LAAT bloeien

Op vrijdag 4 oktober 2019 vond in HAL 25 het allereerste Laat Bloeien Festival plaats voor iedereen vanaf 65 jaar. Het motto van het festival: Het is nooit te laat voor een eerste keer.

Dus geen programma met dingen van vroeger, maar activiteiten die gericht zijn op het nu en op de toekomst. Wat zou je altijd nog eens willen doen? Waar verlang je naar? Een instrument leren bespelen? Salsa dansen? Of een blind date hebben? Het kan allemaal tijdens dit ouderenfestival.

Met optredens, workshops, live muziek en lekker eten en drinken. Ook was er volop ruimte voor projecten en voorstellingen waarin ouderen zelf op het podium staan.

Laat Bloeien beschouwt ouderen als mensen met een rijkdom aan ervaring en kennis, met eigen ideeën, die iets toe te voegen hebben aan de samenleving en die talenten hebben om te bewonderen en in te zetten. Het is aan henzelf, en hun omgeving, om deze talenten te gebruiken en te tonen. Het uitgangspunt is dat je je hele leven kunt blijven ontwikkelen, leren, iets toevoegen, nieuwsgiering zijn en in contact met anderen kunt staan. Het is nooit te laat. Of je nou nog volop aan het werk bent of in een zorginstelling woont en wat slechter ter been bent.

En dus genoten talloze 65+’ers in HAL 25 van Circus Engelbregt’s Wellness Nietes, dansten ze op de plaatjes van DJ Baardmans, deden mee met de workshop van Sizzling Salsa, keken de eerste Virtual Reality film en bezochten ze de Laat Bloeien Smart Shop.

Laat Bloeien is een samenwerking met Circus Engelbregt.