HAL te koop? Na een woelige en ontregelende publiekscampagne waarin het einde van HAL 25 nabij leek, is het tijd voor een feestelijke ontlading: We zijn niet verkocht! Wij bouwen de komende jaren lekker door aan de mooiste broedplaats van Alkmaar en nodigen jou uit om mee te doen.Ondanks alle zelfgecreëerde geruchten zijn we springlevend en is HAL 25 nog steeds de fijnste plek in de stad voor artistieke reuring, experiment, jonge makers en mooie feesten. Dat zijn we voorlopig van plan te blijven en willen we vieren.Kom op 25 juni met ons eten, drinken, dansen en bouwen aan deze plek voor cultuurvreters, artistiek gespuis en levensgenieters.

BUITEN – onder de spanten: 16.00 – 22.00 (alle leeftijden)
BINNEN – club: 22.00 – 02.00 (18+)

PROGRAMMA
16.00 – 17.00: DEGROOT (Thomas de Groot)

17.00 – 18.00: DJ DNS

18.00 – 19.00: Miss Tahloulay May

19.00 – 19.30: Blaaskaak

19.30 – 20.00: YANK

20.00 – 21.00: Zena Rae

21.15 – 21.45: Blaaskaak

21.45 – 22.00: Performance Kitty Karma By Annica Muller

22.00 – 22.30: Knipog

22.45 – 01.30: DJ DEXTER/ Il Disco

TICKETS
– Schreeuwende Meeuwen €2,50 (UITVERKOCHT)
– Voorverkoopie (incl. club) €12,50
– Losse clubticket €10
– Jonge mensies (13 t/m 17 jaar) €7,25
– Zeer jonge mensies (0 t/m 12 jaar) vrij entree

Tickets te koop via:  https://hal25.stager.nl/web/tickets/111191951

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

PROGRAMMA

Volgtttttt!
Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

TICKETS
Komen binnenkort online

Een nieuwe en vaste vrijdagavond in het HAL café!

INTRO
Acht HAL residenten verzorgen ééns in de twee maanden de muzikale invulling en programmering van hun eigen, vaste (cafe)(club)avond. Van vette electro tot diepe house, van knetterharde drum & bass tot funky hiphop.

We beginnen vroeg op de avond (18.00-21.00) in caféstand en op een muzikaal relaxt niveau. Onze foodtruck is dan open met vega(n) junkfood. Later op de avond (vanaf 21.00) voeren we het geluid op, dimmen we de lampen en gaan we over op clubstand.

INFO & TICKETS
Deuren open om 18.00 | 18.00-21.00 entree vrij | Vanaf 21.00 betaald entree: vvk €10 (incl. fee) & deur €12

LINE-UP
Ben Spaander aka COSMIC FORCE heeft een bonte verzameling DJ’s uit het vat getrokken voor wat een onvergetelijke avond belooft te worden. Wie de nu al legendarische Boiler room set van Ben kent, weet een beetje wat je kan verwachten. Pure energie, liters wodka en de meest vuige, obscure muziek. Van raggende punk tot snoeiharde electro, als het maar knettert en knalt!

Een bonte avond voor de vleermuizen, de freaks en de leipos. Iedereen is welkom, de boel moet helemaal naar de getver, d’r op en d’r over!

Ben Spaander aka COSMIC FORCE begon zijn muzikale carrière al op de jonge leeftijd van 15. Aangetrokken door de (toen) opkomende hiphop/electro scene van begin jaren tachtig, beïnvloed en geïnspireerd door deze frisse hiphop en electro sounds gecombineerd met de meer experimentele muziek van Pierre Henri, Oscar Sala en Kraftwerk, ontwikkelde hij zijn eigen sound. De eerste Cosmic Force-release was in 1996 op Clone Records. Hierna had hij talloze releases onder verschillende pseudoniemen, zoals Ototax, Proskool, Double Dutch en Dr. Switch. Ben wordt naar eigen zeggen gevoed door twee belangrijke invloeden: wodka en de electrogoden. Door die combinatie denkt hij niet meer na over wat hij doet, hij doet gewoon.

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 16 april presenteren we de tweede editie van deze serie met weer een geweldige band: PDC+! Eigenzinnige Jazz met een belangrijke plek voor vocaliste Yvonne Mandigers.

