Stichting K1 Cultmedia bestaat op 28 augustus 20 jaar! Dat wordt gevierd met Ronniefest. Een jubileumviering én een groot eerbetoon aan Ron Hamers, oprichter van K1 die overleden is op 14 september 2020. We vieren het leven en creativiteit van Ron en van K1. Een mooie feestavond vol bijzondere programmering op het gebied van muziek, kunst, filmactiviteiten en filmvertoningen. Natuurlijk is de bar rijkgevuld en zijn er hapjes. Iedereen is welkom!

Programma

18.00 – Deuren open  

18.00 – 21.00 uur: live stop motion
Kunstenares Charlotte Samuels gaat ter plaatse een stop motion animatiefilm maken met een lichtbak en vliegpapier. Het eindresultaat wordt in dezelfde avond vertoond tussen 21:30 en 22:00 uur.

19.30 – 20.00 uur: concert Santiago Ziza
De Portugese liedjesschrijver Santiago Ziza speelt Portugese wereldmuziek. Liedjes over een mooier bestaan.

20.30 – 21.00 uur: concert Counter Sound

De eerste producties van K1 waren in het legendarische krakersdomein Parkhof, een oud muziekcentrum en podium in Alkmaar waar alternatieve muziek werd gespeeld én alle punkers in de jaren ’80 bij elkaar kwamen om te feesten. Ron was punk in zijn jonge jaren en daarom is het niet meer dan logisch om deze punkband helemaal los te laten gaan op RONNIEFEST.

21.30 – 22.00 uur: vertoning van stop motion animatie

22.00 – 23.00 uur: vertoning van de beste fragmenten uit het archief van K1

18:00 – 23:00 uur (doorlopend): TV-kunstinstallatie/ VR film/ Makers space/ Cinecaravan/ Vrolijke TV/ Reageerbuis

00:00 uur: Sluit

Ron Hamers

Ron bedacht K1 ooit als afstudeerproject met als doel filmproducties te maken voor de kunst- en cultuursector. Hij inspireerde kinderen en jongeren met film & animatie workshops, collega’s en kunstenaars met zijn creativiteit, kennis en expertise in film, fotografie, techniek en ambacht. Voor HAL 25 heeft Ron veel betekend met verschillende film- en videoprojecten, Kinderen aan Zee, Kunst tot de Nacht, Zalige kerstvlucht en veel andere mooie HAL-evenementen.

Met Ronniefest willen we Alkmaar inspireren om onbegrensd te creëren door het levenswerk van Ron te tonen.

Stichting K1 Cultmedia

Stichting K1 Cultmedia bestaat sinds 28 augustus 2001 en is opgericht door Ron Hamers, Wim Vlaming en Marianna Bouquet. K1 Cultmedia heeft o.a. samengewerkt met HAL 25, Unieke Zaken, Artiance, TAQA Theater de Vest, Bibliotheek Kennemerwaard, Grafisch Atelier Alkmaar, Karavaan en Filmhuis Alkmaar én (inter)nationale theater- en dansgezelschappen. Uit de meer dan 200 registraties die gemaakt zijn door K1 in 20 jaar, veel zijn er opgenomen in het archief van het Theater Instituut.

Bekijk een uitgebreide omschrijving van het programma op de website van K1 Cultmedia.