Hoe flexibel kun je je op blijven stellen in een steeds veranderende omgeving? Een interdisciplinaire voorstelling met 4 dansers over onuitputtelijk aanpassingsvermogen.

Hoe flexibel kun je zijn in een steeds veranderende omgeving? In ‘Crossing Currents’ tonen makers Sanne Clifford (choreograaf en danser) en Talitha Schiffer (‘artitect’/beeldend kunstenaar) het contrast tussen de dynamische, maar ook kwetsbare kant van vier dansers en de veranderende landschappen van in elkaar passende objecten. Steeds weer wordt hen gevraagd: hoe ga je om met deze situatie? Beweeg je mee, of vecht je liever tegen het gewicht of de obstakels om je heen?


Credits
Concept: Sanne Clifford & Talitha Schiffer
Choreografie: Sanne Clifford
Decor/Parts concept: Talitha Schiffer
Dans: Sanne Clifford, Anastasia Kostner, Sandra Kramerova & Teresa Santos
Compositie/muziek: Jeske de Blauw
Artistieke coaching: Pia Meuthen
Licht: Ellen Knops
Productie: Sanne Clifford & Co, Talitha Schiffer
Fotografie: Rashel van der Schaaf

INFO EN TICKETS
Entree: €12,-

PROGRAMMA
18:00 deur open
20:30 – 21:30 Crossing Currents
21:00 – 1:00 DJ duo Manteuffel Metaphors

Het DJ duo Manteuffel Metaphors is ontstaan in 2015. In eerste instantie als een levend en bevriend Shazam apparaat, in tweede instantie omdat hun muziekstijl- en smaak naadloos op elkaar aansluit. Gemene deler in deze muzieksmaak is terug te herleiden aan hun voorliefde voor vinyl en soulfull Detroit techno, maar ook met warme housesounds komen zij perfect uit de voeten. Komt dat luisteren!

Crossing Currents is mede mogelijk gemaakt door NORMA Feniks Fonds, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Alkmaar Maakt Het!, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, BIM Projects en Stichting Sanne Clifford & Co.

http://www.sanneclifford.nl/
https://www.instagram.com/sanneclifford/
https://www.facebook.com/sannecliffordchoreography

https://talithaschiffer.com/
https://www.instagram.com/talithaschiffer/

Drie kunstdisciplines ontmoeten elkaar in de creatieve ruimte van het HAL-terrein.

Met muziek van Wendy Boots, choreografie en dans van Sanne Clifford, dansers Sandra Kramerova, Anastasia Kostner en Teresa Santos en kunst van Talitha Schiffer ontstaat er ter plekke een machtig interessante performance op het HAL-terras. Ondertussen wordt het publiek uitgenodigd mee te doen.

Het resultaat? Strijk neer op het terras en ervaar het zelf!

Vanaf 14:00 uur is er werk in uitvoering, met om 15:00 uur & 16:30 uur een performance.

IRMA

Nepnieuws wordt ons om de oren gegooid. Gebarentolken worden BN’ers, singles gaan op date via ZOOM. IRMA is een muzikale dansperformance over de veranderende vormen van communicatie en taal in onze moderne (pandemische) wereld. Gewapend met tapschoenen, synthesizer, saxofoon, stemmen, handen en lichaam, verkennen twee performers de grenzen van communicatie en gaan zij op zoek naar een taal die iedereen en niemand spreekt tegelijk.

IRMA is snel en soms sensueel. IRMA vertelt de waarheid en dan weer een leugen. IRMA vertraagt, versnelt, haalt in, loopt vast en verbreekt de connectie.

De voorstelling IRMA van Tappin-It Collective won de Publieksprijs van Delft Fringe Festival 2021.

Lengte: 35 minuten
Genre: dans, muziektheater, performance
Performers: Doortje Peters en Robin Lie
Eindregie: Michael Helmerhorst Foto is gemaakt door Thalia Aboutaleb

Tappin-It Collective

Tappin-It Collective is een dansgezelschap uit Amsterdam bestaande uit Doortje Peters, Robin Lie en Marnix Lenselink. Sinds de oprichting in 2015 maakten zij de voorstellingen NOSTALGIA!, Frankie Wants to Play, LOCO! en VOETEN!. Hiermee speelden ze onder andere op Delft Fringe, Hongerige Wolf en TapasTheater Amsterdam. Ook werkten zij samen in verschillende muziek-, film- en performance-projecten. Met rhythm tapdance als hoofddiscipline maken ze korte theatervoorstellingen. Ze zoeken met hun korte, theatrale voorstellingen de grensgebieden op tussen beweging, ritme, humor en beeldende poëzie.