Pete’s Deconstruction Company is weer te beleven! Het kwintet van drummer Peter van Raamsdonk, saxofonist Frank Stolwijk, bassist Teake Ettema, gitarist Ton Mulders en vocaliste Yvonne Mandigers is back on track. Deze vijf musici zorgen voor eigenwijze vertolkingen van onbekend jazzrepertoire en vooral ook eigen composities.

Het project PDC+ is een initiatief wat ontstaan is tijdens de Schoorlse kunsten. Aan PDC wordt de onnavolgbare klarinettist en basklarinettist Michel Duijves toegevoegd. Dit zorgt voor een bijzondere toevoeging aan de eigenzinnige klank van PDC. De muziek is van gitarist Ton mulders en bassist Teake Ettema, én van Yvonne Mandigers! Verrassende composities die de typische PDC aanpak krijgen, maar nu verrijkt met de bijzondere sound van Michel Duijves. Beleef deze live Jazz eens op een nieuwe, bijzondere muziekplek in Alkmaar!

Yvonne Mandigers: vocals
Frank Stolwijk: tenor- en sopraansax

Michel Duijves: klarinet en basklarinet

Ton Mulders: gitaar

Teake Ettema: contrabas

Peter van Raamsdonk: drums

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

Een kunstige avond vol met (interactieve) muzikale improvisaties en diverse performatieve acts/ installaties. In de latere uurtjes kan er gedanst worden op een lekkere technoset!

DE MAACKERS bestaat uit Maja Brouwer (keys), Carmela Michailidis (dwarsfluit), August Vervuurt (drums) en Floor Dijkstra (vocals). Ze zitten in het eerste jaar van het Utrechts conservatorium en ze doen de opleiding musician 3.0. Ze houden zich veel bezig met improvisatie, ontwikkeling van hun muzikaliteit maar ook het algehele artiest zijn.

Improvisatie staat centraal deze avond, dus verwacht het onverwachte!

Ze zullen deze avond met twee beproefde methodes werken, kobranie en freeplay. Kobranie is een vorm van gedirigeerd improviseren. Door middel van bepaalde tekens kan een speler “aan” en “uit” worden gezet en kan ook worden bepaald of hij/zij bijvoorbeeld iets ritmisch of juist iets melodisch doet. Maar er is nog veel meer mogelijk. 😉 De andere, meer vrije vorm, is free play. Zonder kaders of een van te voren vastgestelde richting muziek maken. Waarbij de muzikanten goed naar elkaar luisteren en op elkaar anticiperen: écht samenspelen.

Cassandra speelt haar nieuwe show FRACTALNOIA. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen & nieuwe synthesizers!

Cassandra Onck (1993) is hard op weg om neurowetenschapper te worden, totdat de liefde voor muziek haar naar het conservatorium van Arnhem lokt. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news. 

Na een jeugd in een christelijke omgeving waar er meer antwoorden dan vragen zijn, gaat Cassandra zoeken naar een nieuw houvast. 
Ze luistert naar wetenschappers, boeddhisten, Kanye West, flat-earthers, Jehova’s getuigen, premier Rutte en allemaal vertellen ze andere verhalen over de wereld.  Hoe bepaal je wat waar is? Waar geloof je in? 

Tijdens FRACTALNOIA neemt ze je mee full cycle: van het verliezen van je evenwicht tot het vinden van nieuwe grond. Geïnspireerd door artiesten als Woodkid, James Blake, Sevdaliza, S10 en Fresku brengt ze samen met een elektronische band haar zoektocht tot leven. Haar scherpe Nederlandstalige teksten een wapen tegen struisvogelpolitiek. FRACTALNOIA is de wake-up call waarvan je niet wist dat je hem nodig had.

Cassandra begint met spelen rond 21:30.

Herr Alt is ook van de partij om een dikke DJ set te draaien. Beetje elektronisch, beetje alternatief. Komt allen!

Een absurde feestavond vol kunst, performance, DJ en muziek, met als thema “Kunst als Sport” Join the team en voor je het zweet is die transpiratie omgezet in frisse inspiratie! Live kunst maken, art battle, rare fitness installatie, sportieve acts, brouw je energy drank, verzin een eigen sport. Niet lui op de bank maar lekker fit in de hal!

