🚨 BREAKING NEWS 🚨

Pro Wrestling Holland komt op 12 november 2023 terug naar Alkmaar voor een rematch! 💥

Met een groeiende landelijke naamsbekendheid is het weer tijd om HAL 25 compleet op z’n kop te zetten met een onvergetelijke live show! 🎉🔥

Mis deze kans niet om getuige te zijn van PWH Live, waar jong en oud samenkomen voor een avond vol adrenaline, spektakel en onvoorspelbare actie! 😱💪

🎟️ Tickets voor PWH Live in HAL 25 zijn nu beschikbaar! Wees er snel bij, want dit wordt een BANGER van een show! 🎟️💥

Kom je met de koters? Dan krijg je korting! Check hierrr de ticket opties!

Meerrrrrr informatie volgt snellllllll

HERRIE in de Scrapyard! Maar dan net even anders!


Obscuur, dromerig en slepende blackmetal, maar dan (semi) akoestisch! Laat je mee slepen met een avond waar in plaats van de bands, alleen de zangers een solo show weg geven. Combineer dit met de pittige Scrapyard biertjes en je hebt een heerlijk meeslepende avond uit.

GRIFT (SWE)https://griftofficial.bandcamp.com/
Het Zweedse folk project van Erik Gärdefors timmert al heel wat jaren aan de weg en presenteert in September zijn nieuwste album “Dolt Land”. De eerste platen van Grift zijn nog in de black metal hoek te categoriseren, maar sinds een paar jaar is Erik zich volledig gaan richten op diepe akoestische muziek die hij zelf ‘Forest Folk’ noemt. Prachtige gitaarmelodieën, Zweedse teksten en filmbeelden uit zijn geboortestreek Kinnekulle maken een concert van Grift tot een dromerige trip door de Scandinavische bossen. Afgelopen april nog in een bomvolle 013 tijdens Roadburn.

ISKANDR (NL)https://iskandr.bandcamp.com/
Evenals Grift heeft Iskandr de laatste jaren een transitie gemaakt van heidense black metal naar spaced out folk doom. Het nieuwste wapenfeit “Spiritus Sylvestris” wordt eveneens in September uitgebracht in een reeks verschillende concerten in verschillende vormen gepresenteerd. Voor deze avond heeft Iskandr een speciale (semi) akoestische bewerking gemaakt van de nummers die samen met filmbeelden van hooggebergtes een psychedelisch tafereel oproepen. Fans van bijvoorbeeld Dead Can Dance, :Of the Wand and the Moon: en This Mortal Coil zullen deze avond niet willen missen.

19:00 – Deuren open
20:00 – Iskandr
21:00 – Grift

Presale: €11,00
Deurr: €13,00

Rave is all you need, maarrrr! uitverkocht!

✴️ Vintage Kilo Kilo Sale in HAL 25! ✴️

Tell a friend to tell a friend; the heavy weights are back! 14 & 15 oktober brengen we onze Vintage Kilo Kilo Sale weer naar Hal 25 in Alkmaar. Deze keer met een nog grotere creatieve markt, de allervetste vintage kleding voor €25 per kilo, spijkerbroekhangen en arcade games. Daarnaast schenkt Hal 25 ook heerlijke bakkies. Dit is een editie die je zeker niet wil missen!

Houd tegen die tijd de KILOKILO story’s in de gaten om te weten wie je achter de kraampjes kan vinden!

Tickets zijn €2 en hier te scoren! Niet van het plannen? Er zijn altijd genoeg tickets aan de deur! Bij ieder ticket ontvang je een vette gezeefdrukte tote bag.

🌟 Vintage Kilo Kilo Sale
📆 14 & 15 oktober
🤑 €25 per kilo
2️⃣ € 2,- entree
🔮 Creatieve markt
🤠 Tijdstip: za 11:00 – 18:00 ; zo 11:00 – 17:00
📌 Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar

ALLES IS DUUR! Dat klopt! Daar gaan we wat aan doen!

Leuke dingen in het leven beginnen al aardig onbetaalbaar te worden, voor een festivalbezoek moet je al bijna een hypotheek afsluiten. Daarom organiseren we iets betaalbaars voor iedereen! Een micro festival avond met muziek, kunst, cultuur, malligheid en vibes!

Op zaterdag 16 september vieren we in HAL 25 Alkmaar het RECESTIVAL!

Met in de mix, 60’s surfrockband de Steamsurfers, Beats en hiphop van Roxmana + special guests, dansbare rockers Krappe Sokken, moshbare punk met Counter-Sound en de groovende beuk techno van Dopå. Combineer deze cocktail met lokale kunst, cultuur en natuurlijk een drankje en je hebt een festival ervaring in een avondje stappen! Meer info is onderweg!

