Zangeres Milou Mignon maakt liedjes als eigentijdse muziekdoosjes geïnspireerd op Spinvis, Edith Piaf en Oost-Europese sprookjes. Samen met muzikanten Jelle Visser (toetsen), Kevin van Moorsel (gitaar/bas) en Juen Schütt speelt ze eigen nummers van haar komende album Onder de sterren (2021) en Stadskoraal (2020).

Stadskoraal

Het album Stadskoraal creëerde Milou toen ze een lente lang verbleef in het Creatorium van HAL 25. Haar muziek voelt zich hier dan ook als een vis in het water.

Tijden

Milou Mignon is twee keer op 17 april te zien, om 16:00 en 20:00 uur.

Twee jaar lang sleutelde componist en contrabassist Benjamin de Boer aan zijn debuutalbum, The Promise. De muziek voor dit album schreef hij tijdens zijn master aan Codarts, waar hij lessen jazzcomposities, klassiek contrabas en jazz-zang volgde. Hij schreef een muzikale voorstelling waarin hij zijn klassieke vaardigheden als contrabassist kwijt kon, maar ook zijn liefde voor pop en rock.

The Promise

Het resultaat is een overdonderende muzikale reis die zich over de meest uiteenlopende muzikale landschappen heen strekt. Werkelijk alles komt voorbij: van bonzende 808-baslijnen tot abstracte klassieke klanken en verstilde solowerken voor contrabas en zang.

De verschillende delen van het album beelden samen een persoonlijke reis uit: een zoektocht naar creativiteit. In een wereld waarin de succesverhalen van de een en de verwachtingen van de ander je om de oren vliegen is het soms makkelijk om dat kleine, lieve, creatieve stukje van jezelf kwijt te raken. Hoe verdwaald ben je als je dat verliest? Hoe vind je jezelf weer terug? In The Promise wordt deze zoektocht muzikaal uit de doeken gedaan en behandeld in zeven verassende en diverse composities.

Op 20 februari gaat The Promise in première. Kom luisteren naar de muziek van Benjamin, live in De PEESHOW. Het concert is om 16:00 en 20:00 uur.

De spelers

Daniel Lee – Viool

Jascha Bourdon – Cello

Sophie Schreurs – Klarinet

Ovidi Marti Garasa – Saxofoon

Cem Karayalçin – Gitaar

Benjamin de Boer – Contrabas en zang

Agata Kruszewska – Percussie en drums

Foto: Julia Bo Heijnen

Om 16:00 en om 20:00 uur live in de PEESHOW: Collectief Explosief!

Deze zeskoppige formatie serveert een explosieve mix van moderne jazz en ’50 & 60’s pop. Maar als je wat dieper in het glaasje kijkt voel je de rauwe soul, rock ‘n’ roll en surfinvloeden steeds heftiger opborrelen. Voeg daar een druppel afrobeat aan toe en je beweegt lichaamsdelen die je nog niet eerder had ontdekt. Knallende blazers, elektrische gitaar, contrabas, drums en een expressieve frontvrouw geven een dynamische liveshow.

Afgelopen zomer bracht de band hun nieuwste single uit: Shaking.

Live in het PEESHOW Theater: muziekquartet Brewed!

Op 8 oktober gaf de band al een voorproefje tijdens Vrijstaat Festival in HAL 25. Nu keren ze terug in de PEESHOW met de release van de EP: ‘But Then The Moon Turned Red‘.

Over Brewed

Brewed is een klassiek cross-over ensemble. Muzikale diversiteit en ogenschijnlijk onmogelijke combinaties is waar dit gezelschap van houdt.

Het ensemble bestaat uit Daniel Lee op viool, Cem Karayalcin op gitaar, Benjamin de Boer op contrabas en Agata Kruszewka op percussie. Samen verbinden ze het klassieke genre met lichte muziek en hebben ze een repertoire opgebouwd waarin zowel Bach als Radiohead zijn opgenomen.

But Then The Moon Turned Red

Afgelopen jaar heeft Brewed een EP opgenomen waarop eigen folknummers en werken van de 16e-eeuwse componist John Dowland zijn opgenomen. De EP reflecteert op momenten waarin het leven anders loopt dan gepland. Al in de 16e eeuw trok men de conclusie dat dit soort momenten soms lastig kunnen zijn. Brewed haakt hierop in: van dergelijke tijden kun je maar beter gewoon het beste maken.

Voor de nieuwsgierige luisteraar

Vlak vóór het optreden op 12 december geeft de band op 11 december een voorproefje van hun muziek op Radio 4 in de uitzending om 17:20 uur.

Wil je direct al meer weten over de groep? Neem dan een kijkje op de website www.brewedmusic.nl.

Save the date! Zaterdag 30 januari 2021 is de tweede editie van FUZZ25: hét psychedelisch stonerfestival in HAL 25.

Maak je klaar voor een heerlijke reeks bands, oogverblindende visuals, merch, eten, drinken én een steengoede vibe.

De line-up volgt!

Hallywood 25 is TERUG met iedere maand een bruisende LIVE uitgaansavond in HAL 25! We nemen je in levende lijve mee in ons bijzondere, coronaproof ronddraaiende theater: de PEESHOW. Laat je verrassen! Hallywood 25 is een podium voor startende makers, maar ook een ideaal avondje uit in coronatijd. Ontdek nieuwe muziek, dans, theater, film, spoken word en nog zoveel meer.

PROGRAMMA

Stap je eigen ruimte binnen en geniet van een bijzonder optreden in het ronddraaiende theater! Welk hokje kies jij?
Er wordt twee keer gespeeld tijdens de Hallywood 25 première, om 19:00 uur en om 21:30 uur.

TICKETS

Tickets zijn vanaf nu te koop in onze ticketshop! Let op, er is beperkt plek. Wacht niet te lang!

Benieuwd naar het vorige seizoen van Hallywood 25? Check: https://hallywood25.nl/

KAN HET WAT ZACHTER?! Nee! HERRIE is terug voor een vuige line-up aan metalartiesten. Schud die haren los, schreeuw het uit! Maar blijf zitten.

LINE-UP

Stillbirth – Brutal Surfing Deathmetal
Rectal Smegma – Porn Party Gore Grind
VIRVUM – Technical Deathmetal
Brutal Sphincter – Poolitical Goregrind
Carnifloor Brutal Slamming Deathmetal
Dystopia – Doom infused Blackmetal
None Shall Fall – Hardcore Metal
ZALM – Eenmans Grindelectropunk Orkest
Tragacanth – Melodic Black/ Deathmetal
 

Herrie wordt mede mogelijk gemaakt door Shitstorm, Raptor Events, Baskerville Tattoo, Thebigeasy en The Scrapyard