Maakindustrie

Op het buitenterrein van HAL 25 bevind zich ''DE MAAKINDUSTRIE''. Stoere mannen en vrouwen met eigen werkplaatsen. Van timmerlui tot lassers, van 3d-printers tot kunstenaars, van eigen business tot cocreatie en allemaal onderdeel van de HAL-familie.  

FABLAB DE KAASFABRIEK

Droom - Doe - Deel

De Kaasfabriek is dé plek in Alkmaar waar je dingen maakt en makers van alle leeftijden ontmoet. Ze bieden de ruimte, kennis, vaardigheden en voorzieningen om samen te werken, te experimenteren, te leren en kennis te delen. In de Kaasfabriek maak je gebruik van de nieuwste machines, zoals 3Dprinters, lasersnijders, vinylsnijders, portaalfresen & meer. 

Website
Facebook

 

CREATORIUM

Laboratorium voor tijdelijke kunstinterventies 

Het Creatorium is een samenwerkingsverband tussen oude en jonge kunstenaars, kunststichtingen, partners van HAL 25 en opleidingen nationaal en internationaal.

Creëren en cremeren, scheppen en vernietigen. Het is een creatieve cyclus. Van tabula rasa tot verbrande schepen. Vanuit de verschroeide aarde groeien verrassend mooie gewassen.

Boven het Noorzeekanaal is de culturele wind schraal en guur. Een stuk braakliggend Holland, dat nodig moet worden omgeploegd en bemest en bezaaid. Om deze kaalslag tegen te gaan starten we midden in Alkmaar een project intensieve cultuurbouw. Alkmaar doet het!

In de loop van de tijd zal daar een stuk braakliggende grond door kunstbemesting langzaam maar zeker vrucht gaan dragen en uitgroeien tot rijke cultuurgrond in het hart van Alkmaar met zijn uitstraling naar de regio; het Creatorium.

Het Creatorium biedt jonge kunstenaars in opleiding een stuk grond, om daar in een korte tijd een project te laten groeien. Na deze periode worden proces en resultaat getoond in een door de kunstenaar te organiseren schouw. Hierna wordt de akker omgeploegd voor de volgende zaai- en oogst ronde.

Website
Facebook

 

VUUR IN STAAL  

Handgemaakte kachels  

Gerbrand heeft al meer dan 100 kachels gebouwd, varierend van buskachels tot ovens en fraai gevormde vuurschalen.  

Een warme kachel voor in je tuin, een oven voor pizza's en brood, een buitenkeuken, compacte kacheltjes voor tuinhuisjes, werkplaatsen, campers en boten tot aan complete hekwerken. Wilt je iets origineels? Hij denkt graag met je mee!

Foto: Oog op Alkmaar 

Website
Facebook

 

KUNSTENAAR STEVEN HOES 

Experimentele kunst

Steven Hoes is in 2016 afgestudeerd op de HKU (klank ontwerp). Inmiddels bouwt hij schaftketen om tot discotheek, karaokebar of waarzegkamer. Hij maakt eigen licht- & geluidinstallaties, geluid en beeld voor video's en live acts, doet sound-design, experimenteert met motoren en kan een conceptuele en kunstzinnige invulling geven aan evenementen.

En soms... soms gaan dingen ook kapot. 

Muziek & geluid

Bandcamp
Soundcloud

Beeld

Youtube

Check zijn Facebook pagina, voor meer van zijn creaties.