Koningsnacht bij De Scrapyard! Met de alternatieve pop-rock van Westone!

Entree = gratissss!

1969 – 2022 ✝️

Een groot Alkmaars muziekicoon, elektronisch pionier, mooi mens en tevens onze lieve vriend is niet meer. De geboren Veendammer die bij velen ook wel bekend staat als: Edo8, E8, Edje, ome Ed, Nightjogger, Binary System (samen met Emiel Bottema) of gewoon Edo. 

Een dappere strijd van bijna 2 jaar tegen een klote vijand kwam afgelopen zaterdag tot een eind. Zijn laatste energie de wereld in, hoogstwaarschijnlijk eentje met een beat….

β€œπ’Ÿπ‘’ 𝓏𝒾𝒿𝒹𝑒𝓃 𝒹𝓇𝒢𝒢𝒹 π“Œπ’Άπ’Άπ“‡π’Άπ’Άπ“ƒ 𝒽𝑒𝓉 𝓁𝑒𝓋𝑒𝓃 𝒽𝒢𝓃𝑔𝓉, 𝑒𝓉𝑒𝓃 𝒹𝓇𝒾𝓃𝓀𝑒𝓃 π“ƒπ‘’π“Šπ“€π‘’π“ƒ π“‰π‘œπ“‰ 𝒽𝑒𝓉 𝑒𝒸𝒽𝓉 𝓃𝒾𝑒𝓉 𝓂𝑒𝑒𝓇 𝓀𝒢𝓃, 𝒹𝒢𝓃 𝒷𝓇𝑒𝑒𝓀𝓉 𝒹𝑒 𝒹𝓇𝒢𝒢𝒹 𝑒𝓃 𝒽𝒢𝓃𝑔 𝒿𝑒 𝒷𝑒𝓏𝒾𝒿𝒹𝑒𝓃 𝓉𝒾𝒿𝒹 𝑒𝓃 π“‡π“Šπ’Ύπ“‚π“‰π‘’, 𝑒𝑒𝓃 𝒢𝓃𝒹𝑒𝓇 𝒽𝒾𝑒𝓇 𝑒𝓃 π“ƒπ“Šβ€

(𝑅𝑒𝒾𝓃𝒾𝑒𝓇 𝐡𝒢𝓀𝓀𝑒𝓇 𝟀𝟒𝟣𝟣)

Programma

Donderdag 8 december vanaf 17.00, na de uitvaart in de HAL, brengen we Edo samen een laatste eerbetoon! Iedereen = welkom voor een stevige knuffel en een dansje. Beamer, draaitafels en mic zijn present. Contactpersoon hiervoor is Dennis Boek via: pbalkmaar@gmail.com

Praktische info

Tijd: 17.00 – 00.00
Toegang: GRATIS
Ingang: Via het achterste HAL-terras, links van de HAL.

Op 31 december staat er een one-way ticket naar 2023 gepland met als tussenstop; DE NACHTHALTE. Een line-up met internationale namen vervoert je van ”halte 22” naar ”halte 23” tijdens deze speciale NYE waarbij alles weer kan en mag. 

Datum & tijd 
Zaterdag 31 december van 22:00 tot 05:00 

Locatie 
HAL 25 
Pettemerstraat 15 
1823 CW 

Tickets 
Daluurticket: €25,00 (Binnen tussen 22.00 – 23.00 + welkomstbubbel) 
Early: €27,50 
Regular: €35,00 
Early Grouptickets (5 pers.): €125,00 

Koop je tickets hier

Line up
Main stage
Tapesh
Dennis Quin
JNSEN
Ost Aid

Zolder
Il Disco
Dejavu
Stevo

NYE Rave Stage
Oliver Kucera (Djax Rec.)
Mystral (Disturbia Radion)
Aryan (Machine.909)
Reece202 (TOF)
Greg Die (Amen Zoo)
Moke


Leeftijd
18+

See Your Heart As A Rhythm – vervangend programma!

See Your Heart As A Rhythm – vervangend programma!

Wegens ziekte van Jasper Stadhouders zijn we genoodzaakt het programma van vanavond aan te passen… Maar niet getreurd; Joske Koning staat gewoon op de vloer!

Zij neemt je mee in haar onderzoek over de liefde en alle vormen die wij mensen verzinnen om een relatie aan te gaan en te behouden. Joske draagt voor uit β€˜come as you are'(Emily Nagoski) en ‘vagina biography'(Naomi Wolf), deelt de mooiste erotische gedichten en meer lekkers om in de stemming te komen.

Daarna starten de partyqueens Maya en Stefnitz de afterparty!

Samenwerking Poppodium Victorie

Deze voorstelling betekent ook de eerste samenwerking tussen poppodium Victorie en HAL 25. En wordt door de 2 organisaties samen mogelijk gemaakt.

