Clubje Avond

Er zit iets kleins aan te komen

Line up:
Harold Koopman & Robert Dender
Erv the Perv
Herr Alt (DJ-set)
Vladi

De ENGINE OFF afterparty! Van het ene muziekale avontuur naar de andere, op de enige echt DOZO (donkere zolder) van HAL 25 host Young Ahmed de meest sompigste beats en snijdende electro!

Young Ahmed is een jong collectief van DJ’s en producers van elektronische, bass-heavy muziek. Ze draaien een lekker diverse mix van dub, electro, house, techno en alles wat daartussen zit!

Heb je al een kaartje voor de ENGINE OFF voorstelling van zaterdag 6 mei? Dan kan je met dat kaartje gratisss de afterparty bijwonen!

We stoppen een dikke 1000 m2 vol met duizenden kilo’s top tier vintage! Daarnaast kun je gratis vintage winnen met spijkerbroekhangen, nemen we onze creatieve vrienden weer mee en brengen we heel veel liefde!

Deze keer gaan we op zaterdag door tot 21:00 uur! We zorgen voor de lekkerste biologische hapjes en drankjes. Zo kun je tonnetje rond en verzadigd door speuren. Want nieuwe parels worden constant bijgevuld! Na 21.00 stopt de markt, maar gaan we door met lekkere deuntjes! Dus blijf lekker hangen.

De zondag is ook speciaal, want dan is het moederdag! Laten wij nou net van moeders houden. Ook van de jouwe. Dus die mag dan gratis naar binnen!

Tickets zijn €2 en te bemachtigen via www.kilokilovintage.nl Bij entree ontvang je een gratis custom made tote bag!

UNLIMITED WALK IN MET TICKET

We brengen:
🛍 free tote bag per kaartje
🏋️‍♀️ Vintage voor 2 cent per gram!
🕺🏼 Shoppen en dansen
🏆 Wedstrijd spijkerbroek hangen
🕹 Arcade Games
🐩 Kilo Kilo & friends market
⚖️ Endless Vintage, Restock All Day!
❤️ And much more!
📆 13 & 14 mei
2️⃣ € 2,- entree
🤠 Tijdstip: za 11:00 – 21:00, na 21.00 lekkere deuntjes; zo 11:00 – 17:00

Snoeiharde biertjes en blafharde metal!


Een dubbele set van de metalband Bloid, een avondje speciaalbier drinken en je nekspieren trainen. Let op! Vol = Vol!

HAL te koop? Na een woelige en ontregelende publiekscampagne waarin het einde van HAL 25 nabij leek, is het tijd voor een feestelijke ontlading: We zijn niet verkocht! Wij bouwen de komende jaren lekker door aan de mooiste broedplaats van Alkmaar en nodigen jou uit om mee te doen.Ondanks alle zelfgecreëerde geruchten zijn we springlevend en is HAL 25 nog steeds de fijnste plek in de stad voor artistieke reuring, experiment, jonge makers en mooie feesten. Dat zijn we voorlopig van plan te blijven en willen we vieren.Kom op 25 juni met ons eten, drinken, dansen en bouwen aan deze plek voor cultuurvreters, artistiek gespuis en levensgenieters.

BUITEN – onder de spanten: 16.00 – 22.00 (alle leeftijden)
BINNEN – club: 22.00 – 02.00 (18+)

PROGRAMMA
16.00 – 17.00: DEGROOT (Thomas de Groot)

17.00 – 18.00: DJ DNS

18.00 – 19.00: Miss Tahloulay May

19.00 – 19.30: Blaaskaak

19.30 – 20.00: YANK

20.00 – 21.00: Zena Rae

21.15 – 21.45: Blaaskaak

21.45 – 22.00: Performance Kitty Karma By Annica Muller

22.00 – 22.30: Knipog

22.45 – 01.30: DJ DEXTER/ Il Disco

TICKETS
– Schreeuwende Meeuwen €2,50 (UITVERKOCHT)
– Voorverkoopie (incl. club) €12,50
– Losse clubticket €10
– Jonge mensies (13 t/m 17 jaar) €7,25
– Zeer jonge mensies (0 t/m 12 jaar) vrij entree

Tickets te koop via:  https://hal25.stager.nl/web/tickets/111191951

De live-act Never Been to Berlin neemt luisteraars mee op reis naar onbekend terrein. Dit zanger/producer-duo, bestaande uit Midnight Phone Carl (Sander Kaatee) en Goossie Dilligans (Goya Buitenhuis), maakt meeslepende engelstalige dancemuziek en tapt inspiratie uit allerlei genres.