Tickets? Kost weer geld zeker?
Jazekerrrr! Maar hoeveel? Dat bepaal je zelf!
Er is keuze uit 4 verschillende tickets, geef uit wat je uit kan geven.

De opties:
2,50 – Budget Ticket (Een ticket! Maar dan goedkoop!)
5,00 – Regular Ticket (Een ticket!)
7,50 – Support Ticket (Deze tickets zorgen ervoor dat budget tickets mogelijk zijn)
10,00 – Ik kan het missen Ticket (Deze tickets zorgen dat we dit vaker kunnen doen)

Time-table:

18:30 – deuren open
19:30 – Steamsurfers
20:30 – Roxmana
21:00 – ???
21:30 – Krappe Sokken
22:15 – ???
22:45 – Counter-Sound
23:30 – Dopå

Tot zaterdag 16 september!

Het Recestival wordt mede mogelijk gemaakt door: KBC Fonds, Herrie, The Scrapyard, De Behangfabriek, Raptor events, Shitstorm, MANA en HAL 25.

Na het woeste worstel geweld van de Pro Wrestling Hollland show beuken we nog even wat lekkere plaatjes erin op de Zolder! Match of the night tussen DEGROOT en Il Disco! Heb je al een ticket voor PWH? Dan kan je gratis deze afterparty bijwonen!

Anders is een ticket aan de deur te scoren voor 5 euro!

Een avondje Drum ’n Bass en Dubstep in de Scrapyard! Beukende breaks en groovende amenbeats zorgen voor een soepel avondje gegarandeerde beweging!

Line up:
The Audio Killers
Bulletstorm
Onyx
Brees
Bussin B2B Dead Pixels
Oneiroi

Slechts 100 kaarten beschikbaar! Op = op!

Museumnacht Alkmaar keert terug!
“een bruisende nacht vol kunst, muziek en entertainment”

Na een eerste uitverkochte editie neemt Museumnacht Alkmaar op zaterdag 30 september de nacht weer over. Het evenement, dat plaatsvindt van 19:00 uur tot 00:00 uur, brengt een bruisende mix van kunst, muziek en entertainment naar Alkmaar. Met een diverse line-up van artiesten en een indrukwekkend scala aan deelnemende locaties belooft Museumnacht Alkmaar een nacht te worden om nooit te vergeten.

Dit jaar zullen de headliners Gladde Paling, Personal Trainer en CHARLOT met hun eigen en hedendaagse geluid het dak van HAL 25 af spelen. Maar ook de overige line- up stelt niet teleur en is te zien in toffe locaties als het Stedelijk Museum Alkmaar, De Grote Kerk, Grafisch Atelier, Kunstuitleen en het Biermuseum. De locaties bieden een gevarieerd aanbod aan kunstinstallaties, workshops, dans performances, singer-songwriters en zelfs de mogelijkheid om een tattoo te laten zetten. In De Grote Kerk wordt bovendien een silent disco georganiseerd waar je onder andere kan genieten van heerlijke hitjes of een goede techno set. Daarnaast kan je op deze unieke locatie je ogen de kost geven met een indrukwekkende kunstinstallatie.

Aan de echte nachtbrakers is natuurlijk ook gedacht: voor degenen die de nacht in stijl willen afsluiten, is er dit jaar voor het eerst een afterparty in Podium Victorie. Verschillende DJ’s, waaronder Marcel Vogel & LYMA, zullen de dansvloer tot 04:00 uur ’s nachts vullen met opzwepende beats waarin je je kan laten meevoeren. Natuurlijk zal ook op de after de nodige kunst te bewonderen zijn.

Museumnacht Alkmaar werkt samen met toffe partners, waaronder Safe Space, Noorderwind, Sorpresa by Sylvie Konings en Lola Events. Deze organisaties gooien allemaal hun eigen sausje over de avond. Hierdoor kunnen we verzekeren dat Museumnacht Alkmaar een inclusief, divers en innovatief evenement wordt waar iedereen zich thuis voelt.

“Met Museumnacht Alkmaar willen we een unieke ervaring bieden aan iedereen die zich even wil verliezen in de nacht. Een nacht waarbij kunst en cultuur samenkomen met muziek en entertainment”, aldus de organisatoren. “We zijn verheugd om dit jaar zulke geweldige artiesten en locaties te kunnen presenteren en we kijken ernaar uit om een onvergetelijke avond te creëren voor alle bezoekers.”

Museumnacht Alkmaar is toegankelijk voor alle leeftijden. De afterparty is daarentegen 18+. Tickets voor Museumnacht Alkmaar zijn verkrijgbaar via www.museumnacht-alkmaar.nl Check de socials, @museumnacht.alkmaar, voor meer informatie over de line-up en het laatste nieuws.

