Meerrrrrr informatie volgt snellllllll

HERRIE in de Scrapyard! Maar dan net even anders!


Obscuur, dromerig en slepende blackmetal, maar dan (semi) akoestisch! Laat je mee slepen met een avond waar in plaats van de bands, alleen de zangers een solo show weg geven. Combineer dit met de pittige Scrapyard biertjes en je hebt een heerlijk meeslepende avond uit.

GRIFT (SWE)https://griftofficial.bandcamp.com/
Het Zweedse folk project van Erik Gärdefors timmert al heel wat jaren aan de weg en presenteert in September zijn nieuwste album “Dolt Land”. De eerste platen van Grift zijn nog in de black metal hoek te categoriseren, maar sinds een paar jaar is Erik zich volledig gaan richten op diepe akoestische muziek die hij zelf ‘Forest Folk’ noemt. Prachtige gitaarmelodieën, Zweedse teksten en filmbeelden uit zijn geboortestreek Kinnekulle maken een concert van Grift tot een dromerige trip door de Scandinavische bossen. Afgelopen april nog in een bomvolle 013 tijdens Roadburn.

ISKANDR (NL)https://iskandr.bandcamp.com/
Evenals Grift heeft Iskandr de laatste jaren een transitie gemaakt van heidense black metal naar spaced out folk doom. Het nieuwste wapenfeit “Spiritus Sylvestris” wordt eveneens in September uitgebracht in een reeks verschillende concerten in verschillende vormen gepresenteerd. Voor deze avond heeft Iskandr een speciale (semi) akoestische bewerking gemaakt van de nummers die samen met filmbeelden van hooggebergtes een psychedelisch tafereel oproepen. Fans van bijvoorbeeld Dead Can Dance, :Of the Wand and the Moon: en This Mortal Coil zullen deze avond niet willen missen.

19:00 – Deuren open
20:00 – Iskandr
21:00 – Grift

Presale: €11,00
Deurr: €13,00

Rave is all you need, maarrrr! uitverkocht!

ALLES IS DUUR! Dat klopt! Daar gaan we wat aan doen!

Leuke dingen in het leven beginnen al aardig onbetaalbaar te worden, voor een festivalbezoek moet je al bijna een hypotheek afsluiten. Daarom organiseren we iets betaalbaars voor iedereen! Een micro festival avond met muziek, kunst, cultuur, malligheid en vibes!

Op zaterdag 16 september vieren we in HAL 25 Alkmaar het RECESTIVAL!

Met in de mix, 60’s surfrockband de Steamsurfers, Beats en hiphop van Roxmana + special guests, dansbare rockers Krappe Sokken, moshbare punk met Counter-Sound en de groovende beuk techno van Dopå. Combineer deze cocktail met lokale kunst, cultuur en natuurlijk een drankje en je hebt een festival ervaring in een avondje stappen! Meer info is onderweg!

Tickets? Kost weer geld zeker?
Jazekerrrr! Maar hoeveel? Dat bepaal je zelf!
Er is keuze uit 4 verschillende tickets, geef uit wat je uit kan geven.

De opties:
2,50 – Budget Ticket (Een ticket! Maar dan goedkoop!)
5,00 – Regular Ticket (Een ticket!)
7,50 – Support Ticket (Deze tickets zorgen ervoor dat budget tickets mogelijk zijn)
10,00 – Ik kan het missen Ticket (Deze tickets zorgen dat we dit vaker kunnen doen)

Time-table:

18:30 – deuren open
19:30 – Steamsurfers
20:30 – Roxmana
21:00 – ???
21:30 – Krappe Sokken
22:15 – ???
22:45 – Counter-Sound
23:30 – Dopå

Tot zaterdag 16 september!

Het Recestival wordt mede mogelijk gemaakt door: KBC Fonds, Herrie, The Scrapyard, De Behangfabriek, Raptor events, Shitstorm, MANA en HAL 25.

Na het woeste worstel geweld van de Pro Wrestling Hollland show beuken we nog even wat lekkere plaatjes erin op de Zolder! Match of the night tussen DEGROOT en Il Disco! Heb je al een ticket voor PWH? Dan kan je gratis deze afterparty bijwonen!

