De vierde editie van het psychedelic stoner rock festival FUZZ25: Hèt psychedelische stonerfestival waar je echt bij moet zijn. In een dampende, rockende, industriële hal zullen 5 gruizige bands het stof flink doen opblazen.

Fuzz, visuals en riffs in de inspirerende en energieke locatie van HAL25 Alkmaar. Wat wil je nog meer?


LINE UP

Cowboys & Aliens (Alternative rock, Stoner rock)
Sinds de oprichting staat: bezieling, intense rock ‘n’ roll, vervaarlijk grommend en klauwend, coolness als factor 10. Een hitsige locomotief die pas tot stilstand komt als het station al een eind voorbij is geraasd.

Bandcamp: https://cowboysandaliens.bandcamp.com/


Idealus Maximus (BE, Instrumental riff rock)

Instrumentale riff rock trio uit Gent, België. Gevormd in 2004 door Fanio (drums), Erik (gitaar) en Pablo (bas). Ze brachten in 2009 een eerste EP uit en speelden talloze shows.

In 2014 brachten ze in eigen beheer hun gelijknamige volledige album uit dat goed werd ontvangen. Veel geweldige shows volgden, waaronder Yellowstock en Roadkill, en deelden podia met hun grootste inspiratiebronnen zoals Karma To Burn en The Atomic Bitchwax.

Na een onderbreking van 6 jaar zijn ze nu terug en gewapend met een nieuw album vol riffs, dat begin 2022 verschijnt.

Bandcamp: https://idealusmaximus.bandcamp.com/

Gas Giant (NL, Stoner rock)

Stonerrock met 70’s en psychedelische invloeden. Voor liefhebbers van Black Sabbath, Kyuss, Fu Manchu en Radio Moscow. 

Heerlijke brute riffs tot je groen ziet.

Bandcamp: https://gasgiantband.bandcamp.com/releases

Gigatron2000 (NL, stoner metal)

Gigatron2000 is een trio uit Tilburg, Nederland. Gevormd in 2012, drie mannen op zoek naar stompin’ riffs en zware grooves begonnen met het creëren van facemelting instrumentale stoner metal.

Tot nu toe hebben ze twee albums uitgebracht, The Cosmic Desert Cruise in 2013 en The Witch of Neptune in 2020.

De band heeft op vele podia en festivals gestaan ​​en staat bekend om een ​​zeer energiek live optreden.

Gavran (NL, doom / sludge)

Gavran is een Rotterdams Doom/Sludge trio met Jamie Kobić (Drums/Vocalen), Freek van Rooyen (Gitaar) en Ritsaart Vetter (Bas). Met inspiratiebronnen uit de zwaarste hoeken van het genre is het geluid van de band loodzwaar, atmosferisch en zeer emotioneel. De debuutplaat “Still Unavailing” is uitgekomen op 20 Maart 2020 en genomineerd voor Rotterdams album van het jaar.

Programma

18:00 Deuren open
19:30 – 20:00 GAS GIANT
20:25 – 20:55 GAVRAN
21:20 – 22:00 IDEALUS MAXIMUS
22:25 – 23:10 GIGATRON2000

23:35 – 00:20 COWBOYS AND ALIENS

FUZZ 25 is terug! Hét psychedelic stonerrockfestival van Alkmaar. EN goed nieuws: je mag weer helemaal losgaan zonder dat je verplicht op je plek moet blijven zitten. DUS: kom dansen, genieten, rocken en fuzzen als nooit tevoren!

We hebben 5 dikke bands gescoord: maak je klaar voorrr THE MACHINE, SUPERSONIC BLUES, STONE GOLEM & LOWMAD!

LINE-UP:

19:30 – 20:10 LowMad (Be)

Zuiderburen LowMad trappen de derde editie van FUZZ25 af. LowMad wil geen oog en oorkleppen opzetten dus dan doen wij dat ook niet. Ok een klein beetje dan: reken op een dikke, energieke show rijk aan stoner, metal, punk, sludge, riffs en doom.
https://lowmad.bandcamp.com/

20:35 – 21:15 Stone Golem

Stone Golem is een verhaal gedreven spacerock band uit Dordrecht/Rotterdam/Gent. De band onderscheidt zich door de unieke combinatie van rauwe, laag gestemde stonerrock en metal riffs, meerstemmige zanglijnen en progressieve, atmosferische muzikale landschappen. Een episch, intergalactisch verhaal loopt als een rode draad door de nummers van Stone Golem. Dit verhaal is terug te vinden in de teksten, muziek en artwork van Stone Golem’s full-length albums “The Universe of…” (2012) en de pas uitgebrachte “In the Shadow of a Titan” (2019).

http://www.facebook.com/Stonegolemnl/

http://www.youtube.com/stonegolemtv

http://stonegolem.bandcamp.com/


21:40 – 22:20 Supersonic Blues

Drie vrienden die zware, fuzzed-out, psyched-up, op blues gebaseerde rock n’ soul blazen. SUPERSONIC BLUES, bekenden van de ruige Haagse underground scene laten je wanen in een dystopische boogie. Voor fans van: Cream, Blue Cheer, Taste, Grand Funk,

Sabbat en de Hendrix Experience.

https://supersonicblues.bandcamp.com/
Roadburn 2018 set

22:50 – 23:40 The Machine

Driedelige ‘rock’ ensemble, noise makers, pioniers. Op dit moment werken ze aan hun zevende album R.O.C.K.

https://linktr.ee/themachinenl

Toe aan een flinke bak stoner, doom, psychedelic én wat gekkigheid?! FUZZ 25 is hét psychedelisch rockfestival in het dampende HAL 25.

PROGRAMMA

15:00 – inloop op het HAL-terras, incl. eten & entertainment
19:00 – Start FUZZ-show in HAL 25

LINE-UP


Bismut

Ze omschrijven zich als: ‘heavy instrumental progressive psych uit Nijmegen’. Ze hebben een gloednieuwe plaat uitgebracht: Retrocausality.

Chief of Smoke

‘Echte authentieke stoner met een doom- randje’. Volg ze op Bandcamp.

Black Liver

Lokale helden Black Liver spelen ‘stoner/sludge’ met een punk vibe, geïnspireerd door bands als Orange Goblin, Black Label Society en Kyuss.

“Met ons debuutalbum in de steigers kijken we ernaar uit om Alkmaar op stelten te zetten met onze uptempo zware riffs en een hoop geschreeuw.”