HAl-baas Ervin Skelic vindt samenwerking met andere culturele organisaties in de stad belangrijk:

β€œPoppodium Victorie en HAL 25 kunnen elkaar heel goed aanvullen. Vooral voor kleinere en meer experimentele programmering is dat keihard nodig. Het is nieuw en onontdekt, dus je moet meer doen om publiek bekend te maken met het aanbod. We trekken nu samen met Victorie op in de productiekosten en in de marketing bij de voorstelling van Joske.”

After party

Na de voorstelling is er een gratis toegankelijke afterparty met Maya en Stefnitz.

Maya laat je dansen en ronddobberen in een verwarrende cocktail van samba, cumbia, en meer muziekstijlen die rond de evenaar schuren. Ze is niet vies van disco en als het moet voegt ze er een vleugje bubbeling aan toe om je eigen Hollandse houterigheid te doen vergeten.

Stefnitz mixt een brouwsel van rollende ritmes en prikkelende percussie met uitstapjes naar tropische bass, breaks en psychedelische elektronica afgetopt met een snufje acid disco. 

Zet deze twee party queens bij elkaar en het kan zomaar opeens volledig uit de hand lopen.

Praktische info

Tijd: 20.30 – 00.00
Deuren open: 19.30
Voorstelling: 20.30 – 21.20
Tickets: €14,50 incl. fee

Wij nemen de nacht over! Zaterdag 1 oktober, Museumnacht Alkmaar. Vier locaties, meer dan 30 artiesten en kunstenaars, silent disco, karaokeshow en nog veel meer.

Voor meer info, zie www.museumnacht-alkmaar.nl

Lieve festivalganger,

Het waren roerige maanden sinds we in februari weer open mochten. Een ramvolle agenda, nieuwe projecten opstarten, oude projecten slopen, hoop nieuwe gezichten, uitverkochte evenementen, maar ook zeer tegenvallende ticketverkopen. We hebben het allemaal meegemaakt.

Deze periode heeft ergens ook zijn tol geeist en we merken dat de menselijke energie er op dit moment even niet is. Daardoor hebben we besloten dit event niet door te laten gaan. We willen namelijk de artistieke kwaliteit kunnen leveren die jullie van ons gewend zijn en anders gewoon NIET!

Geen zorgen, er zullen nog vele feestjes volgen. Er staan zelfs al nieuwe projecten klaar zoals de β€˜HAL TAKE-OVERS’ en onze nieuwe ruimte β€˜DE BOUWPLAATS’ om jullie geest te prikkelen (grijns).

Alle ticketkopers krijgen deze week een mail m.b.t. de restitutie van hun tickets. No worries, we betalen alles 100% terug.

Thanks voor jullie oneindige support <3

En vergeet niet: WEGENS SUCCES GESLOTEN!

Het houdt niet op, al die Herrie!

Snoeiharde deuntjes van:

  • Diaroe (DE)
  • Kaasschaafpartygrind
  • Bloid
  • Rages of Sin
  • Serotonia

Tussen de bands door semi toegankelijke muziek.

Deuren open vanaf 19:00
Om 00.00 gooien we iedereen weer naar buiten

Op 3 en 4 september staat er een waanzinnig tof, kleurrijk, oudervriendelijk en gezellig festival op je te wachten: Het KinderMuziekFestival! Na edities in De Tolhuistuin, Huize Glory in Bergen aan Zee en Ruigoord vindt het festival dit jaar plaats in de avontuurlijke speeltuin van HAL 25.

Meerdere podia binnen en buiten met dansbare muziek uit alle windstreken, bijzonder- en grappig muziektheater, workshops, eten, drinken en heel veel creativiteit en pret.

Live op het podium zie je onder andere: Samba Salad, Dianto Reed Quintet, Frisse Oren, Terra Cumumim, Performania, Twitching Eye Trio, Roda da Holanda, Izaline Calister, Hi Stakes band en nog veel meer.

Info
Zaterdag 3 september 11.00 – 17.30
Zondag 4 september 11.00 – 17.30

Tickets
Koop je tickets hier

HAL te koop? Na een woelige en ontregelende publiekscampagne waarin het einde van HAL 25 nabij leek, is het tijd voor een feestelijke ontlading: We zijn niet verkocht! Wij bouwen de komende jaren lekker door aan de mooiste broedplaats van Alkmaar en nodigen jou uit om mee te doen.Ondanks alle zelfgecreΓ«erde geruchten zijn we springlevend en is HAL 25 nog steeds de fijnste plek in de stad voor artistieke reuring, experiment, jonge makers en mooie feesten. Dat zijn we voorlopig van plan te blijven en willen we vieren.Kom op 25 juni met ons eten, drinken, dansen en bouwen aan deze plek voor cultuurvreters, artistiek gespuis en levensgenieters.

