11 DAGEN 11 JAAR HAL 25 (DAG 11)

Plantastico, Jo de Groene Koning, 250 Geveltuinen & Stichting Steenbreek organiseren een dag in het teken van de stadsvergroening van Alkmaar: Van Grijs Naar Groen! Een dag waarop onze groene en bloemige vrienden in het middelpunt staan. Dé dag waarop je binnen- en buitenplanten kunt ruilen en stekken. Of doe mee aan workshops!

WORKSHOPS & ACTIVITEITEN

Ruil je tegels in voor plantjes (12:00-15:00)
Stichting Steenbreek zet zich al jaren in voor het ontstenen van ons land. Maak je tuin groener! Doe mee met de Steenbreek actie: Lever je tuintegel in en ontvang een gratis plantje.

– Tuinadvies van de Tuinvrouwen Alkmaar (12:00-15:00)
Vingers nog niet groen genoeg? Vragen over je tuin of planten? Aan de Tuinvrouwen kunnen bezoekers hun vragen stellen over planten, de inrichting van de tuin en het onderhoud.

– Kinderactiviteit biobolletjes planten met de Bloemoloog (12:00-15:00)
De Bloemoloog heeft de allerbeste biologische bloembollen in hun assortiment. Samen met de kleintjes planten we bolletjes op het terrein van de hal.

– Buurderij proeverij (12:00-16:00)
Bij Buurderij Alkmaar vind je de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio. Je koopt rechtstreeks van kleinschalige boeren en ambachtelijke producenten. Tijdens Van Grijs Naar Groen leer je dit bijzondere korte voedselketen initiatief kennen.


– Botanisch stoepkrijten (12:00-16:00):
Samen met Gerda gaan we ‘botanisch stoepkrijten’ met onkruid tussen tegels

– Planten- & stekkenruildag De Groene Vrienden
(12:00-16:00)
Jo de Groene Koning, en de stekjeskasten uit Krommenie, Purmerend en Waarland komen bij elkaar voor een gezellige plantenruilmarkt. Ruil je plantjes voor andere plantjes, of neem iets moois mee voor een kleine donatie.

– Boeketten maken met de Pluktuin van Geestje (12:00-14:00)
De mensen van de Pluktuin van Geestje nemen een assortiment vers geteelde bloemen mee en gaan samen met kinderen en volwassenen mooie boeketten manen (prijs: € 5,-)

– Hortus bier bij The Scrapyard (hele dag)
Bier gebrouwen met verse bloemen uit de Hortus, speciaal op deze dag in het assortiment van onze buren bij biercafé The Scrapyard.

– Samen tuinieren en het groen van HAL 25 aanpakken
(Vanaf 13:00)
In het kader van burendag, gaan we samen met de buurt en de betrokkenen van HAL 25 het achterstallig groen op het terrein te lijf. We lappen de keet op, gaan onkruid wieden, plantenbakken repareren, en nieuwe planten in de bakken doen. Doe je mee? Heb je groene ideeën voor deze dag? Aanmelden kan via ginger@250geveltuinen.nl