We hebben een ontheffing en daar moeten we gebruik van maken.
Iets met frituur, muziek en avontuur.

Wees welkom van 13:00 tot 17:00 voor iets?

Entree = op de stoep en gratis.

Verlies jezelf in de WirWar en vind jezelf terug in een groter geheel. Een exclusieve club avond in HAL 25!

Met beats van:
AFRA b2b SERGE (clone)
Debbie Huisman
Herr Alt (dj-set)
Il Disco
Lage Kijkcijfers Hoge Waardering
BliepBloep
Centrale Verwarring
+ Meer!

Mark your calendars!

Summer is coming, and we’ve never been more ready to announce our second collaboration, Undisclosed × Vault Sessions

Another 10 hours+ session in the beautiful outside courtyard of HAL 25’s majestic space is here.

Starting the curation by inviting local legends, friends and artists Prance, Sama, Comrade Winston and Blasha & Allat.

With the special F2F closing from Chami and Oph we are in for a treat!

Tickets on sale now!

Op zondag 5 mei vieren we de vrijheid, maar dat hoeft niet altijd met alleen het toegankelijke radio vriendelijke geluid. DAT KAN OOK ANDERS! Dit jaar vieren we 5 mei in combinatie met een goede portie punk, hardcore, thrash en een vleugje grind!

Op de bill staat een selectie met het betere beukwerk:

TOXIC SHOCKThrashing Hardcore Punk
HOOFSPost Punk
SERVEHardcore Metal
INBRANDERS
Hiphop Punk
LINTWORM
Grinding Powerviolence
OATS
Tech Punk
DE STOEPTEGELS
Party Punk
DOOIE MUS
Screamo
SPIT
Blackened Hardcore
DELIRIOUS
Hardrock

Tickets zijn te scoren via het ticket keuze menu!
Bepaal zelf wat je wilt betalen! De ervaring is hetzelfde, enige wat veranderd is de inhoud van je portemonnee!

MAAR HOELAAT DAN?!

13:00 – We smijten de deuren open!
13:30 – DELIRIOUS
14:00 – SPIT
14:35 – DOOIE MUS
15:10 – SERVE
15:55 – LINTWORM
16:30 – INBRANDERS
17:15 – OATS
17:50 – HOOFS
18:35 – DE STOEPTEGELS
19:10 – TOXIC SHOCK

Het is alweer tijd voor Luchtlab nummerrr 7! Niet bij HAL 25 maar bij onze buren Fabrique Unique! Op zaterdag 6 april om 20:00 is het weer tijd voor Luchtlab in het intieme theater van Unieke Zaken op Pettemerstraat 35. Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van Hollandse Luchten. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat een nieuwe voorstelling of ander artistiek experiment wordt getoond aan publiek. Deze keer is de beurt aan theatermaker Chloe Harris en schrijver Aron Goossens.

Chloé Harris studeerde in 2023 af aan de Regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Chloé regisseert voornamelijk teksttheater van hedendaagse schrijvers. Ze houdt van personages in een absurde en vervreemdende wereld, die balanceren tussen feit en fictie. Aron Goossens studeerde in 2021 af aan Writing for Performance van de HKU. Hij schrijft vaak tragikomische stukken. Zo probeert hij zware thematiek met humor toegankelijk te maken. Aron Goossens en Chloé Harris leerden elkaar kennen als student en vonden een gedeelde interesse voor het creëren van filmisch theater en een fascinatie voor de duistere kant van menselijk gedrag. Ze bespraken thema’s als depressie, moord en mislukking. Voor Luchtlab zullen ze experimenteren met het eerste materiaal van hun nieuwe voorstelling NIEMANDSLAND.

Niemandsland gaat over drie vrienden die een stuk onontgonnen land vinden dat ze zien als een kans om een nieuwe samenleving te creëren. Ze stichten een ‘micronation’ waar ze hun ideale samenleving kunnen inrichten. Het stuk onderzoekt de balans tussen het construeren van persoonlijke werkelijkheden en de confrontatie met kwetsbaarheid. Het daagt uit of onze idealen standhouden tegen overweldigende krachten en het bevraagt universeel menselijk gedrag en de gevolgen van machtsdynamiek.

Zaterdag 6 april

Deur open 19:30 , Aanvang 20:00

Fabrique Unique, pettemerstraat 35, Alkmaar

Gierende gitaren in de Scrapyard op Koningsnacht! Begin je oranje feest met een goede berg rock in combinatie met een spannend biertje! Op de bill hebben we dan ook meteen 3 top bands!

Combineer je drankje/dansje/moshje met The Captain, Eurydice en Jacob’s Ladder And The Hellbenders! Entree is een luttele 5 euro en we starten de avond om 19:00!

WAT EEN HERRIE! Het gaat weer gebeuren! Een dag vol blafhard beukende bands! Wederom een klotsende mix van genres en smerige geluiden! 3 podia, merch, eten, drinken, random herrie dingen meer snoeihard entertainment! Dit alles op zaterdag 30 november in HAL 25 Alkmaar!

