Het houdt niet op, al die Herrie!

Snoeiharde deuntjes van:

  • Diaroe (DE)
  • Kaasschaafpartygrind
  • Bloid
  • Rages of Sin
  • Serotonia

Tussen de bands door semi toegankelijke muziek.

Deuren open vanaf 19:00
Om 00.00 gooien we iedereen weer naar buiten

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

PROGRAMMA

Volgtttttt!
Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

TICKETS
Komen binnenkort online

JAZZ 25 is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 16 april presenteren we de tweede editie van deze serie met weer een geweldige band: PDC+! Eigenzinnige Jazz met een belangrijke plek voor vocaliste Yvonne Mandigers.

Pete’s Deconstruction Company is weer te beleven! Het kwintet van drummer Peter van Raamsdonk, saxofonist Frank Stolwijk, bassist Teake Ettema, gitarist Ton Mulders en vocaliste Yvonne Mandigers is back on track. Deze vijf musici zorgen voor eigenwijze vertolkingen van onbekend jazzrepertoire en vooral ook eigen composities.

Het project PDC+ is een initiatief wat ontstaan is tijdens de Schoorlse kunsten. Aan PDC wordt de onnavolgbare klarinettist en basklarinettist Michel Duijves toegevoegd. Dit zorgt voor een bijzondere toevoeging aan de eigenzinnige klank van PDC. De muziek is van gitarist Ton mulders en bassist Teake Ettema, én van Yvonne Mandigers! Verrassende composities die de typische PDC aanpak krijgen, maar nu verrijkt met de bijzondere sound van Michel Duijves. Beleef deze live Jazz eens op een nieuwe, bijzondere muziekplek in Alkmaar!

Yvonne Mandigers: vocals
Frank Stolwijk: tenor- en sopraansax

Michel Duijves: klarinet en basklarinet

Ton Mulders: gitaar

Teake Ettema: contrabas

Peter van Raamsdonk: drums

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

De live-act Never Been to Berlin neemt luisteraars mee op reis naar onbekend terrein. Dit zanger/producer-duo, bestaande uit Midnight Phone Carl (Sander Kaatee) en Goossie Dilligans (Goya Buitenhuis), maakt meeslepende engelstalige dancemuziek en tapt inspiratie uit allerlei genres.

Op hun debuutalbum ‘Aha-Erlebnis’ (2020) hoor je betoverende trance, opzwepende pop en ronduit beukende beats. Ondanks dat dit album in het begin van de pandemie werd uitgebracht, gaf Never been to Berlin diverse live shows op Grunnsonic, in EM2 als support van De Likt, Smudged en sloten ze De Hollander af op Grasnapolsky. In juli vliegen de mannen voor enkele shows in onder andere de Cross Club naar Praag en sluiten ze het seizoen af met shows op Nacht van de Kaap en de Museumnacht in Groningen. 

De EP ‘Junction’ die uitkomt in de lente van 2022 belooft introspectieve luisternummers maar ook tracks om helemaal op los te gaan tijdens liveshows. 

Never been to Berlin begint met spelen rond 21:00.

Na het optreden van Never been to Berlin zal Bart Buur AKA Buur de avond opluisteren, een DJ/Producer afkomstig uit Utrecht. Als een nieuw gezicht in de scene, wil hij zich onderscheiden door een positieve, zeer dansbare energie naar de dansvloer te brengen met zijn vrolijke, kleurrijke producties. Met een paar radio-optredens en kleine gigs onder zijn riem is Buur nog lang niet uitgespeeld.INFO EN TICKETS
Voorverkoop: €6,-
Deur: €7,50

PROGRAMMA
18:00 – deur open
21:00 – Never Been to Berlin

Een kunstige avond vol met (interactieve) muzikale improvisaties en diverse performatieve acts/ installaties. In de latere uurtjes kan er gedanst worden op een lekkere technoset!

DE MAACKERS bestaat uit Maja Brouwer (keys), Carmela Michailidis (dwarsfluit), August Vervuurt (drums) en Floor Dijkstra (vocals). Ze zitten in het eerste jaar van het Utrechts conservatorium en ze doen de opleiding musician 3.0. Ze houden zich veel bezig met improvisatie, ontwikkeling van hun muzikaliteit maar ook het algehele artiest zijn.

Improvisatie staat centraal deze avond, dus verwacht het onverwachte!

