Op 31 december staat er een one-way ticket naar 2023 gepland met als tussenstop; DE NACHTHALTE. Een line-up met internationale namen vervoert je van ”halte 22” naar ”halte 23” tijdens deze speciale NYE waarbij alles weer kan en mag. 

Datum & tijd 
Zaterdag 31 december van 22:00 tot 05:00 

Locatie 
HAL 25 
Pettemerstraat 15 
1823 CW 

Tickets 
Daluurticket: €25,00 (Binnen tussen 22.00 – 23.00 + welkomstbubbel) 
Early: €27,50 
Regular: €35,00 
Early Grouptickets (5 pers.): €125,00 

Koop je tickets hier

Line up
Main stage
Tapesh
Dennis Quin
JNSEN
Ost Aid

Zolder
Il Disco
Dejavu
Stevo


Leeftijd
18+

Voorstelling

Je hart is een ritme. Een constante groove die veranderlijk is. Hoe ga je om met de tijdelijkheid van de liefde? Dit eigenzinnige duo neemt je mee in een concert als een klank-oorkaan, waarin je de pulse van je eigen hart ontdekt. Een openhartig concert waarin Joske Koning en Jasper Stadhouders zich met free-jazz, improvisatie en fysieke performance overgeven aan de transformaties van het hart.

See your heart as a rhythm is de nieuwe voorstelling van Joske Koning; deze up-and-coming theatermaker, actrice en zangeres maakt urgente, taboedoorbrekende, integere performances. In dit project werkt ze met Jasper Stadhouders, een van de meest uitdagende gitaristen in de hedendaagse jazz -en improvisatiemuziek.

Samenwerking Poppodium Victorie

Deze voorstelling betekent ook de eerste samenwerking tussen poppodium Victorie en HAL 25. En wordt door de 2 organisaties samen mogelijk gemaakt.

HAl-baas Ervin Skelic vindt samenwerking met andere culturele organisaties in de stad belangrijk:

“Poppodium Victorie en HAL 25 kunnen elkaar heel goed aanvullen. Vooral voor kleinere en meer experimentele programmering is dat keihard nodig. Het is nieuw en onontdekt, dus je moet meer doen om publiek bekend te maken met het aanbod. We trekken nu samen met Victorie op in de productiekosten en in de marketing bij de voorstelling van Joske.”

After party

Na de voorstelling is er een gratis toegankelijke afterparty met Maya en Stefnitz.

Maya laat je dansen en ronddobberen in een verwarrende cocktail van samba, cumbia, en meer muziekstijlen die rond de evenaar schuren. Ze is niet vies van disco en als het moet voegt ze er een vleugje bubbeling aan toe om je eigen Hollandse houterigheid te doen vergeten.

Stefnitz mixt een brouwsel van rollende ritmes en prikkelende percussie met uitstapjes naar tropische bass, breaks en psychedelische elektronica afgetopt met een snufje acid disco. 

Zet deze twee party queens bij elkaar en het kan zomaar opeens volledig uit de hand lopen.

Praktische info

Deuren open: 19.30
Voorstelling: 20.30 – 21.20, na de voorstelling is er een afterparty met Maya en Stefnitz
Duur: 50 min
Taal: Nederlands en Engels
Tickets: €14,50 incl fee
Ticketlink: Tickets

Wij nemen de nacht over! Zaterdag 1 oktober, Museumnacht Alkmaar. Vier locaties, meer dan 30 artiesten en kunstenaars, silent disco, karaokeshow en nog veel meer.

Voor meer info, zie www.museumnacht-alkmaar.nl

Lieve festivalganger,

Het waren roerige maanden sinds we in februari weer open mochten. Een ramvolle agenda, nieuwe projecten opstarten, oude projecten slopen, hoop nieuwe gezichten, uitverkochte evenementen, maar ook zeer tegenvallende ticketverkopen. We hebben het allemaal meegemaakt.

Deze periode heeft ergens ook zijn tol geeist en we merken dat de menselijke energie er op dit moment even niet is. Daardoor hebben we besloten dit event niet door te laten gaan. We willen namelijk de artistieke kwaliteit kunnen leveren die jullie van ons gewend zijn en anders gewoon NIET!

Geen zorgen, er zullen nog vele feestjes volgen. Er staan zelfs al nieuwe projecten klaar zoals de ‘HAL TAKE-OVERS’ en onze nieuwe ruimte ‘DE BOUWPLAATS’ om jullie geest te prikkelen (grijns).

Alle ticketkopers krijgen deze week een mail m.b.t. de restitutie van hun tickets. No worries, we betalen alles 100% terug.

Thanks voor jullie oneindige support <3

En vergeet niet: WEGENS SUCCES GESLOTEN!