Anders is een ticket aan de deur te scoren voor 5 euro!

🔥 Meer HERRIE in de Scrapyard! 🔥

Tijd voor een snoeiharde berg thrashmetal in combinatie met beukende metalcore! Donderdag 27 juli gaat het weer los in de bierhoek van HAL 25! Twee blafharde bands uit de regio in combinatie met brute biertjes, op het podium staan niemand minder dan:

19:45 – 20:30 // Serotonia // Beukende Metalcore

21:15 – 22:00 // Chaos Unleashed // Snoeiharde Thrashmetal

Voor de tickets proberen we eens wat nieuws! We bieden de mogelijkheid om een verschillende tickets aan te schaffen!

Het gekochte ticket heeft geen verschil in de ervaring van de avond, maar alleen in je portemonnee, ook wel eens leuk.

De opties:

  • € 3,33 – Budget ticket, meer geld voor een versnapering!
  • € 6,66 – Regulier ticket, niks nieuws!
  • € 9,99 – Support ticket, je support wordt in aankomende Herrie events gepompt!

Tot dan! 🔥

MEER HERRIE?! -> www.wateenherrie.nl

Museumnacht Alkmaar keert terug!
“een bruisende nacht vol kunst, muziek en entertainment”

Na een eerste uitverkochte editie neemt Museumnacht Alkmaar op zaterdag 30 september de nacht weer over. Het evenement, dat plaatsvindt van 19:00 uur tot 00:00 uur, brengt een bruisende mix van kunst, muziek en entertainment naar Alkmaar. Met een diverse line-up van artiesten en een indrukwekkend scala aan deelnemende locaties belooft Museumnacht Alkmaar een nacht te worden om nooit te vergeten.

Dit jaar zullen de headliners Gladde Paling, Personal Trainer en CHARLOT met hun eigen en hedendaagse geluid het dak van HAL 25 af spelen. Maar ook de overige line- up stelt niet teleur en is te zien in toffe locaties als het Stedelijk Museum Alkmaar, De Grote Kerk, Grafisch Atelier, Kunstuitleen en het Biermuseum. De locaties bieden een gevarieerd aanbod aan kunstinstallaties, workshops, dans performances, singer-songwriters en zelfs de mogelijkheid om een tattoo te laten zetten. In De Grote Kerk wordt bovendien een silent disco georganiseerd waar je onder andere kan genieten van heerlijke hitjes of een goede techno set. Daarnaast kan je op deze unieke locatie je ogen de kost geven met een indrukwekkende kunstinstallatie.

Aan de echte nachtbrakers is natuurlijk ook gedacht: voor degenen die de nacht in stijl willen afsluiten, is er dit jaar voor het eerst een afterparty in Podium Victorie. Verschillende DJ’s, waaronder Marcel Vogel & LYMA, zullen de dansvloer tot 04:00 uur ’s nachts vullen met opzwepende beats waarin je je kan laten meevoeren. Natuurlijk zal ook op de after de nodige kunst te bewonderen zijn.

Museumnacht Alkmaar werkt samen met toffe partners, waaronder Safe Space, Noorderwind, Sorpresa by Sylvie Konings en Lola Events. Deze organisaties gooien allemaal hun eigen sausje over de avond. Hierdoor kunnen we verzekeren dat Museumnacht Alkmaar een inclusief, divers en innovatief evenement wordt waar iedereen zich thuis voelt.

“Met Museumnacht Alkmaar willen we een unieke ervaring bieden aan iedereen die zich even wil verliezen in de nacht. Een nacht waarbij kunst en cultuur samenkomen met muziek en entertainment”, aldus de organisatoren. “We zijn verheugd om dit jaar zulke geweldige artiesten en locaties te kunnen presenteren en we kijken ernaar uit om een onvergetelijke avond te creëren voor alle bezoekers.”

Museumnacht Alkmaar is toegankelijk voor alle leeftijden. De afterparty is daarentegen 18+. Tickets voor Museumnacht Alkmaar zijn verkrijgbaar via www.museumnacht-alkmaar.nl Check de socials, @museumnacht.alkmaar, voor meer informatie over de line-up en het laatste nieuws.

Snoeiharde Herrie! Een eendaags beukend festival, meerdere podia, verschillende areas, merch markt, eten, drinken, random herrie dingen!

