Aanstaande zondag op het HAL-Terras: Tappin-It Collective!

Tappin-It Collective bestaat uit Doortje Peters en Robin Lie. Hun voorstellingen zijn een mix van tap, fysiek spel en muziektheater.

Live op het terras spelen ze previews uit hun nieuwste voorstelling IRMA. In IRMA gaat Tappin-It Collective op zoek langs de grenzen van communicatie. IRMA is een muzikale en dansante taal die iedereen en niemand spreekt tegelijkertijd.

Goed om te weten: op zondag 19 september is Tappin-It Collective ook te zien in de PEESHOW van HAL 25!

IRMA

Nepnieuws wordt ons om de oren gegooid. Gebarentolken worden BN’ers, singles gaan op date via ZOOM. IRMA is een muzikale dansperformance over de veranderende vormen van communicatie en taal in onze moderne (pandemische) wereld. Gewapend met tapschoenen, synthesizer, saxofoon, stemmen, handen en lichaam, verkennen twee performers de grenzen van communicatie en gaan zij op zoek naar een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijk.

IRMA is snel en soms sensueel. IRMA vertelt de waarheid en dan weer een leugen. IRMA vertraagt, versnelt, haalt in, loopt vast en verbreekt de connectie.

De voorstelling IRMA van Tappin-It Collective won de Publieksprijs van Delft Fringe Festival 2021.

Lengte: 35 minuten
Genre: dans, muziektheater, performance
Performers: Doortje Peters en Robin Lie
Eindregie: Michael Helmerhorst Foto is gemaakt door Thalia Aboutaleb

Tappin-It Collective

Tappin-It Collective is een dansgezelschap uit Amsterdam bestaande uit Doortje Peters, Robin Lie en Marnix Lenselink. Sinds de oprichting in 2015 maakten zij de voorstellingen NOSTALGIA!, Frankie Wants to Play, LOCO! en VOETEN!. Hiermee speelden ze onder andere op Delft Fringe, Hongerige Wolf en TapasTheater Amsterdam. Ook werkten zij samen in verschillende muziek-, film- en performance-projecten. Met rhythm tapdance als hoofddiscipline maken ze korte theatervoorstellingen. Ze zoeken met hun korte, theatrale voorstellingen de grensgebieden op tussen beweging, ritme, humor en beeldende poëzie.