HOST
Gerben Hermanus

PROGRAMMA

19:30 uur: Sport & Kunst talk door The Visual Detective
19:35-22:00 uur: DJ seBB ( soul, funk en NL rariteiten)
19:45 -20:45 uur: Snelschrijf wedstrijd met de Nachtvlinder
20:30 uur: Workshop “Brouw je eigen energie drank”
21:00 – 01:00 uur: diverse performances en publieksparticipatie spelletjes
22:00: Weekmaker met sportieve liedjes
22:15 till late: DJ Zena-Rae (So Fresh & Danceable)
23:00 uur: Latino dance workshop met Anastasia
23:30 uur: Uitslag verkleedwedstrijd en prijsuitreiking v/d 10 mtr. Sportlife

Doorlopend programma:
– Menselijke Hamsterrad van Steven Hoes
– Mystery Man met Klankslang
– Flexibel tafeltennissen ( pingpongballetjes bij de bar verkrijgbaar)
– Het Valse Lucht Verzamelpunt
– Sportinstallatie en kunst van SLASH kunstwerkplaats
– Zelf sportattributen maken met huis- tuin- en keuken spullen.

Op zaterdag 23 april trekt kunstcollectief Klokpack6ix naar Hal25 om het HAL Cafe te vullen met luide trapbeats, zwoele electro-pop, felle kleuren, leuke mensen en mooie kleren. Alles zelfgemaakt. Alles in stukjes. 

Wees erbij!

Een nieuwe en vaste vrijdagavond in het HAL café:
Cafe x Club = BAR 25.

INTRO
Acht HAL residenten verzorgen ééns in de twee maanden de muzikale invulling en programmering van hun eigen, vaste (cafe)(club)avond. Van vette electro tot diepe house, van knetterharde drum & bass tot funky hiphop. 

We beginnen vroeg op de avond (18.00-21.00) in terras modus en op een muzikaal relaxt niveau. Onze foodtruck is dan open met vega(n) junkfood. Later op de avond (vanaf 21.00) voeren we het geluid op, dimmen we de lampen en gaan we over op clubstand.

INFO EN TICKETS
Het HAL terras gaat om 18.00 open, vrij entree.  
Vanaf 21.00 betaald entree: Deur €5,00

LINE UP
HALltime favorite DJ Stefnitz is uitgenodigd een terugkerende avond te organiseren waarbij ze een bevriende muziekfreak meeneemt voor een stevige kruisbestuiving van diverse stijlen en genres.

Daarnaast zal ook DJ Radical Rupert ons verblijden met zijn komst!

Het DJ duo Manteuffel Metaphors is ontstaan in 2015. In eerste instantie als een levend en bevriend Shazam apparaat, in tweede instantie omdat hun muziekstijl- en smaak naadloos op elkaar aansluit. Gemene deler in deze muzieksmaak is terug te herleiden aan hun voorliefde voor vinyl en soulfull Detroit techno, maar ook met warme housesounds komen zij perfect uit de voeten. Komt dat luisteren!

Een nieuwe en vaste vrijdagavond in het HAL café:
Cafe x Club = BAR 25.

INTRO
Acht HAL residenten verzorgen ééns in de twee maanden de muzikale invulling en programmering van hun eigen, vaste (cafe)(club)avond. Van vette electro tot diepe house, van knetterharde drum & bass tot funky hiphop. 

We beginnen vroeg op de avond (18.00-21.00) in terras modus en op een muzikaal relaxt niveau. Onze foodtruck is dan open met vega(n) junkfood. Later op de avond (vanaf 21.00) voeren we het geluid op, dimmen we de lampen en gaan we over op clubstand.

INFO EN TICKETS
Het HAL terras gaat om 18.00 open, vrij entree. 
Vanaf 21.00 betaald entree: Voorverkoop €6,00
Tickets

LINE UP
Er kan er maar een de baas zijn! Deze vlieger gaat zeker op voor Thomas J. Vos A.k.a. Eindbaas! Die na het domineren van de game wereld, nu zijn oog-hand coördinatie en verbluffend tactisch inzicht gebruikt, om het publiek in vervoering te brengen met zijn uitgebalanceerde mix van Afro, House, funk, Tropical, Disco, en nog veel meer.

Vinyl-nihil, 1 van de dj’s van het eerste uur van de zitclub opent de avond. Verwacht een mix van funk, soul, hiphop, disco en dat waar hij zin in heeft.

HAL 25 is al jaren hofleverancier van Koninginnen- & Koningsdagen en biedt, voor jong en oud, een gezellig alternatief aanbod voor de binnenstad. Een groot festivalterrein waar je buiten kunt dansen & sjansen en binnen rustig kunt eten & keten. Jouw alternatieve vrijmarkt. Weer of geen weer!