Het houdt niet op, al die Herrie!

Snoeiharde deuntjes van:

  • Diaroe (DE)
  • Kaasschaafpartygrind
  • Bloid
  • Rages of Sin
  • Serotonia

Tussen de bands door semi toegankelijke muziek.

Deuren open vanaf 19:00
Om 00.00 gooien we iedereen weer naar buiten

Op 3 en 4 september staat er een waanzinnig tof, kleurrijk, oudervriendelijk en gezellig festival op je te wachten: Het KinderMuziekFestival! Na edities in De Tolhuistuin, Huize Glory in Bergen aan Zee en Ruigoord vindt het festival dit jaar plaats in de avontuurlijke speeltuin van HAL 25.

Meerdere podia binnen en buiten met dansbare muziek uit alle windstreken, bijzonder- en grappig muziektheater, workshops, eten, drinken en heel veel creativiteit en pret.

Live op het podium zie je onder andere: Samba Salad, Dianto Reed Quintet, Frisse Oren, Terra Cumumim, Performania, Twitching Eye Trio, Roda da Holanda, Izaline Calister, Hi Stakes band en nog veel meer.

Info
Zaterdag 3 september 11.00 – 17.30
Zondag 4 september 11.00 – 17.30

Tickets
Koop je tickets hier

HAL te koop? Na een woelige en ontregelende publiekscampagne waarin het einde van HAL 25 nabij leek, is het tijd voor een feestelijke ontlading: We zijn niet verkocht! Wij bouwen de komende jaren lekker door aan de mooiste broedplaats van Alkmaar en nodigen jou uit om mee te doen.Ondanks alle zelfgecreëerde geruchten zijn we springlevend en is HAL 25 nog steeds de fijnste plek in de stad voor artistieke reuring, experiment, jonge makers en mooie feesten. Dat zijn we voorlopig van plan te blijven en willen we vieren.Kom op 25 juni met ons eten, drinken, dansen en bouwen aan deze plek voor cultuurvreters, artistiek gespuis en levensgenieters.

BUITEN – onder de spanten: 16.00 – 22.00 (alle leeftijden)
BINNEN – club: 22.00 – 02.00 (18+)

PROGRAMMA
16.00 – 17.00: DEGROOT (Thomas de Groot)

17.00 – 18.00: DJ DNS

18.00 – 19.00: Miss Tahloulay May

19.00 – 19.30: Blaaskaak

19.30 – 20.00: YANK

20.00 – 21.00: Zena Rae

21.15 – 21.45: Blaaskaak

21.45 – 22.00: Performance Kitty Karma By Annica Muller

22.00 – 22.30: Knipog

22.45 – 01.30: DJ DEXTER/ Il Disco

TICKETS
– Schreeuwende Meeuwen €2,50 (UITVERKOCHT)
– Voorverkoopie (incl. club) €12,50
– Losse clubticket €10
– Jonge mensies (13 t/m 17 jaar) €7,25
– Zeer jonge mensies (0 t/m 12 jaar) vrij entree

Tickets te koop via:  https://hal25.stager.nl/web/tickets/111191951

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

PROGRAMMA

Volgtttttt!
Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

TICKETS
Komen binnenkort online

Een nieuwe en vaste vrijdagavond in het HAL café!

INTRO
Acht HAL residenten verzorgen ééns in de twee maanden de muzikale invulling en programmering van hun eigen, vaste (cafe)(club)avond. Van vette electro tot diepe house, van knetterharde drum & bass tot funky hiphop.

We beginnen vroeg op de avond (18.00-21.00) in caféstand en op een muzikaal relaxt niveau. Onze foodtruck is dan open met vega(n) junkfood. Later op de avond (vanaf 21.00) voeren we het geluid op, dimmen we de lampen en gaan we over op clubstand.

INFO & TICKETS
Deuren open om 18.00 | 18.00-21.00 entree vrij | Vanaf 21.00 betaald entree: vvk €10 (incl. fee) & deur €12

LINE-UP
Ben Spaander aka COSMIC FORCE heeft een bonte verzameling DJ’s uit het vat getrokken voor wat een onvergetelijke avond belooft te worden. Wie de nu al legendarische Boiler room set van Ben kent, weet een beetje wat je kan verwachten. Pure energie, liters wodka en de meest vuige, obscure muziek. Van raggende punk tot snoeiharde electro, als het maar knettert en knalt!

Een bonte avond voor de vleermuizen, de freaks en de leipos. Iedereen is welkom, de boel moet helemaal naar de getver, d’r op en d’r over!

