Nieuwsbrief 10 juni 2017

Festival CrossOverStad   
Noorderkade Alkmaar
za 10 juni - 12 tot 24 uur

- gratis entree -

Een gratis toegankelijk en bruisend festival; daar wordt de verlaagde Noorderkade voor de Ringersfabriek op 10 juni mee geopend. CrossOverStad is een jong straatfestival dat de dynamiek van Overstad als nieuw cultureel centrum van Alkmaar toont.

Overstad is intussen zo rijk aan culturele initiatieven, jonge makers en vernieuwende projecten. Dit willen we laten zien en meebeleven met een festival. De naam van het festival staat voor de manier van werken; we maken crossovers in het programma. Denk aan Filmhuis Alkmaar die programmeert in de mobiele bioscoop van HAL25 en FabLab de Kaasfabriek die laat zien hoe je skateboards maakt van plastic afval.
Gedurende de hele dag wordt parade gemaakt. We zien en beleven film, video, theater en muziek. Jonge initiatieven als STRAAT! en Kleurrijk laten je zien wat Street Art eigenlijk inhoudt: skaten, beatboxen, freerunning, rap en nog veel meer. Ook geven zij de hele dag workshops.


Overstad is het rafelrandje van de stad en misschien daarom juist wel een plek die ruimte biedt aan creatievelingen. Bijzonder aan het festival is ook dat het ondersteund wordt door de bedrijven die op Overstad gevestigd zijn, en die zelf ook bezig zijn met de ontwikkeling van het gebied, zoals de winkeliersvereniging Overstad, AM Vastgoed, Dobla en BPD. Daar zijn we heel erg blij mee. Zonder hun financiële hulp was zo’n gratis festival niet mogelijk geweest.
Diverse eet- en drinkgelegenheden zijn verspreid over het terrein; een cocktail bij het Stadsstrand, een snelle pasta van de Stadskantine. Of wat dacht je van ‘lustopwekkend’ eten van ProeV?
Neem je longboard maar mee en of neem een kijkje in de tot theater omgebouwde pipowagen. Rond 22:00 wordt het festival afgesloten met de film ‘The Artist’ in de openluchtbioscoop van Filmhuis Alkmaar. Podium Victorie verzorgt de live muziek aan het water.

https://www.facebook.com/crossoverstad/
www.crossoverstad.nl

DATUM ZA 10 JUNI
TIJD 12:00 - 24:00
TOEGANG  VRIJ

 


HAL 25 is een wonderlijke combinatie van industriŽle vormgeving, groengeurende tuinen en huiselijke knusheid, midden in hartje Alkmaar! Hier vinden onregelmatig culturele evenementen plaats, zoals de bekende FILM & FOOD projecten.

dinsdag 3 januari '17

Sponsor van Shuffle Magazine

We beginnen het jaar 2017 goed. HAL 25 is sponsor geworden van Shuffle Magazine. Shuffle Magazine is een productie van Stichting Shuffle. Stichting Shuffle is een organisatie die niet is gericht ...meer »


woensdag 14 december '16

ZALIGE KERSTVLUCHT 2016

ZALIGE KERSTVLUCHT komt er weer aan!!!. We zijn druk met voorbereidingen. Bouwen, inrichten, eten koken, gasten uitnoden, busjes regelen voor pendeldienst naar de AZC's. vrijwilligers zoeken, ...meer »


zondag 22 mei '16

Kleine Huizen

TINY HOUSE, PETIT MAISON, KLEINES HAUS, PEQUEÑA CASA, LILLE HUS of gewoon KLEIN HUIS Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Nog geen maand na de succesvolle bijeenkomst van Groenlinks ...meer »


zaterdag 21 mei '16

BITTERBALLENFONDS gaat goed

 2500 BITTERBALLENFONDS - niets is echt moeilijk - Dit fonds is in het leven geroepen op 13 mei 2016 toen HAL 25 exact 2500 dagen bestond. Doelstelling: Doel van het fonds is om mensen ...meer »


woensdag 9 maart '16

Gemeente Alkmaar doet mee!

 Goed nieuws van Gemeente Alkmaar. AIR Creatorium wordt beschouwd als een “inhoudelijk sterk plan … met veel potentie”. De gemeente levert daarom een grote bijdrage aan ...meer »


zondag 6 maart '16

RABO partner bij Creatorium

Rabobank treedt toe tot groep sponsoren Rabobank Alkmaar e.o. gaat AIR Creatorium financieel ondersteunen met een donatie uit het Fonds Coöperatief Dividend. Een ondersteuning waarvoor de ...meer »


zondag 17 januari '16

Geld voor verbouw Creatorium

AIR CREATORIUM Alle deadlines voor december zijn gehaald, de subsidie-aanvragen zijn voor een groot deel verstuurd. Het goede nieuws is dat alvast één Alkmaars fonds zijn vertrouwen ...meer »


dinsdag 29 december '15

Impressie ZALIGE KERSTVLUCHT 2015

December 2015   Fantastische Kerstnacht met ZALIGE KERSTVLUCHT       ...meer »


vrijdag 23 oktober '15

Culturijnen als betaalmiddel

HAL 25 accepteert de nieuwe Culturijnen als betaalmiddel De Culturijn is een lokale, digitale cultuurmunt, waarmee leerkrachten van scholen en culturele partners onderling kunnen handelen. Culturijnen ...meer »


maandag 14 september '15

Filmbeelden Kunst tot de Nacht

 Charmante impressie van Kunst tot de Nacht 2015 in de hal.   ...meer »


HAL 25 – Pettemerstraat 15 – 1823 CW Alkmaar – HAL 25 is een productie van UNIT1 en de gemeente Alkmaar