Zaterdag 5 augustus! Pro Wrestling Holland Live in HAL 25!

Bij de meeste Nederlanders beter bekend als ‘show worstelen’, heeft een rijke geschiedenis en heeft in de jaren ’80 en ’90 namen voortgebracht als Hulk Hogan, Andre The Giant, The Undertaker en The Rock.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is pro wrestling niet alleen een Amerikaanse aangelegenheid. De sport is al geruime tijd razend populair in heel Europa en Nederland heeft al jaren een eigen organisatie genaamd Pro Wrestling Holland, waar professionele worstelaars worden opgeleid en evenementen worden georganiseerd.

Pro Wrestling Holland staat bekend om zijn spectaculaire, adrenaline-pompende live shows. Of je nu een doorgewinterde fan bent of voor het eerst kennismaakt met PWH, onze live shows hebben voor ieder wat wils. Van high-flyers tot brute krachtpatsers, onze worstelaars zijn stuk voor stuk absolute atleten die je versteld zullen doen staan. Sinds 2006 is PWH actief met het organiseren van Pro Wrestling-shows die door de jaren heen meerdere malen de landelijke media behaalden.

De liveshows van gemiddeld twee en een half uur zijn het best te omschrijven als theatrale atletiek. Met een doorlopend verhaal van rivaliteit onder de PWH sterren en een dosis actie, spektakel en humor zijn de shows vermakelijk voor jong en oud. De vaste PWH fans zijn dan ook luidkeels aanwezig tijdens de shows, laten zich horen voor hun favoriete worstelaars en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bereid je voor op een avond vol spektakel, actie en entertainment die je nog lang zal bijblijven.

Mis deze kans niet en wees getuige van de meest spectaculaire live wrestling-show van Nederland, PWH Live!

Handige informatie:
Deuren open: 16:00
Start show: 17:00

Afterparty: 20:00

Hereby we present you a sensational, uniquely curated line-up of artists, ready to guide you through their sweat-soaked and indulging music journey at our beautiful out-and-indoor warehouse area.
We made sure to bring some infectious rhythms while crossing experimental but ever so groovy soundscapes, of course with all the exhilarating thumps you’ll need to keep moving all day and night long.

BESTE HIRA B2B TECHNOSLAVE69
BLANKA
FORCE REACTION KAISER B2B KWARTZ
MUCASSA
SERVIES FALCO HERES B2B LOBSTER
SURGEON

An unprecedented experience awaits you on August 12

Embark on an extraordinary journey as we join forces with Vault Sessions in the captivating realm of HAL 25, an experiential laboratory and cultural hub.
Originating in 2010, HAL 25 was initially a vast warehouse commissioned by the municipality of Alkmaar. However, it transformed into an enchanting breeding ground for creativity, where art, music, and innovation seamlessly converge.

Within this vibrant haven adorned with vivid graffiti, a musical odyssey awaits, calling you to surrender to its irresistible rhythms.

From the day till the night, HAL 25’s dance floor will become your sanctuary, inviting you to revel in its boundless energy and dance till morning light

In de performatieve installatie B612 en wat hij eerder was, reizen we mee met schrijver, piloot, illustrator Antoine de Saint-Exupéry ;auteur van De Kleine Prins. Een tocht bomvol audio, grootste beelden, zelfgemaakte instrumenten, ruige roestige hallen, vliegende vogels en vallend zand. 

Donderdag 29 juni

Na afloop is er een DJ en ruimte om een drankje te drinken.

Tijd: 20.30 uur (inloop 20.00 uur). Toegang: 4,50 euro. Reserveren kan via deze link. De betaling vindt plaats bij aankomst op locatie, ook kan je natuurlijk gewoon een kaartje aan de deur kopen!

Vrijdag 30 juni

Onder de vleugels van de HAL en de grootste stille disco van Nederland presenteert KLEIN TUIG hun installatie.​ Tijd 21.00 uur en 22.30 uur. Toegang: 12,50 / 15,00 euro. Reserveren kan via deze link.

Locatie

KLEIN TUIG

  • Bart Buur (Music & Technology 3)
  • Melanie Neeleman (Writing for Performance 3)
  • Tessa van Kooten (Interactive Performance Design 3)
  • Gigi Müjde (Writing for Performance 3)
  • Lucas Vonk (Music & Technology)
  • Merel Pielkenrood (Theatre Design 3)
  • Coaching; Judith Hazeleger, Jasper van Roden, Sophie Simenel, Anne de Veij Beeld Reinier Postma

Volg KLEIN TUIG op instagram | Facebookevent
Met dank aan: Kees Bolten Cultuurfonds en HAL 25