Ben Spaander aka COSMIC FORCE begon zijn muzikale carrière al op de jonge leeftijd van 15. Aangetrokken door de (toen) opkomende hiphop/electro scene van begin jaren tachtig, beïnvloed en geïnspireerd door deze frisse hiphop en electro sounds gecombineerd met de meer experimentele muziek van Pierre Henri, Oscar Sala en Kraftwerk, ontwikkelde hij zijn eigen sound. De eerste Cosmic Force-release was in 1996 op Clone Records. Hierna had hij talloze releases onder verschillende pseudoniemen, zoals Ototax, Proskool, Double Dutch en Dr. Switch. Ben wordt naar eigen zeggen gevoed door twee belangrijke invloeden: wodka en de electrogoden. Door die combinatie denkt hij niet meer na over wat hij doet, hij doet gewoon.

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 16 april presenteren we de tweede editie van deze serie met weer een geweldige band: PDC+! Eigenzinnige Jazz met een belangrijke plek voor vocaliste Yvonne Mandigers.

Pete’s Deconstruction Company is weer te beleven! Het kwintet van drummer Peter van Raamsdonk, saxofonist Frank Stolwijk, bassist Teake Ettema, gitarist Ton Mulders en vocaliste Yvonne Mandigers is back on track. Deze vijf musici zorgen voor eigenwijze vertolkingen van onbekend jazzrepertoire en vooral ook eigen composities.

Het project PDC+ is een initiatief wat ontstaan is tijdens de Schoorlse kunsten. Aan PDC wordt de onnavolgbare klarinettist en basklarinettist Michel Duijves toegevoegd. Dit zorgt voor een bijzondere toevoeging aan de eigenzinnige klank van PDC. De muziek is van gitarist Ton mulders en bassist Teake Ettema, én van Yvonne Mandigers! Verrassende composities die de typische PDC aanpak krijgen, maar nu verrijkt met de bijzondere sound van Michel Duijves. Beleef deze live Jazz eens op een nieuwe, bijzondere muziekplek in Alkmaar!

Yvonne Mandigers: vocals
Frank Stolwijk: tenor- en sopraansax

Michel Duijves: klarinet en basklarinet

Ton Mulders: gitaar

Teake Ettema: contrabas

Peter van Raamsdonk: drums

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

Een kunstige avond vol met (interactieve) muzikale improvisaties en diverse performatieve acts/ installaties. In de latere uurtjes kan er gedanst worden op een lekkere technoset!

DE MAACKERS bestaat uit Maja Brouwer (keys), Carmela Michailidis (dwarsfluit), August Vervuurt (drums) en Floor Dijkstra (vocals). Ze zitten in het eerste jaar van het Utrechts conservatorium en ze doen de opleiding musician 3.0. Ze houden zich veel bezig met improvisatie, ontwikkeling van hun muzikaliteit maar ook het algehele artiest zijn.

Improvisatie staat centraal deze avond, dus verwacht het onverwachte!

Ze zullen deze avond met twee beproefde methodes werken, kobranie en freeplay. Kobranie is een vorm van gedirigeerd improviseren. Door middel van bepaalde tekens kan een speler “aan” en “uit” worden gezet en kan ook worden bepaald of hij/zij bijvoorbeeld iets ritmisch of juist iets melodisch doet. Maar er is nog veel meer mogelijk. 😉 De andere, meer vrije vorm, is free play. Zonder kaders of een van te voren vastgestelde richting muziek maken. Waarbij de muzikanten goed naar elkaar luisteren en op elkaar anticiperen: écht samenspelen.

Cassandra speelt haar nieuwe show FRACTALNOIA. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen & nieuwe synthesizers!

Cassandra Onck (1993) is hard op weg om neurowetenschapper te worden, totdat de liefde voor muziek haar naar het conservatorium van Arnhem lokt. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news. 

Na een jeugd in een christelijke omgeving waar er meer antwoorden dan vragen zijn, gaat Cassandra zoeken naar een nieuw houvast. 
Ze luistert naar wetenschappers, boeddhisten, Kanye West, flat-earthers, Jehova’s getuigen, premier Rutte en allemaal vertellen ze andere verhalen over de wereld.  Hoe bepaal je wat waar is? Waar geloof je in? 

Tijdens FRACTALNOIA neemt ze je mee full cycle: van het verliezen van je evenwicht tot het vinden van nieuwe grond. Geïnspireerd door artiesten als Woodkid, James Blake, Sevdaliza, S10 en Fresku brengt ze samen met een elektronische band haar zoektocht tot leven. Haar scherpe Nederlandstalige teksten een wapen tegen struisvogelpolitiek. FRACTALNOIA is de wake-up call waarvan je niet wist dat je hem nodig had.

Cassandra begint met spelen rond 21:30.

Herr Alt is ook van de partij om een dikke DJ set te draaien. Beetje elektronisch, beetje alternatief. Komt allen!