Op hun debuutalbum ‘Aha-Erlebnis’ (2020) hoor je betoverende trance, opzwepende pop en ronduit beukende beats. Ondanks dat dit album in het begin van de pandemie werd uitgebracht, gaf Never been to Berlin diverse live shows op Grunnsonic, in EM2 als support van De Likt, Smudged en sloten ze De Hollander af op Grasnapolsky. In juli vliegen de mannen voor enkele shows in onder andere de Cross Club naar Praag en sluiten ze het seizoen af met shows op Nacht van de Kaap en de Museumnacht in Groningen. 

De EP ‘Junction’ die uitkomt in de lente van 2022 belooft introspectieve luisternummers maar ook tracks om helemaal op los te gaan tijdens liveshows. 

Never been to Berlin begint met spelen rond 21:00.

Na het optreden van Never been to Berlin zal Bart Buur AKA Buur de avond opluisteren, een DJ/Producer afkomstig uit Utrecht. Als een nieuw gezicht in de scene, wil hij zich onderscheiden door een positieve, zeer dansbare energie naar de dansvloer te brengen met zijn vrolijke, kleurrijke producties. Met een paar radio-optredens en kleine gigs onder zijn riem is Buur nog lang niet uitgespeeld.INFO EN TICKETS
Voorverkoop: €6,-
Deur: €7,50

PROGRAMMA
18:00 – deur open
21:00 – Never Been to Berlin

Een kunstige avond vol met (interactieve) muzikale improvisaties en diverse performatieve acts/ installaties. In de latere uurtjes kan er gedanst worden op een lekkere technoset!

DE MAACKERS bestaat uit Maja Brouwer (keys), Carmela Michailidis (dwarsfluit), August Vervuurt (drums) en Floor Dijkstra (vocals). Ze zitten in het eerste jaar van het Utrechts conservatorium en ze doen de opleiding musician 3.0. Ze houden zich veel bezig met improvisatie, ontwikkeling van hun muzikaliteit maar ook het algehele artiest zijn.

Improvisatie staat centraal deze avond, dus verwacht het onverwachte!

Ze zullen deze avond met twee beproefde methodes werken, kobranie en freeplay. Kobranie is een vorm van gedirigeerd improviseren. Door middel van bepaalde tekens kan een speler “aan” en “uit” worden gezet en kan ook worden bepaald of hij/zij bijvoorbeeld iets ritmisch of juist iets melodisch doet. Maar er is nog veel meer mogelijk. 😉 De andere, meer vrije vorm, is free play. Zonder kaders of een van te voren vastgestelde richting muziek maken. Waarbij de muzikanten goed naar elkaar luisteren en op elkaar anticiperen: écht samenspelen.

Een absurde feestavond vol kunst, performance, DJ en muziek, met als thema “Kunst als Sport” Join the team en voor je het zweet is die transpiratie omgezet in frisse inspiratie! Live kunst maken, art battle, rare fitness installatie, sportieve acts, brouw je energy drank, verzin een eigen sport. Niet lui op de bank maar lekker fit in de hal!

HOST
Gerben Hermanus

PROGRAMMA

19:30 uur: Sport & Kunst talk door The Visual Detective
19:35-22:00 uur: DJ seBB ( soul, funk en NL rariteiten)
19:45 -20:45 uur: Snelschrijf wedstrijd met de Nachtvlinder
20:30 uur: Workshop “Brouw je eigen energie drank”
21:00 – 01:00 uur: diverse performances en publieksparticipatie spelletjes
22:00: Weekmaker met sportieve liedjes
22:15 till late: DJ Zena-Rae (So Fresh & Danceable)
23:00 uur: Latino dance workshop met Anastasia
23:30 uur: Uitslag verkleedwedstrijd en prijsuitreiking v/d 10 mtr. Sportlife

Doorlopend programma:
– Menselijke Hamsterrad van Steven Hoes
– Mystery Man met Klankslang
– Flexibel tafeltennissen ( pingpongballetjes bij de bar verkrijgbaar)
– Het Valse Lucht Verzamelpunt
– Sportinstallatie en kunst van SLASH kunstwerkplaats
– Zelf sportattributen maken met huis- tuin- en keuken spullen.

Hoe flexibel kun je je op blijven stellen in een steeds veranderende omgeving? Een interdisciplinaire voorstelling met 4 dansers over onuitputtelijk aanpassingsvermogen.

Hoe flexibel kun je zijn in een steeds veranderende omgeving? In ‘Crossing Currents’ tonen makers Sanne Clifford (choreograaf en danser) en Talitha Schiffer (‘artitect’/beeldend kunstenaar) het contrast tussen de dynamische, maar ook kwetsbare kant van vier dansers en de veranderende landschappen van in elkaar passende objecten. Steeds weer wordt hen gevraagd: hoe ga je om met deze situatie? Beweeg je mee, of vecht je liever tegen het gewicht of de obstakels om je heen?