BUITEN – onder de spanten: 16.00 – 22.00 (alle leeftijden)
BINNEN – club: 22.00 – 02.00 (18+)

PROGRAMMA
16.00 – 17.00: DEGROOT (Thomas de Groot)

17.00 – 18.00: DJ DNS

18.00 – 19.00: Miss Tahloulay May

19.00 – 19.30: Blaaskaak

19.30 – 20.00: YANK

20.00 – 21.00: Zena Rae

21.15 – 21.45: Blaaskaak

21.45 – 22.00: Performance Kitty Karma By Annica Muller

22.00 – 22.30: Knipog

22.45 – 01.30: DJ DEXTER/ Il Disco

TICKETS
– Schreeuwende Meeuwen €2,50 (UITVERKOCHT)
– Voorverkoopie (incl. club) €12,50
– Losse clubticket €10
– Jonge mensies (13 t/m 17 jaar) €7,25
– Zeer jonge mensies (0 t/m 12 jaar) vrij entree

Tickets te koop via:  https://hal25.stager.nl/web/tickets/111191951

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het cafΓ© van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

PROGRAMMA

Volgtttttt!
Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

TICKETS
Komen binnenkort online

Een nieuwe en vaste vrijdagavond in het HAL cafΓ©!

INTRO
Acht HAL residenten verzorgen ééns in de twee maanden de muzikale invulling en programmering van hun eigen, vaste (cafe)(club)avond. Van vette electro tot diepe house, van knetterharde drum & bass tot funky hiphop.

We beginnen vroeg op de avond (18.00-21.00) in cafΓ©stand en op een muzikaal relaxt niveau. Onze foodtruck is dan open met vega(n) junkfood. Later op de avond (vanaf 21.00) voeren we het geluid op, dimmen we de lampen en gaan we over op clubstand.

INFO & TICKETS
Deuren open om 18.00 | 18.00-21.00 entree vrij | Vanaf 21.00 betaald entree: vvk €10 (incl. fee) & deur €12

LINE-UP
Ben Spaander aka COSMIC FORCE heeft een bonte verzameling DJ’s uit het vat getrokken voor wat een onvergetelijke avond belooft te worden. Wie de nu al legendarische Boiler room set van Ben kent, weet een beetje wat je kan verwachten. Pure energie, liters wodka en de meest vuige, obscure muziek. Van raggende punk tot snoeiharde electro, als het maar knettert en knalt!

Een bonte avond voor de vleermuizen, de freaks en de leipos. Iedereen is welkom, de boel moet helemaal naar de getver, d’r op en d’r over!

Ben Spaander aka COSMIC FORCE begon zijn muzikale carrière al op de jonge leeftijd van 15. Aangetrokken door de (toen) opkomende hiphop/electro scene van begin jaren tachtig, beïnvloed en geïnspireerd door deze frisse hiphop en electro sounds gecombineerd met de meer experimentele muziek van Pierre Henri, Oscar Sala en Kraftwerk, ontwikkelde hij zijn eigen sound. De eerste Cosmic Force-release was in 1996 op Clone Records. Hierna had hij talloze releases onder verschillende pseudoniemen, zoals Ototax, Proskool, Double Dutch en Dr. Switch. Ben wordt naar eigen zeggen gevoed door twee belangrijke invloeden: wodka en de electrogoden. Door die combinatie denkt hij niet meer na over wat hij doet, hij doet gewoon.

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het cafΓ© van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 16 april presenteren we de tweede editie van deze serie met weer een geweldige band: PDC+! Eigenzinnige Jazz met een belangrijke plek voor vocaliste Yvonne Mandigers.

Pete’s Deconstruction Company is weer te beleven! Het kwintet van drummer Peter van Raamsdonk, saxofonist Frank Stolwijk, bassist Teake Ettema, gitarist Ton Mulders en vocaliste Yvonne Mandigers is back on track. Deze vijf musici zorgen voor eigenwijze vertolkingen van onbekend jazzrepertoire en vooral ook eigen composities.

Het project PDC+ is een initiatief wat ontstaan is tijdens de Schoorlse kunsten. Aan PDC wordt de onnavolgbare klarinettist en basklarinettist Michel Duijves toegevoegd. Dit zorgt voor een bijzondere toevoeging aan de eigenzinnige klank van PDC. De muziek is van gitarist Ton mulders en bassist Teake Ettema, Γ©n van Yvonne Mandigers! Verrassende composities die de typische PDC aanpak krijgen, maar nu verrijkt met de bijzondere sound van Michel Duijves. Beleef deze live Jazz eens op een nieuwe, bijzondere muziekplek in Alkmaar!

Yvonne Mandigers: vocals
Frank Stolwijk: tenor- en sopraansax

Michel Duijves: klarinet en basklarinet

Ton Mulders: gitaar

Teake Ettema: contrabas

Peter van Raamsdonk: drums

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30