MAAK JE KLAAR VOOR DE POPRONDE!
We hebben een hete collectie aanstormende muzikanten bij elkaar verzameld voor een HALtastische Popronde! Live muziek van 3 muzikanten, elk enig in zijn soort. Ervaar het zelf en reis tijdens de Popronde naar de Pettemerstraat 15 voorrrrrr:

19:00 – ACOUSTIC ASSHOLE
Een project van singer-songwriter Ouwe Kut, (alias Theo Wesselo, alias Rembo, alias Ted Hausmagger). Elk optreden nodigt hij wel lokale bevriende muzikanten en dichters uit om op het podium te komen musiceren en discussiëren. ACOUSTIC ASSHOLE staat voor vette songs, poëzie op een bedje van slechtbesnaard machismo.

21:00 JOSIMAR GOMES
Josimar Gomes is niet in een hokkie te stoppen: als artiest/songschrijver mixt hij zo soul, hiphop & RnB in zijn eigen repertoire. Vorig jaar dropte hij singles als de geromantiseerde ‘Her Tone’ tot aan de reality check van ‘The Black Experience’. Ook heeft hij vorig jaar de bladen Vogue & Elle bereikt met zijn muziek. Pak je ladder, want deze gast klimt naar de top!

23:00 AFSLUITER: VULVA
Een Rotterdams post-punk/stoner-doomduo bestaande uit twee huisgenoten Kim Hoorweg (bas/vocals) en Nadia van Osnabrugge (drums/vocals). Ze zijn heftig beïnvloed door bands als Kyuss, OM, IDLES en Viagra Boys. Het gaat van trage, slepende riffs naar repetitieve snelle herrie, geschreeuw, gegil tot grote hoogtepunten. Oeh. Het zorgt er gegarandeerd voor dat je BEWEEGT.

Check het hele programma in Alkmaar: https://www.popronde.nl/steden/alkmaar

Vanuit haar huis in het bos schreef Milou Mignon aan haar nieuwe album Onder de Sterren. Hierin ontvouwt de zangeres en multimaker een magisch realistische wereld ingekleurd door haar band met percussie, waterphone, gitaar, toetsen/synths, zingende zaag, marimba en meerstemmigheid. Door Milou’s wonderlijke melodieën en vertelkracht ga je mee over de kronkelpaden van Onder de Sterren, waar de mens niets meer is dan de mieren en niets minder dan het sterrenvolk.

In de Peeshow op 3 december brengt ze haar muziek met Jelle Visser (gitaar, toetsen, zang) & Bart-Jan Oosting (marimba, percussie, zingende zaag).

Milou Mignon

Zangeres en multimaker Milou Mignon bespeelt en betovert podia van bostheaters, leegstaande winkelcentra tot circustenten en van radiozenders in Shanghai tot Kaapstad. Door haar vuistregel ‘eerst het verhaal, dan de vorm’, bestaat haar werk uit een brede waaier van performances, installaties, korte films, hoorspelen, podcasts en liedjes als eigentijdse muziekdoosjes. Geïnspireerd is Mignon door de maakdrift van grootmoeders Laurie Anderson, Clarissa Pinkola Estes en Marina Abramovic en door oerzangeressen Edith Piaf, Sarah Vaughan en Fairouz.

Graag en vaak gaat Mignon samenwerkingen en experimenten aan met mede-avonturiers uit alle windstreken, kunstdisciplines en muziekgenres. Samen knutselen ze werelden die niet alleen de mensen en de dingen beter doen begrijpen, maar deze ook voorzien van de nodige glitter.

Maarten Duinker maakt sfeervolle liedjes van teksten van dichters. Van Andreas tot Komrij en Schierbeek, van Campert tot Rilke en Schaffer. Op die manier combineert hij zijn liefde voor poëzie en popmuziek.

“Als ik liedjes opneem, heb ik de neiging om een wereld van allerlei kleine muzikale lagen te bouwen. Voor dit concert wil ik de liedjes in een intieme setting terugbrengen naar de kern van het liedje en het gedicht.”

Samen met multi-instrumentalisten Sean Fasciani en Boele Weemhoff neemt hij je in HAL 25 mee in een poëtische wereld.

Volg Maarten Duinker ook op YouTube, Instagram en luister alvast zijn nummers hieronder!

Deze show speelt twee keer, om 14:00 & 17:00 uur.

Een opbeurend muziekprogramma van ervaringsdeskundigen die hun doodservaring kunnen navertellen…

Neobassist Rob Boonzajer Flaes, acteur Toon Agterberg, cabaretier en muzikant Eddie B. Wahr, pianist Paul Prenen, multitalent Kees van de Vooren en accordeonist Terts Brinkhoff hebben elkaar gevonden als ervaren hemelpoortbestormers. Hun in totaal 300 jaar muzikantenervaring wordt er binnen het uur doorheen gejaagd.

“Betere raad kunt u niet krijgen!” zullen de krantenkoppen onvermijdelijk luiden. Bovendien: wat hebt u te verliezen? Erger zal het nooit worden… U wordt verwacht!

Drank, hapjes en sfeervolle bediening staan op u te wachten. Er mag gedanst worden. Dansmeester Toon staat voor u klaar!

Adriaan van Dis over De Navertellers:

De Navertellers weten zo lichtvoetig over hun kwalen te verhalen dat mijn eigen mankheid vleugels kreeg die avond in de Roode Bioscoop. Zes mannen verkennen virtuoos de grenzen van verval en dood. Klagen doen ze niet. Nee, ze zingen en spelen ondanks hun half geheelde botbreuken, chemokuren en pillen het gips van het plafond. Ik keek en luisterde met open mond, en raakte vooral ontroerd. Deze ouwe jongens hebben allemaal de dood in de ogen gekeken en na zo’n ervaring leef je beter. Een getuigenis die ze gul met hun publiek delen. Vijf sterren.”