Credits
Concept: Sanne Clifford & Talitha Schiffer
Choreografie: Sanne Clifford
Decor/Parts concept: Talitha Schiffer
Dans: Sanne Clifford, Anastasia Kostner, Sandra Kramerova & Teresa Santos
Compositie/muziek: Jeske de Blauw
Artistieke coaching: Pia Meuthen
Licht: Ellen Knops
Productie: Sanne Clifford & Co, Talitha Schiffer
Fotografie: Rashel van der Schaaf

INFO EN TICKETS
Entree: €12,-

PROGRAMMA
18:00 deur open
20:30 – 21:30 Crossing Currents
21:00 – 1:00 DJ duo Manteuffel Metaphors

Het DJ duo Manteuffel Metaphors is ontstaan in 2015. In eerste instantie als een levend en bevriend Shazam apparaat, in tweede instantie omdat hun muziekstijl- en smaak naadloos op elkaar aansluit. Gemene deler in deze muzieksmaak is terug te herleiden aan hun voorliefde voor vinyl en soulfull Detroit techno, maar ook met warme housesounds komen zij perfect uit de voeten. Komt dat luisteren!

Crossing Currents is mede mogelijk gemaakt door NORMA Feniks Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Alkmaar Maakt Het!, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, BIM Projects en Stichting Sanne Clifford & Co.

http://www.sanneclifford.nl/
https://www.instagram.com/sanneclifford/
https://www.facebook.com/sannecliffordchoreography

https://talithaschiffer.com/
https://www.instagram.com/talithaschiffer/

TWENTYFIVE JAZZ is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 19 maart hebben we een geweldige band: The Sidewinders! Pure blue note Jazz in een klassieke quintet bezetting.

Souljazz. The Sidewinders uit Amsterdam en omstreken spelen niets liever en draaien de platen van hun helden grijs. Muziek uit begin jaren zestig, toen moderne jazz funky werd onder invloed van gospel, latin en boogaloo. Horace Silver, Lee Morgan, Hank Mobley en anderen maakten er naam mee op het beroemde Blue Note label. The Sidewinders spelen hun beste nummers en eigen nummers geïnspireerd op deze sound. In de klassieke kwintetbezetting van trompet, tenorsax en ritmesectie. 

De sensatie die souljazz vijftig jaar geleden teweegbracht, brengen The Sidewinders terug live op het podium. Straight, snappy en swingend. Ze speelden in clubs, café’s en strandtenten in Nederland, maar ook in Parijs en op Cuba. De groove zo strak als de broekspijpen. De solo’s even puntig als de schoenen!

Matthijs Willemsen: trompet
Eldert van Oosten: tenorsax

Bart van Os: (wurlitzer) piano

Marijn Mees: contrabas

Kees van Herk: drums

Support DJ’s:
– Stevo
– Jazz Juggler
– Il Disco

Check de Sidewinders website en Facebookpagina voor meer informatie, geluidsfragmenten en foto’s

www.sidewinders.nl
www.facebook.com/sidewindersNL

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

Een avond waarin we uit de korte termijn breken, een bezoek brengen aan het jaar 2050 en ons voornemen geen spijt te krijgen op ons sterfbed.

Merlijn Twaalfhoven, initiatiefnemer van de Toekomstverkiezing, neemt je mee op een zoektocht naar een rol van betekenis in de wereld van onze kleinkinderen. 

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart a.s. laten we de haastige beloften, de nauwe belangen en de mediahypes links liggen, en stellen we andere vragen.  We organiseren de Toekomstverkiezing. 

Hoe word je een goede voorouder? Wat heeft Alkmaar nodig om een goede plek te zijn voor toekomstige generaties? Hoe kunnen de goede dingen van plek waar we wonen de komende tien jaar verder groeien? En waar gaan we afscheid van nemen? 

Voor iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is. Wees erbij op deze avond. 

Merlijn Twaalfhoven initieert alternatieve verkiezingen

Toekomstverkiezing.nl

Dit kan niet anders dan een bijzonder spannende, broeierige avond worden. Laat je betoveren door optredens van de beste burlesque performers, ga los op vette DJ sets en drink de sjiekste cocktails.


Seduce and be seduced, it’s time to tease!

Performers:
Fae Fortune
Raluna Mystic Mariposa
Indi Love

Host van de avond: Creamy Roger

Burlesque workshop

Interesse in burlesque en stiekem altijd al zelf eens uit willen proberen? Grijp je kans en meld je dan aan voor de workshop van Fee Fortune. Maak op een speelse, laagdrempelige manier kennis met burlesque voor een onwaarschijnlijk lage prijs van 15€, inclusief entree voor het avond programma. De workshop is van 18.00 – 19.00.