Nieuwsbrief 1 september 2017

 AIA-SYMPOSIUM en EXPO
1 september 2017 TAQA Theater De Vest 

HOOFDROLSPELERS OP OVERSTAD
dubbel-evenement georganiseerd door AIA

Op vrijdagmiddag 1 september vindt in De Vest in Alkmaar een dubbel-evenement plaats: een symposium over cultuur op Overstad en de opening van een tentoonstelling van het werk van DP6 architectuurstudio uit Delft.14:00 uur vrijdag 1 sept 2017
SYMPOSIUM: NOMADEN EN KOLONISTEN

Het symposium gaat over de functie van cultuur in de stad en specifiek over cultuur als aanjager van een gebiedsontwikkeling zoals op Overstad plaats vindt. Directe betrokkenen van culturele en commerciële instellingen zullen met korte inleidingen en interviews aan het symposium deelnemen. De gesprekken worden geleid door Thijs Asselbergs, architect en hoogleraar Architectural Engineering aan de TU Delft. Er is ruimte voor discussie.
Expo DP6_Jeroen Musch
TENTOONSTELLING: EXPERIENCE ARCHITECTURE

De tweede helft van de middag staat in het teken van de opening van de tentoonstelling ‘Experience Architecture’ van DP6, de architect van het gloednieuwe Podium Victorie op Overstad. DP6 architectuurstudio heeft een breed scala aan projecten op haar naam staan, variërend van utiliteitsbouw en woningbouw tot infrastructuur, stedenbouw, landschap en interieur. DP6 is opgericht in 1999 en streeft naar bijzondere, vernieuwende en hoogwaardige architectuur. De gebouwen van DP6 prikkelen de zintuigen, zowel in vormgeving, gebruik van kleur en licht als in materiaal.
De opening wordt ingeleid door Richelle de Jong, architect-directeur van DP6.
Daaraan vooraf gaat een interview met Anjo van de Ven, wethouder Cultuur van de Gemeente Alkmaar.


PROGRAMMA:

13.30 tot 14.00 uur: Inloop
14.00 tot 15.30 uur: Inleidingen door en gesprekken met:
• Arno Boon, directeur BOEi (Ringers)
• Kees Bolten, kunstondernemer, baas HAL 25
• Joop Punt, directeur Punt Beheer (Vue)
• De gesprekken worden geleid door Thijs Asselbergs.
15.30 tot 16.00 uur: Pauze
16.00 tot 16.15 uur: Interview met Anjo van de Ven, wethouder cultuur van Alkmaar.
16.15 tot 16.45 uur: Richelle de Jong, architect-directeur van DP6 architectuurstudio
16.45 tot 17.30 uur: Opening tentoonstelling ‘Experience Architecture’ en napraten.

Dubbel-evenement HOOFDROLSPELERS OP OVERSTAD

Vrijdag 1 september, 13.30 uur

Pleinzaal van theater TAQA De Vest.
Canadaplein 2 te Alkmaar.


De toegangsprijs is € 8,00, vrienden betalen € 5,00.
Kaartverkoop via Architectuur Informatie Centrum (AIA), www.aia-alkmaar.nl en aan de zaal.

De tentoonstelling EXPERIENCE ARCHITECTURE is te zien van zaterdag 2 september t/m zondag 1 oktober op de 1e verdieping van TAQA Theater De Vest.

Openingstijden maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur, zaterdag 12.00-16.00 uur en bij voorstellingen ook zondagmiddag en ’s avonds. Vanaf 2 september is de toegang gratis.


HAL 25 is een wonderlijke combinatie van industriŽle vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid, midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig culturele evenementen plaats, zoals de bekende FILM & FOOD projecten.

dinsdag 3 januari '17

Sponsor van Shuffle Magazine

We beginnen het jaar 2017 goed. HAL 25 is sponsor geworden van Shuffle Magazine. Shuffle Magazine is een productie van Stichting Shuffle. Stichting Shuffle is een organisatie die niet is gericht ...meer »


woensdag 14 december '16

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

ZALIGE KERSTVLUCHT komt er weer aan!!!. We zijn druk met voorbereidingen. Bouwen, inrichten, eten koken, gasten uitnoden, busjes regelen voor pendeldienst naar de AZC's. vrijwilligers zoeken, ...meer »


zondag 22 mei '16

Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks ...meer »


zaterdag 21 mei '16

BITTERBALLENFONDS gaat goed

 2500 BITTERBALLENFONDS - niets is echt moeilijk - Dit fonds is in het leven geroepen op 13 mei 2016 toen HAL 25 exact 2500 dagen bestond. Doelstelling: Doel van het fonds is om mensen ...meer »


woensdag 9 maart '16

Gemeente Alkmaar doet mee!

 Goed nieuws van Gemeente Alkmaar. AIR Creatorium wordt beschouwd als een “inhoudelijk sterk plan … met veel potentie”. De gemeente levert daarom een grote bijdrage aan ...meer »


zondag 6 maart '16

RABO partner bij Creatorium

Rabobank treedt toe tot groep sponsoren Rabobank Alkmaar e.o. gaat AIR Creatorium financieel ondersteunen met een donatie uit het Fonds Coöperatief Dividend. Een ondersteuning waarvoor de ...meer »


zondag 17 januari '16

Geld voor verbouw Creatorium

AIR CREATORIUM Alle deadlines voor december zijn gehaald, de subsidie-aanvragen zijn voor een groot deel verstuurd. Het goede nieuws is dat alvast één Alkmaars fonds zijn vertrouwen ...meer »


dinsdag 29 december '15

Impressie ZALIGE KERSTVLUCHT 2015

December 2015   Fantastische Kerstnacht met ZALIGE KERSTVLUCHT       ...meer »


vrijdag 23 oktober '15

Culturijnen als betaalmiddel

HAL 25 accepteert de nieuwe Culturijnen als betaalmiddel De Culturijn is een lokale, digitale cultuurmunt, waarmee leerkrachten van scholen en culturele partners onderling kunnen handelen. Culturijnen ...meer »


maandag 14 september '15

Filmbeelden Kunst tot de Nacht

 Charmante impressie van Kunst tot de Nacht 2015 in de hal.   ...meer »


HAL 25 – Pettemerstraat 15 – 1823 CW Alkmaar – HAL 25 is een productie van UNIT1 en de gemeente Alkmaar