Tijd & Datum: woensdag 27 april (koningsdag), 14.00 – 20.00 uur 

ENTREE = VRIJ

PROGRAMMA
(wordt voortdurend aangevuld)

♛ MUZIEK
▸ Live band: Banda Matatu
Afro caribbean grooves: Een mix van afrobeat, chakacha en afro jazz
▸ DJ Il Disco
Hip hop, Soul, Jazz, Funk
▸ DJ Clay
Salsa koning
▸ DJ Baardmans
Vergeten vinyl, alle stijlen
▸ DJ Maya Papaya
Psychedelische cumbia, braziliaanse samba, sexy disco en een nog grotere eclectische mix van allerlei stijlen van over de hele wereld

♛ KINDERACTIVITEITEN 
▸ Prijsschieten bij Rickie in De Schiettent
▸ Grafitti workshop van 14.00 – 18.00 door Joepla producties. 
▸ Dingen verbinden tot het leeft van 14.00 – 18.00 door kunstenaar Steven Hoes.
▸ Schminken door Maria del Carmen

♛ KUNST
▸ Expositie Archibald Aki – “Point de fuite”

♛ ETEN
▸ PROEV!


Let op! Geen verkoop van tabak. Geen honden & eigen consumpties toegestaan

De vierde editie van het psychedelic stoner rock festival FUZZ25: Hèt psychedelische stonerfestival waar je echt bij moet zijn. In een dampende, rockende, industriële hal zullen 5 gruizige bands het stof flink doen opblazen.

Fuzz, visuals en riffs in de inspirerende en energieke locatie van HAL25 Alkmaar. Wat wil je nog meer?


LINE UP

Cowboys & Aliens (Alternative rock, Stoner rock)
Sinds de oprichting staat: bezieling, intense rock ‘n’ roll, vervaarlijk grommend en klauwend, coolness als factor 10. Een hitsige locomotief die pas tot stilstand komt als het station al een eind voorbij is geraasd.

Bandcamp: https://cowboysandaliens.bandcamp.com/


Idealus Maximus (BE, Instrumental riff rock)

Instrumentale riff rock trio uit Gent, België. Gevormd in 2004 door Fanio (drums), Erik (gitaar) en Pablo (bas). Ze brachten in 2009 een eerste EP uit en speelden talloze shows.

In 2014 brachten ze in eigen beheer hun gelijknamige volledige album uit dat goed werd ontvangen. Veel geweldige shows volgden, waaronder Yellowstock en Roadkill, en deelden podia met hun grootste inspiratiebronnen zoals Karma To Burn en The Atomic Bitchwax.

Na een onderbreking van 6 jaar zijn ze nu terug en gewapend met een nieuw album vol riffs, dat begin 2022 verschijnt.

Bandcamp: https://idealusmaximus.bandcamp.com/

Gas Giant (NL, Stoner rock)

Stonerrock met 70’s en psychedelische invloeden. Voor liefhebbers van Black Sabbath, Kyuss, Fu Manchu en Radio Moscow. 

Heerlijke brute riffs tot je groen ziet.

Bandcamp: https://gasgiantband.bandcamp.com/releases

Gigatron2000 (NL, stoner metal)

Gigatron2000 is een trio uit Tilburg, Nederland. Gevormd in 2012, drie mannen op zoek naar stompin’ riffs en zware grooves begonnen met het creëren van facemelting instrumentale stoner metal.

Tot nu toe hebben ze twee albums uitgebracht, The Cosmic Desert Cruise in 2013 en The Witch of Neptune in 2020.

De band heeft op vele podia en festivals gestaan ​​en staat bekend om een ​​zeer energiek live optreden.

Gavran (NL, doom / sludge)

Gavran is een Rotterdams Doom/Sludge trio met Jamie Kobić (Drums/Vocalen), Freek van Rooyen (Gitaar) en Ritsaart Vetter (Bas). Met inspiratiebronnen uit de zwaarste hoeken van het genre is het geluid van de band loodzwaar, atmosferisch en zeer emotioneel. De debuutplaat “Still Unavailing” is uitgekomen op 20 Maart 2020 en genomineerd voor Rotterdams album van het jaar.

Programma

18:00 Deuren open
19:30 – 20:00 GAS GIANT
20:25 – 20:55 GAVRAN
21:20 – 22:00 IDEALUS MAXIMUS
22:25 – 23:10 GIGATRON2000

23:35 – 00:20 COWBOYS AND ALIENS