DE PEESHOW

30 bouwtoiletten, omgebouwd tot unieke privécabine, een mini-kunstwereld an sich. Uitkijkend op een groot, ronddraaiend podium waar artiesten in 360° optreden. Dat, is DE PEESHOW. De enige in zijn soort! Kruip je cabine binnen en de show kan beginnen… Een originele avond uit in HAL 25!

NATJES & DROOGJES

Voorafgaand en na afloop van de show kun je biologisch & vega(n) eten en drankjes halen bij de HAL-bar en de Schaftkeet op het HAL-Terras! Eten en drinken mag je meenemen naar het theater.

De King Sisters spelen twee keer:

Koop hier tickets voor 16:00 uur
Koop hier tickets voor 20:00 uur.

Drie zussen staan op een kaal, zwart vlak. Met enkel hun stemmen en een schoolbordkrijtje als instrument leggen ze de zenuw van hun collectief bloot. Hun familierelatie is er per definitie één waarin balans moet worden gevonden tussen harmonie en conflict, elkaar scherp aanspreken en ruimte geven. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Met hun stemmen openen ze een onvoorspelbare, associatieve muzikale wereld.

KING SISTERS

King Sisters bestaat uit Joske, Annelie en Marthe Koning. Alle drie hebben ze hun eigen specialisme en achtergrond: theater, muziek en performancekunst.

Drie kunstdisciplines ontmoeten elkaar in de creatieve ruimte van het HAL-terrein.

Met muziek van Wendy Boots, choreografie en dans van Sanne Clifford, dansers Sandra Kramerova, Anastasia Kostner en Teresa Santos en kunst van Talitha Schiffer ontstaat er ter plekke een machtig interessante performance op het HAL-terras. Ondertussen wordt het publiek uitgenodigd mee te doen.

Het resultaat? Strijk neer op het terras en ervaar het zelf!

Vanaf 14:00 uur is er werk in uitvoering, met om 15:00 uur & 16:30 uur een performance.

Gooi je haren los, tijd voor een flinke bak HERRIE! Kan het wat zachter?! Natuurlijk niet!

LINE – UP:

Stillbirth, Mental Cruelty, Acranius, Necrotted, Teethgrinder, Distant, Grindpad, When Plagues Collide, Mouflon, Degenerate, Splinterbomb, Black Rabbit, FreeHowling, Changing Tides, Throwing Bricks, Persistense, Verwilderd en PPTA.

TIJDEN & TICKETS

Zaterdag 25 september
15:30 – 00:00
Koop een Zaterdagticket


LET OP: Had je al een kaartje voor de show van 21 nov. 2020? Dan is deze ticket automatisch geldig voor zaterdag 25 sep. 2021.

Op vrijdag 20 augustus speelt Milou Mignon twee voorstellingen, om 19:00 en 21:30 uur.

Milou Mignon

Zangeres Milou Mignon maakt liedjes als eigentijdse muziekdoosjes geïnspireerd op Spinvis, Edith Piaf en Oost-Europese sprookjes. Samen met muzikanten Jelle Visser (toetsen), Kevin van Moorsel (gitaar/bas) en Juen Schütt werkt ze aan het komende album Onder de sterren, eerder kwam haar debuutalbum Stadskoraal uit.

Milou Mignon is inmiddels een bekende op het terrein van HAL 25! Tijdens het maakproces van Stadskoraal dook ze veelvuldig het HAL-terrein op, wat uiteindelijk tot een mooie albumrelease leidde. Hieronder vind je een impressie daarvan.

Hallywood 25

EN NU?! Wat heeft ze nog meer in petto? Hoe vult zij op eigen wijze deze Hallywood 25-avond?! Laat je verrassen en geniet van de kunsten van Milou.

Al nieuwsgierig? Luister naar Milou op Spotify.

Coverfoto: Willem Schalekamp

Live in het PEESHOW Theater, 12 december om 16:00 & 20:00 uur: muziekquartet Brewed!

Op 8 oktober gaf de band al een voorproefje tijdens Vrijstaat Festival in HAL 25. Nu keren ze terug in de PEESHOW met de release van de EP: ‘But Then The Moon Turned Red‘.

Over Brewed

Brewed is een klassiek cross-over ensemble. Muzikale diversiteit en ogenschijnlijk onmogelijke combinaties is waar dit gezelschap van houdt.

Het ensemble bestaat uit Daniel Lee op viool, Cem Karayalcin op gitaar, Benjamin de Boer op contrabas en Agata Kruszewka op percussie. Samen verbinden ze het klassieke genre met lichte muziek en hebben ze een repertoire opgebouwd waarin zowel Bach als Radiohead zijn opgenomen.

But Then The Moon Turned Red

Afgelopen jaar heeft Brewed een EP opgenomen waarop eigen folknummers en werken van de 16e-eeuwse componist John Dowland zijn opgenomen. De EP reflecteert op momenten waarin het leven anders loopt dan gepland. Al in de 16e eeuw trok men de conclusie dat dit soort momenten soms lastig kunnen zijn. Brewed haakt hierop in: van dergelijke tijden kun je maar beter gewoon het beste maken.

Voor de nieuwsgierige luisteraar

Vlak vóór het optreden op 12 december geeft de band op 11 december een voorproefje van hun muziek op Radio 4 in de uitzending om 17:20 uur.

Wil je direct al meer weten over de groep? Neem dan een kijkje op de website www.brewedmusic.nl.