Ze zullen deze avond met twee beproefde methodes werken, kobranie en freeplay. Kobranie is een vorm van gedirigeerd improviseren. Door middel van bepaalde tekens kan een speler “aan” en “uit” worden gezet en kan ook worden bepaald of hij/zij bijvoorbeeld iets ritmisch of juist iets melodisch doet. Maar er is nog veel meer mogelijk. 😉 De andere, meer vrije vorm, is free play. Zonder kaders of een van te voren vastgestelde richting muziek maken. Waarbij de muzikanten goed naar elkaar luisteren en op elkaar anticiperen: écht samenspelen.

Cassandra speelt haar nieuwe show FRACTALNOIA. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen & nieuwe synthesizers!

Cassandra Onck (1993) is hard op weg om neurowetenschapper te worden, totdat de liefde voor muziek haar naar het conservatorium van Arnhem lokt. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news. 

Na een jeugd in een christelijke omgeving waar er meer antwoorden dan vragen zijn, gaat Cassandra zoeken naar een nieuw houvast. 
Ze luistert naar wetenschappers, boeddhisten, Kanye West, flat-earthers, Jehova’s getuigen, premier Rutte en allemaal vertellen ze andere verhalen over de wereld.  Hoe bepaal je wat waar is? Waar geloof je in? 

Tijdens FRACTALNOIA neemt ze je mee full cycle: van het verliezen van je evenwicht tot het vinden van nieuwe grond. Geïnspireerd door artiesten als Woodkid, James Blake, Sevdaliza, S10 en Fresku brengt ze samen met een elektronische band haar zoektocht tot leven. Haar scherpe Nederlandstalige teksten een wapen tegen struisvogelpolitiek. FRACTALNOIA is de wake-up call waarvan je niet wist dat je hem nodig had.

Cassandra begint met spelen rond 21:30.

Herr Alt is ook van de partij om een dikke DJ set te draaien. Beetje elektronisch, beetje alternatief. Komt allen!

Op zaterdag 23 april trekt kunstcollectief Klokpack6ix naar Hal25 om het HAL Cafe te vullen met luide trapbeats, zwoele electro-pop, felle kleuren, leuke mensen en mooie kleren. Alles zelfgemaakt. Alles in stukjes. 

Wees erbij!

De vierde editie van het psychedelic stoner rock festival FUZZ25: Hèt psychedelische stonerfestival waar je echt bij moet zijn. In een dampende, rockende, industriële hal zullen 5 gruizige bands het stof flink doen opblazen.

Fuzz, visuals en riffs in de inspirerende en energieke locatie van HAL25 Alkmaar. Wat wil je nog meer?


LINE UP

Cowboys & Aliens (Alternative rock, Stoner rock)
Sinds de oprichting staat: bezieling, intense rock ‘n’ roll, vervaarlijk grommend en klauwend, coolness als factor 10. Een hitsige locomotief die pas tot stilstand komt als het station al een eind voorbij is geraasd.

Bandcamp: https://cowboysandaliens.bandcamp.com/


Idealus Maximus (BE, Instrumental riff rock)

Instrumentale riff rock trio uit Gent, België. Gevormd in 2004 door Fanio (drums), Erik (gitaar) en Pablo (bas). Ze brachten in 2009 een eerste EP uit en speelden talloze shows.

In 2014 brachten ze in eigen beheer hun gelijknamige volledige album uit dat goed werd ontvangen. Veel geweldige shows volgden, waaronder Yellowstock en Roadkill, en deelden podia met hun grootste inspiratiebronnen zoals Karma To Burn en The Atomic Bitchwax.

Na een onderbreking van 6 jaar zijn ze nu terug en gewapend met een nieuw album vol riffs, dat begin 2022 verschijnt.

Bandcamp: https://idealusmaximus.bandcamp.com/

Gas Giant (NL, Stoner rock)

Stonerrock met 70’s en psychedelische invloeden. Voor liefhebbers van Black Sabbath, Kyuss, Fu Manchu en Radio Moscow. 

Heerlijke brute riffs tot je groen ziet.

Bandcamp: https://gasgiantband.bandcamp.com/releases

Gigatron2000 (NL, stoner metal)

Gigatron2000 is een trio uit Tilburg, Nederland. Gevormd in 2012, drie mannen op zoek naar stompin’ riffs en zware grooves begonnen met het creëren van facemelting instrumentale stoner metal.

Tot nu toe hebben ze twee albums uitgebracht, The Cosmic Desert Cruise in 2013 en The Witch of Neptune in 2020.

De band heeft op vele podia en festivals gestaan ​​en staat bekend om een ​​zeer energiek live optreden.

