11 dagen, 11 jaar HAL 25 – dag 11!
Trek je mooiste kleding uit de kast, haal al je instrumenten tevoorschijn, want op 25 september is dé afsluiter van 11 dagen, 11 jaar HAL 25. Een grote muzikale optocht naar Zaailand! Als één grote cultuurstofwolk, een fanfareparade en creatieve gekte maken we de tocht naar een nieuw stuk land, met aan kop kunstenaars Gerben Hermanus en Toine Klaassen. Eenmaal aangekomen is het tijd om te zaaien, te groeien en natuurlijk: te proosten op de volgende 11 jaar.

De muzikale optocht wordt begeleid door ex-Dogtroepers Jos Zandvliet en Hans Belleman.

Even praktisch:
Verzamelen: om 15:00 op het HAL-terras
Gearriveerd: om +/- 16:15 op Zaailand (Helderseweg 26, naast de Gasfabriek).

11 DAGEN 11 JAAR HAL 25 (DAG 11)

Plantastico, Jo de Groene Koning, 250 Geveltuinen & Stichting Steenbreek organiseren een dag in het teken van de stadsvergroening van Alkmaar: Van Grijs Naar Groen! Een dag waarop onze groene en bloemige vrienden in het middelpunt staan. Dé dag waarop je binnen- en buitenplanten kunt ruilen en stekken. Of doe mee aan workshops!

WORKSHOPS & ACTIVITEITEN

Ruil je tegels in voor plantjes (12:00-15:00)
Stichting Steenbreek zet zich al jaren in voor het ontstenen van ons land. Maak je tuin groener! Doe mee met de Steenbreek actie: Lever je tuintegel in en ontvang een gratis plantje.

– Tuinadvies van de Tuinvrouwen Alkmaar (12:00-15:00)
Vingers nog niet groen genoeg? Vragen over je tuin of planten? Aan de Tuinvrouwen kunnen bezoekers hun vragen stellen over planten, de inrichting van de tuin en het onderhoud.

– Kinderactiviteit biobolletjes planten met de Bloemoloog (12:00-15:00)
De Bloemoloog heeft de allerbeste biologische bloembollen in hun assortiment. Samen met de kleintjes planten we bolletjes op het terrein van de hal.

– Buurderij proeverij (12:00-16:00)
Bij Buurderij Alkmaar vind je de (h)eerlijkste producten uit je eigen regio. Je koopt rechtstreeks van kleinschalige boeren en ambachtelijke producenten. Tijdens Van Grijs Naar Groen leer je dit bijzondere korte voedselketen initiatief kennen.


– Botanisch stoepkrijten (12:00-16:00):
Samen met Gerda gaan we ‘botanisch stoepkrijten’ met onkruid tussen tegels

– Planten- & stekkenruildag De Groene Vrienden
(12:00-16:00)
Jo de Groene Koning, en de stekjeskasten uit Krommenie, Purmerend en Waarland komen bij elkaar voor een gezellige plantenruilmarkt. Ruil je plantjes voor andere plantjes, of neem iets moois mee voor een kleine donatie.

– Boeketten maken met de Pluktuin van Geestje (12:00-14:00)
De mensen van de Pluktuin van Geestje nemen een assortiment vers geteelde bloemen mee en gaan samen met kinderen en volwassenen mooie boeketten manen (prijs: € 5,-)

– Hortus bier bij The Scrapyard (hele dag)
Bier gebrouwen met verse bloemen uit de Hortus, speciaal op deze dag in het assortiment van onze buren bij biercafé The Scrapyard.

– Samen tuinieren en het groen van HAL 25 aanpakken
(Vanaf 13:00)
In het kader van burendag, gaan we samen met de buurt en de betrokkenen van HAL 25 het achterstallig groen op het terrein te lijf. We lappen de keet op, gaan onkruid wieden, plantenbakken repareren, en nieuwe planten in de bakken doen. Doe je mee? Heb je groene ideeën voor deze dag? Aanmelden kan via ginger@250geveltuinen.nl

I.S.M https://halibaba25.nl/!

Een parade van kunst met waardeverhogende presentaties en acts. Wat is de waarde? Jij bepaalt. Entree is gratis en het terras is open voor drankjes en hapjes!


Kom langs tussen 17:00 en 22:00 uur en krijg:
– 1 spectaculaire show
– 1 professionele investeringsworkshop: hoe verdien je geld met kunst
– 1 kunstworkshop: ontdek de kunstenaar in jezelf en verdien geld
– De kans om rijk te worden
– Mogelijkheid om zelf investeerder te worden

Concept: Steven Hoes & Lonneke van Heugten
Muziek: Tseroeja van den Bos


11 DAGEN, 11 JAAR HAL 25
Dit optreden is onderdeel van 11 dagen, 11 jaar HAL 25 (11D11JH). In elf dagen tijd vieren we het 11-jarig bestaan van deze iconische broedplaats. We laten alle facetten van de HAL zien, met iedere dag een ander programma! We vieren 11 jaar HAL-geschiedenis en kijken met een blik op oneindig naar de toekomst.

Een speciaal feestmenu van biertuin The Scrapyard! Samengesteld door onze biermaster Rick, ter gelegenheid van het 11-jarig bestaan van HAL 25. Een mooi menu voor € 11! Verwacht bieren met onverwachte smaken, aangevuld met toepasselijke hapjes. PROOST!

Het Moment Nomadische cinema ontstond in 2013 in HAL 25. Vanaf dat moment spreidde de filmorganisatie haar vleugels en reisde af van Alkmaar tot Maastricht met verschillende filmvertoningen van Groot Openluchtbioscoop tot knusse Cinecaravan. Op 21 september keren ze weer TERUG NAAR WAAR HET BEGON: IN HAL 25! In café-filmsetting, zoals het vroeger was. Wat we draaien? DE BESTE B-MOVIE EVER VOLGENS TARANTINO!

Zin in een avondje CULT, KNUSSIGHEID, FILM & CHILL? Koop hier je tickets. 

11 dagen, 11 jaar HAL 25

Dit optreden is onderdeel van 11 dagen, 11 jaar HAL 25! In elf dagen tijd vieren we het 11-jarig bestaan van deze iconische broedplaats. We laten alle facetten van de HAL zien, met iedere dag een ander programma! We vieren 11 jaar HAL-geschiedenis en kijken met een blik op oneindig naar de toekomst. Vier dit met ons mee!

Gooi je haren los, tijd voor een flinke bak HERRIE! Kan het wat zachter?! Natuurlijk niet!

LINE – UP:

Stillbirth, Mental Cruelty, Acranius, Necrotted, Teethgrinder, Distant, Grindpad, When Plagues Collide, Mouflon, Degenerate, Splinterbomb, Black Rabbit, FreeHowling, Changing Tides, Throwing Bricks, Persistense, Verwilderd en PPTA.

TIJDEN & TICKETS

Zaterdag 25 september
15:30 – 00:00
Koop een Zaterdagticket


LET OP: Had je al een kaartje voor de show van 21 nov. 2020? Dan is deze ticket automatisch geldig voor zaterdag 25 sep. 2021.