustus vier avonden lang buitenvertoningen op ons terras! Het thema: On the Road.

Kom genieten van Thelma & Louise, Sideways, Nomadland en Stand By Me. Drankjes zijn natuurlijk verkrijgbaar bij de bar van HAL 25

En goed nieuws voor Cinevillers: bij de buitenvertoning van Thelma & Louise op 17 augustus mag je gratis iemand meenemen. Houd je mail in de gaten! Op 3 augustus krijg je een mail van Cineville met de actiecode.

Film & Food

Een zwoele zomeravond met buitenbios + maagstrelend voedsel.

Iedere avond knallen we de HAL-terraspoorten om 18.30 open en vanaf 19.00 worden de tafels gedekt voor de inwendige bioscoopmens. De trommelvliezen worden op subtiel niveau gemasseerd door ons HAL-platenaanelkaarrijgendschoffie Theus Bakker.

HET BUITENBIOS-MENU

Het Filmhuis Alkmaar presenteert i.s.m. Het Moment: 4 (moderne) filmklassiekers. Stuk voor stuk mooie films om in de open lucht de zomer mee te vieren.

+

Iedere avond serveert HAL 25 i.s.m. Krop Sla een heerlijke Mexicaanse tortilla met bijgerechten. Reserveren voor de maaltijd is noodzakelijk en wees er snel bij, want voor de maaltijd zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Reserveer een plek aan tafel via de onderstaande link vΓ³Γ³r 14 augustus. Afrekenen is op locatie €15,00.

De links:

LET OP: reservering is gesloten!

17 augustus

https://hal25.stager.nl/web/tickets/111328113

18 augustus

https://hal25.stager.nl/web/tickets/111328118

19 augustus

https://hal25.stager.nl/web/tickets/111328119

20 augustus

https://hal25.stager.nl/web/tickets/111328120

Tijdschema:

 • Inloop: 18.30
 • Eten: v.a. 19.00
 • Zaal open: 21.30
 • Start film: 21.45
 • Einde film: 23.45

In samenwerking met AlkmaarsGoud en Gemeente Alkmaar presenteert Junior IOT de Energie Challenge. We laten onze jongeren nadenken over Energie in de Toekomst, Duurzaamheid, Milieu en de Energie Transitie in deze Challenge. Hoe ziet de wereld er voor hen uit over een paar jaar? Hoe moeten we ons aanpassen en welke slimme technieken kunnen we gebruiken om ons leven makkelijker, beter en duurzamer te maken? Jongeren worden gestimuleerd om over deze onderwerpen na te denken en een leuke, leerzame ontdekkingstocht te doorlopen op zoek naar nieuwe technische oplossingen: van zonne-energie, windmolen tot slimme overdracht van energie.
Wil je nog meedoen? Stuur je idee naar energie@junioriot.nl

Ditmaal maken de jongeren de dienst uit!

Op 8 juli is de finale, waarbij alle genomineerde jongeren, hun oplossing mogen presenteren aan de jury, die bestaat uit de projectleider van de Gemeente Alkmaar en onze ambassadeur van Junior IOT. Alle jongeren maken kans op prijzen en voor de bezoekers is een blokje kaas, aangeboden door AlkmaarsGoud.

Daarnaast zijn er leuke dingen te doen: solderen, programmeren, 3D printen, laser snijden en nog veel meer voor jong en oud!

Kom jij ook naar de finale? De stoere werkplaats is te vinden achter op het evenemententerrein naast HAL 25, Pettemerstraat 15 in Alkmaar. Op google maps: Junior IOT bus