Gavran (NL, doom / sludge)

Gavran is een Rotterdams Doom/Sludge trio met Jamie Kobić (Drums/Vocalen), Freek van Rooyen (Gitaar) en Ritsaart Vetter (Bas). Met inspiratiebronnen uit de zwaarste hoeken van het genre is het geluid van de band loodzwaar, atmosferisch en zeer emotioneel. De debuutplaat “Still Unavailing” is uitgekomen op 20 Maart 2020 en genomineerd voor Rotterdams album van het jaar.

Programma

18:00 Deuren open
19:30 – 20:00 GAS GIANT
20:25 – 20:55 GAVRAN
21:20 – 22:00 IDEALUS MAXIMUS
22:25 – 23:10 GIGATRON2000

23:35 – 00:20 COWBOYS AND ALIENS

TWENTYFIVE JAZZ is een nieuw initiatief van HAL 25 en SBS Jazz; live jazzmuziek in een club setting in het café van HAL 25! Denk aan de sfeer van Jazzclubs in de jaren ’50 en ’60, spannende live jazz in een clubsfeer… Muziek op het scherpst van de snede, waarbij de live muziek omlijst wordt met DJ’s die hun guilty pleasure uitleven: pure Jazz draaien!

Op zaterdag 19 maart hebben we een geweldige band: The Sidewinders! Pure blue note Jazz in een klassieke quintet bezetting.

Souljazz. The Sidewinders uit Amsterdam en omstreken spelen niets liever en draaien de platen van hun helden grijs. Muziek uit begin jaren zestig, toen moderne jazz funky werd onder invloed van gospel, latin en boogaloo. Horace Silver, Lee Morgan, Hank Mobley en anderen maakten er naam mee op het beroemde Blue Note label. The Sidewinders spelen hun beste nummers en eigen nummers geïnspireerd op deze sound. In de klassieke kwintetbezetting van trompet, tenorsax en ritmesectie. 

De sensatie die souljazz vijftig jaar geleden teweegbracht, brengen The Sidewinders terug live op het podium. Straight, snappy en swingend. Ze speelden in clubs, café’s en strandtenten in Nederland, maar ook in Parijs en op Cuba. De groove zo strak als de broekspijpen. De solo’s even puntig als de schoenen!

Matthijs Willemsen: trompet
Eldert van Oosten: tenorsax

Bart van Os: (wurlitzer) piano

Marijn Mees: contrabas

Kees van Herk: drums

Support DJ’s:
– Stevo
– Jazz Juggler
– Il Disco

Check de Sidewinders website en Facebookpagina voor meer informatie, geluidsfragmenten en foto’s

www.sidewinders.nl
www.facebook.com/sidewindersNL

Programma

Deuren open: 18.00
Aanvang live muziek: 20.30

HAL 25 en Shamba Lion presenteren: King’s Night Session.

De Amsterdamse reggae crew Shamba Lion zal Alkmaar op zijn grondvesten laten schudden, ze komen met het volledige Shamba Lion Soundsystem!

Deze “Shamba wall of sound” met handgemaakte, zware bas speakers brengt reuring in de Alkmaarse jungle van de meest alternatieve plek van de regio: HAL 25.

Als het weer het toelaat staat het soundsystem buiten! Geen rookruimte nodig, iedereen op de dansvloer.

Naast de Shamba familie hebben we een aantal andere getalenteerde muzikanten en DJ’s uitnodigd, waarvan we de namen binnnekort bekend zullen maken.

We houden het graag zo toegankelijk mogelijk, de ticketprijs is slechts 7,50. Maar let op, er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij..

One love!

Dynamisch duo ‘Mudfat’ neemt je 6,5 uur lang mee op een eclectische reis langs alle uithoeken van het muzikale landschap. Ze draaien niets dan moddervette tunes en gaan van groovy funk hits tot diepe soul krakers, gure house kletsers en klassieke oorwurmen.

Daarnaast natuurlijk onze ijskoude bieren en fabuleuze bio snacks om de inwendige mens te versterken. 

On-ge-kend. Zeg ut voort en wees daar!

TIJDEN & ENTREE

  • Van 18.00 – 21.00 met terrasbeats
  • Van 22.00 – 01.00 in clubsetting binnen. Entree = €5 aan de deur.

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN DEZE AVOND?

Knal het weekend in met de enigste echte eigenste afterparty van Volle Vaart: een unieke expositie van jonge kunstenaars in de Grote Kerk van Alkmaar. 

Verwen je oren met puike deuntjes van DJ Stefnitz, waag een dansje met een loslopende kunstenaar of kom voor onze lekkere natjes en droogjes.

DJ Stefnitz in the mix

Fotoheld: Keith Montgomery