Heb je op 11 november geen zin om snoep uit te delen of om zingend langs de deur te gaan? In HAL 25 kan je woest schreeuwen tijdens de beste death/slam/thrash/grind/core en gore bands! Een line-up om je vingers bij af te likken.

Met op de bill:

Unearth (USA) – Metalcore
Kraanium (NO)
– Slam
Stillbirth (DE)
– Deathmetal
Brutal Sphincter (BE)
– Porngrind Cult
Excrementory Grindfuckers (DE)
– Partygrind
Crepitation (UK)
– Grinding Slamming Death
Hurakan (FR)
Deathcore
Carnosus (SW)
Technical Deathmetal
Ruins of Perception (DE)
– Deathcore
Mordkaul (BE) –
Thrashing Deathmetal
Cumbeast (FI) –
Groovy Death Grind
Man As Plague (NL)
– Hardcore/ Metalcore
Phrymerial (E)
– Technical Deathcore
Torn From Oblivian (NL)
Deathcore
Loyalty Ends Here (NL)
– Metalcore
Headless Hunter (NL)
– Thrashmetal
BHPL (NL)
– Industrial Techno
De Stoeptegels (NL)
– Punk
Bliepbloep (NL)
– ᕕ¿«›ӘӘ´ϐ ≥± ˆæ¿
Stinkrat (NL)
– Chaos Slam
LikeMyRecent (NL)
– Experimental EDM

Natuurlijk zal er meer zijn dan alleen de bands, zoals je gewend bent zijn er o.a. een lounge, kunst, merch, rare shit en meer!

Herrie combineren met PRO WRESTLING HOLLAND OP 12 november in HAL 25?
Scoor die tickets dan hierrrr!

Meer informatie is te vinden op www.wateenherrie.nl

Beukende biertjes en rockende bands!

Lineup:
Eyecloser
Joy Killed the Duke
Make Out Molly

De TOON is gezet! We CULTIVEREN gewoon door!

We willen MÖR CULT in ALKMAAR! Daarom ‘‘CULTHÖR’’ op ZATERDAG 7 OKTOBER tijdens ALKMAARS ONTZET! Live muziek, DJ’s, Surprise acts en heel veel mör! 450 jaar ontzettend ontzet in HAL 25! Maar wie is de CULTHÖR van Alkmaar? Daar gaan we achter komen op 7 oktober! Meestrijden om deze titel? Klik hierrrr voor meer informatie!

MUZIEK!

BANDS:
ENJOYABLE LISTENS (uk) – Crooner
COCONUT PLANTERS (ita) – Punk
JOHNNY AND THE ELEVATED STATES (uk) – Skiffle Billy
QUEENS PLEASURE (nl) – Britrock

DJ’S
DRUNK-O-RAMA2
IL DISCO
MICHEL (ABSTRACT)
RICOCHEZ
MAYAPAPAYA
BRABSEL THE GREAT

GEKKO BOYS

Avontuur
Lage Kijkcijfers Hoge Waardering

DE RAKE KOPPEN KAR
JOEPLA PRODUCTIES
BLIEPBLOEP

Betaal wat je kan! De mogelijkheden:
4,50 – Budget Ticket (Een ticket! Maar dan goedkoop!)
6,50 – Regular Ticket (Een ticket!)
8,50 – Ik kan het missen Ticket (Hierdoor zijn de budget tickets mogelijk!)

MAAR! ER IS MEER!
Nog niet genoeg gefeest? De afterparty vindt plaats bij onze buurtjes in de Victorie! Bij SPÄTKAUF kan je nog even goed los met de Wodan Boys, Kookpunt, Shamboleo en Young Ahmed!

Koop je een SPÄTKAUF ticket, dan heb je automatisch gratis toegang tot CULTHÖR!

Scoor je CULTHÖR ❤️ SPÄTKAUF ticket hierrrr!

Gipsy punk! Voetjes van de vloer met Gribitch uit Frankrijk!

Een muzikale cocktail van Alternatieve rock, Balkan beats en Frans chanson!

