PEESHOW: Brewed

Klassiek cross-over ensemble

Live in het PEESHOW Theater, 12 december om 16:00 & 20:00 uur: muziekquartet Brewed!

Op 8 oktober gaf de band al een voorproefje tijdens Vrijstaat Festival in HAL 25. Nu keren ze terug in de PEESHOW met de release van de EP: ‘But Then The Moon Turned Red‘.

Over Brewed

Brewed is een klassiek cross-over ensemble. Muzikale diversiteit en ogenschijnlijk onmogelijke combinaties is waar dit gezelschap van houdt.

Het ensemble bestaat uit Daniel Lee op viool, Cem Karayalcin op gitaar, Benjamin de Boer op contrabas en Agata Kruszewka op percussie. Samen verbinden ze het klassieke genre met lichte muziek en hebben ze een repertoire opgebouwd waarin zowel Bach als Radiohead zijn opgenomen.

But Then The Moon Turned Red

Afgelopen jaar heeft Brewed een EP opgenomen waarop eigen folknummers en werken van de 16e-eeuwse componist John Dowland zijn opgenomen. De EP reflecteert op momenten waarin het leven anders loopt dan gepland. Al in de 16e eeuw trok men de conclusie dat dit soort momenten soms lastig kunnen zijn. Brewed haakt hierop in: van dergelijke tijden kun je maar beter gewoon het beste maken.

Voor de nieuwsgierige luisteraar

Vlak vóór het optreden op 12 december geeft de band op 11 december een voorproefje van hun muziek op Radio 4 in de uitzending om 17:20 uur.

Wil je direct al meer weten over de groep? Neem dan een kijkje op de website www.brewedmusic.nl.