Nieuwsbrief 24 november 2017

ZIN OP ZONDAG - GROTE KERK

Deze editie van Zin op Zondag staat in het teken van 'Vrijheid'.

HALbaas Kees is speciale gast.

Locatie: GROTE KERK van Alkmaar.


Vrijheid
'We leven in een vrij land', hoor je vaak zeggen. Maar wat betekent dat eigenlijk? Dat we in de supermarkt kunnen kiezen tussen wel tien verschillende soorten koffie? Dat we allemaal flexwerkers zijn geworden? En voor 100 euro naar New York kunnen vliegen? Ooit leek vrijheid te maken te hebben met de bevrijding van onderdrukking nu vooral met de vrije markt. In deze editie van Zin op Zondag onderzoeken we wat vrijheid anno 2017 voor ons betekent.

Denker des Vaderlands René ten Bos betreedt dit keer de kansel en neemt de preek voor zijn rekening. Frank Meester interviewt kunstenaar en ondernemer Kees Bolten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de theatrale punkband De Kift. In de prachtige kerk worden lange tafels gedekt zodat u na afloop kunt napraten onder het genot van een heerlijke kop verse soep.

René ten Bos
René Ten Bos is de Denker des Vaderlands, filosoof, hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, columnist voor Het Financiële Dagblad, poëzieminnaar, schrijver en stamcaféganger. Zijn werk kenmerkt zich vaak door zware thema’s die hij met humor en blijmoedigheid benadert.

foto: Rick Akkerman 
 

Kees Bolten
Kunstenaar, ondernemer en vrije geest Kees Bolten is gespecialiseerd in grootschalige, multimediale projecten in het publieke domein voor een breed publiek. Dat betekent in de praktijk dat hij een idee/concept vanaf de eerste schuchtere potloodstreep tot en met de laatste spijker uitvoert. En alles wat daartussen zit. Hij is bekend van onder andere HAL 25, Club Cees, Maarten in Cyberspace en Cargo.

Zin op Zondag
Lange tijd was de kerk de plek waar mensen samenkwamen om na te denken over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Iedereen worstelt wel eens met deze door de katholieke kerk benoemde zonden. Nu de kerkgang minder vanzelfsprekend is, komen TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar met een eigentijdse variant: Zin op Zondag. Daarmee houden we de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere, maar maakt de dominee op de kansel plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers.
Vrijheid, gelijkheid en broederschap
Wat betekenen de idealen 'vrijheid, gelijkheid en broederschap' nog in deze tijd? Zijn we vrijer dan ooit of is vrijheid verworden tot de keuze tussen tien verschillende zorgverzekeringen? En hoe zit het met gelijkheid? Als je voor een dubbeltje geboren bent, kun je weliswaar een kwartje worden, maar tegelijkertijd bezit de rijkste 1 procent meer dan de rest van de mensheid. En Broederschap ten slotte, kunnen we ons door de nieuwe technieken steeds beter verbroederen met onze medemens, zelfs als die aan de andere kant van de wereld woont, of is de ander op de mondiale vrije markt vooral een concurrent geworden?

Presentatie: Frank Meester

DATUM ZO 26 NOV
TIJD 16:00 - 18:00 UUR
TOEGANG 15,- PLUS SOEP

 


HAL 25 is een wonderlijke combinatie van industriŽle vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid, midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig culturele evenementen plaats, zoals de bekende FILM & FOOD projecten.

dinsdag 3 januari '17

Sponsor van Shuffle Magazine

We beginnen het jaar 2017 goed. HAL 25 is sponsor geworden van Shuffle Magazine. Shuffle Magazine is een productie van Stichting Shuffle. Stichting Shuffle is een organisatie die niet is gericht ...meer »


woensdag 14 december '16

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

ZALIGE KERSTVLUCHT komt er weer aan!!!. We zijn druk met voorbereidingen. Bouwen, inrichten, eten koken, gasten uitnoden, busjes regelen voor pendeldienst naar de AZC's. vrijwilligers zoeken, ...meer »


zondag 22 mei '16

Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks ...meer »


zaterdag 21 mei '16

BITTERBALLENFONDS gaat goed

 2500 BITTERBALLENFONDS - niets is echt moeilijk - Dit fonds is in het leven geroepen op 13 mei 2016 toen HAL 25 exact 2500 dagen bestond. Doelstelling: Doel van het fonds is om mensen ...meer »


woensdag 9 maart '16

Gemeente Alkmaar doet mee!

 Goed nieuws van Gemeente Alkmaar. AIR Creatorium wordt beschouwd als een “inhoudelijk sterk plan … met veel potentie”. De gemeente levert daarom een grote bijdrage aan ...meer »


zondag 6 maart '16

RABO partner bij Creatorium

Rabobank treedt toe tot groep sponsoren Rabobank Alkmaar e.o. gaat AIR Creatorium financieel ondersteunen met een donatie uit het Fonds Coöperatief Dividend. Een ondersteuning waarvoor de ...meer »


zondag 17 januari '16

Geld voor verbouw Creatorium

AIR CREATORIUM Alle deadlines voor december zijn gehaald, de subsidie-aanvragen zijn voor een groot deel verstuurd. Het goede nieuws is dat alvast één Alkmaars fonds zijn vertrouwen ...meer »


dinsdag 29 december '15

Impressie ZALIGE KERSTVLUCHT 2015

December 2015   Fantastische Kerstnacht met ZALIGE KERSTVLUCHT       ...meer »


vrijdag 23 oktober '15

Culturijnen als betaalmiddel

HAL 25 accepteert de nieuwe Culturijnen als betaalmiddel De Culturijn is een lokale, digitale cultuurmunt, waarmee leerkrachten van scholen en culturele partners onderling kunnen handelen. Culturijnen ...meer »


maandag 14 september '15

Filmbeelden Kunst tot de Nacht

 Charmante impressie van Kunst tot de Nacht 2015 in de hal.   ...meer »


HAL 25 – Pettemerstraat 15 – 1823 CW Alkmaar – HAL 25 is een productie van UNIT1 en de gemeente Alkmaar