Op donderdag 13 april kan je gratis naar binnen bij de Scrapyard om te genieten van gierende gitaren en pittige biertjes! En niet alleen de “standaard” biertjes die je gewend bent, dit keer staat er ook een tap take-over gepland van Arpus Brewing Co. uit Estland! Spannende biertjes en dansbare muziek, een perfect avondje uit!

The Scrapyard gaat open om 16:00 en Gribitch zal om 22:00 het podium trotseren!

Op woensdag 17 mei is het tijd voor de preparty van Hemelvaartse Herrie, maar wel met een twist!

Blafharde black en deathmetal in The Scrapyard + snoeiharde punk en poëzie in de HAL!

De line up van deze beukende mixer van een avond:

Programma HERRIE preparty in de Scrapyard:

Drôvich // Fryske Blackmetal (NL) – 19:30-20:00

BleedSkin // Technische Deathmetal (BE) – 21:00-21:45

Programma PUNKPOËZIE in de HAL:

Barst los met punk, poëzie, muziek en kunst.

MUZIEK

Counter-Sound’s trashpunk knalt herkenbare frustraties kapot op een muur van gitaargeluid. De drums dreunen door je lijf terwijl de waan van de dag belachelijk word gemaakt. Een beukend feest van bier en zweet!

GALM Ongrijpbare theatrale poëziepunk die blijft galmen in je hersenkamer.

Tonnie Byler and the Turnarounds punkt pop uit de jaren 80 op!

Pazoda & Roxmana beroeren harten met stem en gitaar, ze brengen hiphop fusions vol licht.

Tropical Gothic punkpoëzieafterparty!?!?

POËZIE

Apollonia is poëet-performer en dramaturg. Als de Nachtvlinder organiseert ze events, zoals PUNKPOËZIE. Ze uit zich vocaal in muziekformatie GALM.

Diana Ozon opent deze avond. Ozon mag een iconische punkdichter genoemd worden. Sinds eind jaren 70 podiumdier en fenomeen in de literatuur, punk en graffiti. Ze treedt op in binnen- en buitenland en heeft o.a. 13 dichtbundels, 2 romans en 2 geluidsdragers op haar naam staan. Recente bundels waaronder Hartspanne en Zwerfzang verschenen bij uitgeverij Passage. Haar website is een ware schatkamer.

Maria Barnas is stadsdichter van Alkmaar. Ze onderzoekt in haar gedichten, sculpturen en films hoe woorden en beelden samenhangen en botsen. Ze publiceerde drie romans en meerdere dichtbundels. Tzum noemde haar nieuwste, ‘Diamant zonder r’. “dé dichtbundel geschreven over deze tijd. Een tijd waarin wereldwijd bijna 71 miljoen mensen op de vlucht zijn en buiten hun geboorteland een plek zoeken waar ze hun achtergrond moeten zien te verenigen met hun toekomst.”

Bram Busker His Merry Prankster laat zijn gitaar achterwege en gaat puur voor stem.

Nina Bakker jaagt op verhalen. Vanavond presenteert ze haar prooi.

Jeremy van der Waard koerst af op 833 albums voor zijn Masters’ Archive. Onderweg draait hij z’n hand niet om voor poëzie.

Danique Het @_regenboogmeisje met kracht in haar gedachten.

ART EXPO & LIVE ART

Rosa den Iseger

Michiel Bakkum leest je een les.

Ayla Dawson

Ludmila Begley (Moldova – New York)

Mijs Dros

Rosina Loocks

Theus Bakker maakt in levenden lijve punk en probeert deze in te lijsten.

The Graphic Fox

Faezeh Sheikhzadeh (Iran – Australia)

Lisanne de Wilde

Wildkleiman speelt met vuur.

Jip Akkerman

SPOT

Jezelf uiten is een kunst. Deze jongeren laten zien hoe het moet!

Ook JIJ kan je stem kwijt!

In de REAGEERBUIS van Videolab schreeuw je jouw mening, poëzie of punkleus de wereld in!

Knip, plak, teken, schrijf, kopiëeer en deel aan de PUNKPOËZINE tafel.


Entree = gratisssss!

PunkPoëzie wordt georganiseerd door de Nachtvlinder met veel dank aan een ontwikkelbijdrage van Alkmaar Maakt Het!, het KBC Fonds, en steun van Stadsdichter Maria Barnas.