Gooi je haren los, tijd voor een flinke bak HERRIE! Kan het wat zachter?! Natuurlijk niet!

LINE – UP:

Within Destruction – Aggressive Slamming Death – SI
Signs of the Swarm – Slamming Deathcore – USA
Mental Cruelty – Slamming Death – DE
CLITEATER (Official) – Rock’n Roll Grindcore – NL
Bodysnatcher – Deathcore – USA
The Modern Age Slavery – Deathmetal – IT
From Sorrow To Serenity – Metal – SCO
Defamed – Deathcore – IT
HURAKAN – Slamming Death – FR
Sleep Waker – Dark Hardcore – USA
Splinterbomb – Groovy Thrashmetal – NL
Gassed Up – Hardcore Metal – UK
Throwing Bricks – Sludge Blackmetal – NL

Meer bands worden toegevoegd, dus stay tuned…

TIJDEN & TICKETS

Vrijdag 24 september
17:00 – 00:00
Koop een Vrijdagticket

Zaterdag 25 september
15:30 – 00:00
Koop een Zaterdagticket

Vrijdag én zaterdag
Koop een Combi Ticket


LET OP: Had je al een kaartje voor de show van 21 nov. 2020? Dan is deze ticket automatisch geldig voor zaterdag 25 sep. 2021.

Zaterdag 17 april, 16:00 en 20:00 uur.

Zangeres Milou Mignon maakt liedjes als eigentijdse muziekdoosjes geïnspireerd op Spinvis, Edith Piaf en Oost-Europese sprookjes. Samen met muzikanten Jelle Visser (toetsen), Kevin van Moorsel (gitaar/bas) en Juen Schütt speelt ze eigen nummers van haar komende album Onder de sterren (2021) en Stadskoraal (2020).

Stadskoraal

Het album Stadskoraal creëerde Milou toen ze een lente lang verbleef in het Creatorium van HAL 25. Milou en haar muziek voelen zich hier dan ook als vissen in het water.

Twee jaar lang sleutelde componist en contrabassist Benjamin de Boer aan zijn debuutalbum, The Promise. De muziek voor dit album schreef hij tijdens zijn master aan Codarts, waar hij lessen jazzcomposities, klassiek contrabas en jazz-zang volgde. Hij schreef een muzikale voorstelling waarin hij zijn klassieke vaardigheden als contrabassist kwijt kon, maar ook zijn liefde voor pop en rock.

The Promise

Het resultaat is een overdonderende muzikale reis die zich over de meest uiteenlopende muzikale landschappen heen strekt. Werkelijk alles komt voorbij: van bonzende 808-baslijnen tot abstracte klassieke klanken en verstilde solowerken voor contrabas en zang.

De verschillende delen van het album beelden samen een persoonlijke reis uit: een zoektocht naar creativiteit. In een wereld waarin de succesverhalen van de een en de verwachtingen van de ander je om de oren vliegen is het soms makkelijk om dat kleine, lieve, creatieve stukje van jezelf kwijt te raken. Hoe verdwaald ben je als je dat verliest? Hoe vind je jezelf weer terug? In The Promise wordt deze zoektocht muzikaal uit de doeken gedaan en behandeld in zeven verassende en diverse composities.

Tijden

Kom op 19 maart luisteren naar de muziek van Benjamin, live in De PEESHOW. Er zijn twee concerten om 19:00 en 21:00 uur.

Spelers

Daniel Lee – Viool

Jascha Bourdon – Cello

Sophie Schreurs – Klarinet

Ovidi Marti Garasa – Saxofoon

Cem Karayalçin – Gitaar

Benjamin de Boer – Contrabas en zang

Agata Kruszewska – Percussie en drums

Foto: Julia Bo Heijnen

Om 16:00 en 20:00 uur live in de PEESHOW: Collectief Explosief!

Na drie jaar bloed, zweet en tranen presenteert deze zeskoppige band de vinylplaat ‘To The End Of The World’. Een album vol gloednieuwe nummers, vervreemdende intermezzo’s en verhalende soundscapes.

Collectief Explosief

De band Collectief Explosief uit Amsterdam en Alkmaar serveert een mix van moderne jazz en vintage pop. Maar als je wat dieper in het glaasje kijkt, voel je de rauwe soul en jungle exotica-invloeden steeds heftiger opborrelen. Laat je meeslepen door deze theatrale en aanstekelijke muziekescapade, waarin een melancholisch verlangen naar andere tijden doorschemert. Met blazers, gitaar, contrabas, drums en een expressieve frontvrouw doen ze een poging de toeschouwer over het randje van de wereld te duwen met hun gelijknamige show ‘To The End of The World’.

Nieuwsgierig?

Check Collectief Explosief op:

Spotify, Instagram, Facebook en YouTube!

