DE CULTHÖR VERKIEZING!

Op zaterdag 7 oktober, tijdens Culthör in HAL 25, gaan we samen dé Culthör van Alkmaar verkiezen! Dé nieuwe rafelrandige stadsvertegenwoordiger van de Alkmaarse subcultuur en dé menselijke oplössing voor het behoudt van cult in eigen stad!

De subcultuur speelt een belangrijke rol in de Alkmaarse historie, met iconische plekken zoals: Parkhof, de Raad, Café de Odeon, ’t Kooltuintje, Atlantis, Provadja, enz. Allemaal plekken die in het verleden als voedingsbodem hebben gediend voor artiesten en muzikanten uit verschillende subculturen. Deze plekken zijn inmiddels allemaal uit het straatbeeld verdwenen en er is weinig tot niks voor teruggekomen. Een gevaarlijke tendens voor een mooie stad als Alkmaar.

Waar blijven al die nieuwe cultkroegen? Die artistieke afvoerputjes? Die ondergrondse plekken waar dat gore, onverstaanbare geluid ten gehore wordt gebracht, waar die muzikale cultbaby’s ter aarde storten, waar de fictie niet van de realiteit te onderscheiden is en waar je diep in de nacht kruipend huiswaarts keert, met het immense besef onderdeel te zijn van iets unieks.

Dussssssssss, de grote vraag is: WIE WORDT DE CULTHÖR VAN ALKMAAR? Wie is deze functie op het blöte lijf geschreven? Wie moet dat cultiverende publiek in Alkmaar gaan vertegenwoordigen? Man, vrouw, anders? Eén ding is zeker; we want möre cult in Alkmaar!

1000 CULTBALLEN
Niet geheel onbelangrijk; de verkozen culthör sleept maar liefst 1000 ballen in de wacht. Een bescheiden startbudget voor een niet zo bescheiden functie. Deze prijs wordt u mede-mogelijk gemaakt door het KBC-fonds (Kees Bolten Cultuurfonds)!

INSCHRIJVING
Dit is hoe je jezelf verkiesbaar stelt:

  • Stuur een mail naar info@hal25.nl o.v.v. verkiezing Culthör
  • Laat ons weten waarom jij dan zo’n geschikte Culthör bent
  • Stuur een foto van je mooie cultkoppie mee
  • Uiterlijk tot vrijdag 29 september reageren
  • Je kunt ook iemand anders tippen om Culthör te worden. Die moet dan wel zichzelf verkiesbaar stellen. Iemand anders kan dat niet voor diegene doen.

Een streng doch rechtvaardige commissie zal een aantal personen uitnodigen om tijdens de Culthör avond op zaterdag 7 oktober te komen pitchen (max. 1 minuut). Dat kan een subtiele voordracht zijn, een uit de kluiten gewassen performance of gewoon een goed onderbouwde speech. Vervolgens zal het publiek, met een ter plekke gekochte stem, op zeer democratische wijze de Culthör verkiezen. Exacte info en pitchtijd volgt.

En dat alles in het belang van de Alkmaarse…

CULTHÖRRRRRRR