De eerste batch aan bands liegen er dan ook niet om, met trots presenteert HERRIE:

Benigthed (FR) Grinding Tech-Death
Baest (DK) Deathmetal
Hideous Divinity (IT) Deathmetal
Coffin Feeder (BE) Groovy Death
Downfall of Mankind (PT) Symphonic Deathcore
Fractured Insanity (BE) Oldscool Deathmetal
Flaming Wrekage (AU) Thrashmetal
Sugar Spine (AU/NL) Metallic Hardcore
Bloodspot (DE) Thrashing Death
Behind Bars (BE) Thrashmetal
Sun of the Suns (IT) Tech-Death
Rectum Stretchers (NL) Goregrind

Is dit het? Zeker niet! Er komt nog een berg smerigheid aan!
Zeker weten dat je er bij kan zijn? Scoor je ticket hier!
NIEUWNIEUWNIEUW – Scoor je ticket + line-up shirt! Na het aankopen van deze ticket krijg je vanuit HERRIE bericht voor je shirt maat, deze kan je dan oppikken tijdens het festival! Groepstickets? Die zijn er ook weer!

Welkom terug bij ETALAGE! ! ! De spraakmakende show die iedereen vijf dagen per week boeit! Onze kandidaten gaan wéér spelen voor een schat aan prijzen van maar liefst 50.000ƒ! Kandidaat Ingeborg doet mee aan de bekende spelshow Etalage! en raakt in conflict met de glamoureuze presentatrice Hansje Klammedal, die haar niet zomaar laat gaan.

De absurde en vervreemdende film Etalage! is een korte film van 20 minuten door negen derdejaars studenten van de HKU. De film is opgenomen in HAL 25 in Alkmaar en daar zal op 5 april ook de première plaatsvinden.


Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan alvast de teaser en volg De Etalage op Instagram! Vrijdag 5 april, 19:30 uur – Bij HAL 25 in Alkmaar!


Iedereen is van harte uitgenodigd om naar de première te komen van de film Etalage! Naast de film is er ook een randprogramma waar de acteurs van de film aanwezig zullen zijn. Meld u snel aan via deze link! Tot dan!

 • Credits:
 • Sem van de Graaf: Concept, scenario, director of photograpy, editor
 • Roos Driesen: Regiseur
 • Meike Derksen: Acteur, Grime, kostuum, PR
 • Lisa van de Wiel: Acteur, Grime, kostuum
 • Zenzi Alwart: Acteur, Grime, kostuum
 • Tessa Boon: Decor, licht
 • Hidde Oppers: Muziek, Geluid
 • Tess Kruijer: Productie, PR, opnameleider
 • Moreen Crandel: Productie, PR, continuïteitscoördinator
 • Milan Breebaart: Muziek
 • Kees Moore: Voiceover
 • Met dank aan:
 • HAL 25
 • Tessel Schmidt (Begeleiding)
 • Harm van Geel (Begeleiding)
 • Anne de Veij (Begeleiding)
 • Peter en Yvonne Crandel (Catering)
 • Opa Jan en Oma Lia van Schagen (Eigenaar auto)

Koningsdagnacht! Nog niet helemaal klaar met het oranje feest of skip je liever meteen door naar de after? De Nachthalte presenteert; Kingsday After Hours!

Line up:
Awanto 3
Mudfat
Steffnitz B2B Mayapapaya
VJ Crabs

Lage Kijkcijfers Hoge Waardering
Geile Scheiße
Herr Alt
Centrale Verwarring

Zeker weten dat je erbij kan zijn?
Scoor je tickets via deze link! Ter herinnering; vorig jaar uitverkocht!

HERRIE IN THE SCRAPYARD!

Jazeker! Tijd voor wat beukend, slopend en pompend werk vanuit Frankrijk en Nederland! Op donderdag 18 april knalt Death Awaits het podium op met hun cocktail van deathmetal/slam/grind/smerigheid. Support komt van de verse nieuwkomers in de moderne deathcore scene; Canyon Literature!

Combineer je spannende Scrapyard biertje met een net zo spannende avond vol gorgelende geluiden, breakdowns, blasts en riffs!

Kaartje scoren? Bepaal zelf je prijs bij het ticket menu!

Deuren gaan open om 19:00, specifieker tijdschema komt er nog aan!

Op 6 en 7 april brengt KILO KILO de sickste vintage items naar HAAL 25! Voor maar €25,- per kilo kan jij met volle tassen naar huis! Ook kun je kijken tussen de kraampjes met creatieve ondernemers, spijkerbroek hangen voor gratis vintage en je vrienden verslaan met old-school arcade games. Pak die tickets nu voor maar €2,- en shine met onze gezeefdrukte tote-bag! 🤩🛍

In het kort:
📆 6 & 7 april
🤑 € 25 per kilo
🎟 € 2,- entree
👾 Arcade games
👗 All day restock
🤠 Tijdstip: za 11:00 – 18:00 ; zo 11:00 – 17:00

Op 31 mei is het tijd voor de eerste editie van het festival ROCKET in HAL 25! Dit festival is georganiseerd door 4 gemotiveerde jongeren, die een platform creëren voor opkomend talent in Alkmaar. Naar dit festival komen 5 bandjes uit allerlei verschillende genres.

Van energieke punkbands tot bruisende indie-artiesten, deze bandjes bestaan uit beginnende muzikanten en zijn op zoek naar een podium. Op ROCKET krijgen zij een kans om hun talenten te lanceren 🚀

Vanaf 23:00 is er een DJ die jullie de rest van de avond meeneemt in haar diverse genres en zo een dynamische en levendige set creëert. 

Ben je benieuwd naar wie deze artiesten zijn? Neem dan een kijkje op de instagram @rocketfestival2024. Daar kun je meer informatie vinden over de artiesten en wie dit zijn.

Heb je zin om een avondje keihard te spacen? 🪐

Koop dan snel een hierrr je kaartje!