Live in het PEESHOW Theater, 12 december om 16:00 & 20:00 uur: muziekquartet Brewed!

Op 8 oktober gaf de band al een voorproefje tijdens Vrijstaat Festival in HAL 25. Nu keren ze terug in de PEESHOW met de release van de EP: ‘But Then The Moon Turned Red‘.

Over Brewed

Brewed is een klassiek cross-over ensemble. Muzikale diversiteit en ogenschijnlijk onmogelijke combinaties is waar dit gezelschap van houdt.

Het ensemble bestaat uit Daniel Lee op viool, Cem Karayalcin op gitaar, Benjamin de Boer op contrabas en Agata Kruszewka op percussie. Samen verbinden ze het klassieke genre met lichte muziek en hebben ze een repertoire opgebouwd waarin zowel Bach als Radiohead zijn opgenomen.

But Then The Moon Turned Red

Afgelopen jaar heeft Brewed een EP opgenomen waarop eigen folknummers en werken van de 16e-eeuwse componist John Dowland zijn opgenomen. De EP reflecteert op momenten waarin het leven anders loopt dan gepland. Al in de 16e eeuw trok men de conclusie dat dit soort momenten soms lastig kunnen zijn. Brewed haakt hierop in: van dergelijke tijden kun je maar beter gewoon het beste maken.

Voor de nieuwsgierige luisteraar

Vlak vóór het optreden op 12 december geeft de band op 11 december een voorproefje van hun muziek op Radio 4 in de uitzending om 17:20 uur.

Wil je direct al meer weten over de groep? Neem dan een kijkje op de website www.brewedmusic.nl.

Toe aan een flinke bak stoner, doom, psychedelic én wat gekkigheid?! FUZZ 25 is hét psychedelisch rockfestival in het dampende HAL 25. Geniet van twee liveshows, vanuit je Dixi in de PEESHOW en laat de muziek volledig tot je doordringen.

Door de huidige maatregelen is de avond ingedeeld in 3 tijdssloten, per tijdsslot zijn er 30 tickets te koop. Dit is inclusief een kleine verrassing. 

LINE UP

18:45 – 20:20 Bismut / Chief of Smoke

20:45 – 22:20 Bismut / Chief of Smoke

22:45 – 00:20 Bismut / Black Liver


Bismut

Ze omschrijven zich als: ‘heavy instrumental progressive psych uit Nijmegen’. Ze hebben een gloednieuwe plaat uitgebracht: Retrocausality.

Chief of Smoke

‘Echte authentieke stoner met een doom- randje’. Volg ze op Bandcamp.

Black Liver

Lokale helden Black Liver spelen ‘stoner/sludge’ met een punk vibe, geïnspireerd door bands als Orange Goblin, Black Label Society en Kyuss.

“Met ons debuutalbum in de steigers kijken we ernaar uit om Alkmaar op stelten te zetten met onze uptempo zware riffs en een hoop geschreeuw.”

Hallywood 25 is TERUG met iedere maand een bruisende LIVE uitgaansavond in HAL 25! We nemen je in levende lijve mee in ons bijzondere, coronaproof ronddraaiende theater: de PEESHOW. Laat je verrassen! Hallywood 25 is een podium voor startende makers, maar ook een ideaal avondje uit in coronatijd. Ontdek nieuwe muziek, dans, theater, film, spoken word en nog zoveel meer.

PROGRAMMA

Stap je eigen ruimte binnen en geniet van een bijzonder optreden in het ronddraaiende theater! Welk hokje kies jij?
Er wordt twee keer gespeeld tijdens de Hallywood 25 première, om 19:00 uur en om 21:30 uur.

TICKETS

Tickets zijn vanaf nu te koop in onze ticketshop! Let op, er is beperkt plek. Wacht niet te lang!

Benieuwd naar het vorige seizoen van Hallywood 25? Check: https://hallywood25.nl/

KAN HET WAT ZACHTER?! Nee! HERRIE is terug voor een vuige line-up aan metalartiesten. Schud die haren los, schreeuw het uit! Maar blijf zitten.

LINE-UP

Stillbirth – Brutal Surfing Deathmetal
Rectal Smegma – Porn Party Gore Grind
VIRVUM – Technical Deathmetal
Brutal Sphincter – Poolitical Goregrind
Carnifloor Brutal Slamming Deathmetal
Dystopia – Doom infused Blackmetal
None Shall Fall – Hardcore Metal
ZALM – Eenmans Grindelectropunk Orkest
Tragacanth – Melodic Black/ Deathmetal
 

Herrie wordt mede mogelijk gemaakt door Shitstorm, Raptor Events, Baskerville Tattoo, Thebigeasy en The Scrapyard