Agenda voor zaterdag 8 juli

 • 12.00 – Deur open. Zoals op elke inloop zaterdag is vanaf 12.00 de werkplaats weer open voor de juniors en hun gasten. We zetten dan de spullen klaar en deelnemers kunnen nog even aan het werk.
 • 12.45 – Ze snijden de kazen. Dit is vandaag erg belangrijk.
 • 13.00 – De Jury loopt nerveus heen en weer en oefent hun speeches. De deelnemers kijken geamuseerd toe.
 • 13.30 – Interviews! Elke junior deelnemer wordt uitgenodigd bij de jury tafel. Je vertelt wat je hebt gemaakt en waarom. De jury is nieuwsgierig hoe jouw ontwerp een bijdrage levert aan een betere toekomst. Jury leden maken heel belangrijke aantekeningen en er wordt wat gemompeld.
 • 14.30 – Jury beraad. Op zeer wetenschappelijke wijze worden de winnaars bepaald.
 • 15.00 – De finale, prijsuitreiking en prijzentafel. Om de beurt mogen de eerste winnaars hun speech in ontvangst nemen. Iedereen krijgt een prijs.
 • 15.50 – Kaasuitslag. We bellen door aan de Grote Kerk hoeveel kaasproevers we vandaag hebben gezien.
 • 16.00 – Klaar! Jury en organisatie verdwijnt, en iedereen mag nog even uitpuffen en nagenieten. Er is vast nog limo. Waar zijn de marshmallows?
 • 17.00. De werkplaats gaat weer dicht. Of…?

Hereby we present you a sensational, uniquely curated line-up of artists, ready to guide you through their sweat-soaked and indulging music journey at our beautiful out-and-indoor warehouse area.
We made sure to bring some infectious rhythms while crossing experimental but ever so groovy soundscapes, of course with all the exhilarating thumps you’ll need to keep moving all day and night long.

BESTE HIRA B2B TECHNOSLAVE69
BLANKA
FORCE REACTION KAISER B2B KWARTZ
MUCASSA
SERVIES FALCO HERES B2B LOBSTER
SURGEON

An unprecedented experience awaits you on August 12

Embark on an extraordinary journey as we join forces with Vault Sessions in the captivating realm of HAL 25, an experiential laboratory and cultural hub.
Originating in 2010, HAL 25 was initially a vast warehouse commissioned by the municipality of Alkmaar. However, it transformed into an enchanting breeding ground for creativity, where art, music, and innovation seamlessly converge.

Within this vibrant haven adorned with vivid graffiti, a musical odyssey awaits, calling you to surrender to its irresistible rhythms.

From the day till the night, HAL 25’s dance floor will become your sanctuary, inviting you to revel in its boundless energy and dance till morning light

Zaterdag 22 juli vanaf 19.00 saunajam. Neem je instrumenten mee en ga tussendoor lekker de sauna en hottub in.

De StadsOase 25 is weer open! Elke zondag weer tot rust komen en chillen in de sauna op het HAL 25 terrein.

Je bent welkom tussen 13:00 en 23:00 en om 19:00 zal de saunajam ingestart worden! Kom mee jammen of luisteren vanuit de hottub.

In de performatieve installatie B612 en wat hij eerder was, reizen we mee met schrijver, piloot, illustrator Antoine de Saint-ExupΓ©ry ;auteur van De Kleine Prins. Een tocht bomvol audio, grootste beelden, zelfgemaakte instrumenten, ruige roestige hallen, vliegende vogels en vallend zand. 

Donderdag 29 juni

Na afloop is er een DJ en ruimte om een drankje te drinken.

Tijd: 20.30 uur (inloop 20.00 uur). Toegang: 4,50 euro. Reserveren kan via deze link. De betaling vindt plaats bij aankomst op locatie, ook kan je natuurlijk gewoon een kaartje aan de deur kopen!

Vrijdag 30 juni

Onder de vleugels van de HAL en de grootste stille disco van Nederland presenteert KLEIN TUIG hun installatie.​ Tijd 21.00 uur en 22.30 uur. Toegang: 12,50 / 15,00 euro. Reserveren kan via deze link.

Locatie

KLEIN TUIG

 • Bart Buur (Music & Technology 3)
 • Melanie Neeleman (Writing for Performance 3)
 • Tessa van Kooten (Interactive Performance Design 3)
 • Gigi MΓΌjde (Writing for Performance 3)
 • Lucas Vonk (Music & Technology)
 • Merel Pielkenrood (Theatre Design 3)
 • Coaching; Judith Hazeleger, Jasper van Roden, Sophie Simenel, Anne de Veij Beeld Reinier Postma

Volg KLEIN TUIG op instagram | Facebookevent
Met dank aan: Kees Bolten Cultuurfonds en HAL 25